Merhaba sevdiklerim,
Ramazanın da yavaş yavaş ortalarına doğru gelmeye başladık. Bu aralar biraz hastalık vs ile uğraşıyorum. Prensesim geçtiğimiz haftalarda su çiçeği çıkarttı. Sınıfta bir kişide olunca toplu halde çıkardılar :)) O iyileşti derken birkaç gün önce de bisikletten düşüp sağ ayak bileğini kırdı. Onunla meşgul olduğum için bloğa gelip de yazı yazamadım. Allah başka dert keder vermesin yarabbim. Bunlar gelip geçici rahatsızlıklar.
Öncelikle hepinizin Ramazanı mübarek olsun Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin inşallah. Bolluk, bereketle, huzurla, hayırla ve bol bol duayla geçireceğimiz güzel bir ay olsun...
Size güzel bir tarifle merhaba demek istedim bugün.
Ramazan deyince akla ilk gelen şey ya ramazan pidesidir ya da ramazan davulcusu. Bugün çok kolay bir şekilde nasıl ramazan pidesi yaparız onun tarifini paylaşacağım sizlerle. Yapımı çok zevkli, finali ise efsane güzellikte...
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Mayalı olduğu için çok bekletmeden tüketirsek faydalı olur. Fırından işk çıktığı andaki kokusu, dokusu tadı muhteşem oluyor benden söylemesi...
Evet. . .
Tarifim şöyle;
EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ
Malzemeler:
2 silme tatlı kaşığı instant maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 su bardağına yakın ılık su,
4 su bardağı un,
Üzeri İçin:
yumurta sarısı
sıvıyağ,
susam ve çörek otu
Tabanı için: irmik
Yapılışı:
Un, tuz, maya zeytinyağını bir kaba alalım. Ilık suyu kontrollü bir şekilde ilave edip yavaş yavaş yoğuralım. Ben 1,5 su bardağı kadar kullandım. Ele yapışmayan fakat çok yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bir kaba alıp üzerini kapatalım. Hacminin iki katı olana kadar (yaklaşık 45 dk. ılık bir yerde mayalanması için bekletelim. Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alıp içindeki hava kabarcıklarının çıkması için birkaç kez yoğuralım. Tepsimizi hafif yağlayalım ve irmik serpiştirelim.
Hamurumuzu tepsiye alıp parmak uçlarımızı zeytinyağına hafifçe batırıp hamura şekil verelim. Açtığımız hamura sıvıyağ, yumurta sarısı karışımını sürelim. Elimizle önce hamurun kenar kısmına tırnak izleri bırakalaım. Sonra yine elimizi yağa batırıp baklava şekli verelim. Üzerine susam ve çörek otu serpiştirip fırını ısıtmadan tepsiyi yerleştirip kapağı kapalı olarak tepsi mayası için 15 dk kadar bekletelim. Mayalanan pidemizi 180 'C ye ayarladığımız fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Pişen pidemizi temiz bir mutfak örtüsü arasına alalım. Ben nemli bez örttükten sonra mutfak örtüsü serdim üzerine pamuk gibi oldu.
Hamurumuzu tepsiye alıp parmak uçlarımızı zeytinyağına hafifçe batırıp hamura şekil verelim. Açtığımız hamura sıvıyağ, yumurta sarısı karışımını sürelim. Elimizle önce hamurun kenar kısmına tırnak izleri bırakalaım. Sonra yine elimizi yağa batırıp baklava şekli verelim. Üzerine susam ve çörek otu serpiştirip fırını ısıtmadan tepsiyi yerleştirip kapağı kapalı olarak tepsi mayası için 15 dk kadar bekletelim. Mayalanan pidemizi 180 'C ye ayarladığımız fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Pişen pidemizi temiz bir mutfak örtüsü arasına alalım. Ben nemli bez örttükten sonra mutfak örtüsü serdim üzerine pamuk gibi oldu.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlar