Sayfalar

29 Temmuz 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE



Herkese Günaydın,
Yeni bir haftaya daha merhaba diyoruz. Her yeni gün, yepyeni umutlarla dolu bence. Her anın, her saniyenin kıymetini bilerek yaşamak gerekiyor diye düşünüyorum. Aldığımız her nefes bize bir armağan...
Bu haftayı hepimiz sağlıklı, neşeli, mutlu, güzel haberlerle dolu bir şekilde geçirelim inşallah :))
Bugün sizlerle benim çok sevdiğim bir yemeğin tarifini paylaşacağım.
Hem sağlığımız açısından da bol bol tüketmemiz gereken bir sebze börülce. Ben hem kurusunu hem de tazesini çok seviyorum. Salatası da sarımsaklı ve bol ekşili nefis oluyor. 
Faydaları ise, Börülce bol miktarda protein ve C vitamini içermekte :))
Yüksek oranda lif içerdiği için, kandaki insülin seviyesine de olumlu yönde etkisi bulunmakta. Kolesterol düşürücü özelliğe de sahip. Yüksek tansiyon düşürücü olarak da biliniyor. Yanık tedavilerinde kullanılmakta. Kabızlığa ve kansızlığa çok iyi geliyor. Bu kadar faydalı bilgilerden sonra bence daha sık tüketmeliyiz bu mucizevi sebzeyi :)) Zaten doğadaki her meyve, sebze vs başlı başına şifa kaynağı değil mi !.... Yeter ki aşırıya kaçmadan tüketmeyi bilelim.....
Şifa deposu olan bu harika yemeğimin yapılışına geçiyorum hemen :))))

 
ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE
Malzemeler:
500 kg taze börülce,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
2 adet domates,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı silme toz şeker,
zeytinyağı,
su ve tuz

Yapılışı:
Öncelikle börülcelerimizi güzelce yıkayıp uç kısımlarını temizleyelim. İstediğimiz boyda keselim. Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım. Domatesleri rendeleyelim. Tenceremize yağı alıp hafif ısıtalım. İçine soğan ve sarımsakları ekleyip hafif solana kadar kavuralım. Ardından salçayı ve domatesleri de ekleyip kavuralım. Daha sonra börülceleri de ekleyip 2-3 dk kdaha kavuralım. Tuzunu, şekerini ve üzerini çok geçmeyecek kadar suyunu ekleyelim. Şöyle bir karıştırıp kaynamasını bekleyelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım. Kısık ateşte börülceler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dk kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

38 yorum:

  1. Bu kadar faydası olduğunu bilmeden, her hafta türlü türlü evde pişiriyordum,Fatoşcum. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa ablacım ben de bilmiyordum bu kadar faydası olduğunu :))))
      Daha sık yapmak lazımmış, bunu anladım :))
      Çok öpüyorum sizi, sevgiler...

      Sil
  2. nefis bir yaz yemeği olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım, beğendiğine sevindim,
      sevgiler...

      Sil
  3. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım.Çok lezzetli görünüyor. Bundan sonra daha fazla pişirmem gerekiyor anlaşılan....
    Öpüyorum canım seni....Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ablacım,
      Kesinlikle öyle. Baksana ne çok faydası varmış :))))
      Öpüldün çok...
      byy

      Sil
  4. Taze fasulye olarak görüyorum. Ya da ben börülceyi tanımıyorum :))
    Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Rabia hanımcım,
    Börülce cinsinden dolayı olabilir. Çok teşekkürler...
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  6. itiraf edeyim hiç börülce yemedim :) ama güzel gözüküyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Büşra hanımcım,
      Şimdiye kadar yemediyseniz ben ce bundan sonra bol bol tüketin...
      İnanın çok güzel bir yemek, ayrıca salatası da nefis oluyor :))
      Çok teşekkürler,
      Sevgiler...

      Sil
  7. mis mis sevilmez mi bu muhteşem tat harika görünüyor olsa da yesek :)
    http://www.hazioz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım :))
      Evet yaaa bende onu diyorum sevilmez mi bu güzellik :)))))
      Beğendiğine sevindim, öpüyorum çok,
      sevgiler...

      Sil
  8. Bu akşam yedim bende bir tabak dolusu..
    Çok severim,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmmm,
      Afiyet, bal, şeker olsun :)))
      Çok teşekkürler, öpüldün....

      Sil
  9. Merhaba canım, ben geldim:=) Börülcenin salatasını çokk yaparım ama yemeğini hiç yapmadım. Bir ara ben de deneyeyim:)Ellerine sağlık.Sevgilerle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Necla'cım :))
      Bence mutlaka dene. Ben çok seviyorum :))))
      Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  10. Merhaba, ne kadar da doğru sözler yazmışsınız...
    Börülce de çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Çiğ tanesi,
      Öncelikle sayfa hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz :))
      Beğendiğinize sevindim, çok teşekkürler,
      Sevgiler...

      Sil
  11. selam yorumunuzdan sonra hemen bloğunuzu takibe aldım bayıldım süper tarifler, ellerinize sağlık. Minik yumurcağımdan vakit bulduğum anda ben de bir börülce tarifi vereceğim. Blogumun ana teması anne sütünü artırmaya yönelik olarak biraz farklı. Ama tarifiniz resminiz o kadar güzelki eve geçer geçmez deneyeceğim. www.bebegimhersey.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Beğendiğinize çok sevindim. Sizin tarifinizi de merak ettim şimdi :))
      Evet çok güzel paylaşımlarınız var, çok beğendim.
      Size şimdiden kolaylıklar diliyorum.
      Sevgiyle kalın...

      Sil
  12. Yorumunuz üzerine hemen bloğunuza baktım içim açıldı. Yakın zamanda ben de bir börülce tarifi vereceğim, anne sütünü tavan yaptırıyor. Ama sizin tarifinize bayıldım, ölçüleriniz de resimleriniz gibi muazzam. Tabi ben biraz bebişlere ve anne sütüne yönelik vereceğim ama bu tarifi de dayanamayıp akşama yapacağım. Sevgiler. www.bebegimhersey.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar merhaba,
      evet börülce'nin anne sütünü arttırıcı bir özelliği de var. Bakın ben onu eklemeyi unutmuşum... Ben ce emzirme döneminde en çok salatasını yemiştim :))) Kızım yaz bebeği olunca, ben de kendime hem sütümü arttıracak, hem de serinletecek yiyecekler hazırlıyordum :))

      Sil
  13. yemede yanında yat diye buna derler sanırım:) az önce satış blogumu eklemişsiniz fakat esas blogum deepbeauty.blogspot.com beklerim
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özge'cim,
      Öncelikle hoş geldin canım, beğendiğine çok sevindim.
      Hemen esas bloğuna geliyorum :))))
      sevgiler...

      Sil
  14. canım ellerine sağlık...http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pınar'cım,
      Öncelikle hoş geldin canım. Çok teşekkürler.
      Koşa koşa geliyorum ben de :))))
      sevgiler...

      Sil
  15. Merhaba,
    Bloğuma gelmişsiniz, şeref vermişsiniz. Ben de iade-i ziyaret yapayım demiştim ki o da ne börülce tarifi! Dün aldığım börülceler için tarif araştıracaktım ben de nasıl güzel denk geldi:)
    Sizi takibe alıyorum, bir İzmirli'nin tarifiyle de börülcelerimi bu gün yapıyorum:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Hoşgeldiniz sayfama, madem ki börülceler dolapta hemen tarifi uygulayın bence de :))) Şimdiden afiyetler olsun,
      Çok teşekkürler ilginize,
      Sevgiler...

      Sil
  16. turtalar pastalar zeytin yağlılar aman aman ne iştah açıcı bir blog bayıldım. iadey-i ziyarete geldim (iyi ki geldim) sevgilerle ellerinizze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Öncelikle sayfama hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :)))))
      Beğendiğinize çok sevindim.
      Çok teşekkürler,
      sevgiler...

      Sil
  17. yemek blogunuz çok güzelmiş ama aynı zamanda iştah açısından tehlikeli:) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      beğendiğinize çok sevindim jasea :))
      çok teşekkürler,
      sevgiler...

      Sil
  18. yemekler çok güzel börülceyede bayılırım :) izlemeye alıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Gonca hanımcım,
      beğendiğinize sevindim :))
      çok teşekkürler,
      sevgiler...

      Sil
  19. Yemeği ile barısamadım ama salatasına bende bayılıyor sonucta hepsi faydalı değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de salatasını akşam yaptım :)) Soğuk soğuk nefisti...
      Ama yemeğin lezzeti de ayrı...
      Sevgiler...

      Sil

Yorumlar