Sayfalar

27 Şubat 2017 Pazartesi

FIRINDA TAHİN HELVASI


Merhabalar,
İzmir'de ve tüm yurt genelinde bahar yavaş yavaş uyanışa geçti öyle değil mi. Ağaçlar yavaş yavaş çiçeklenmeye başladı.
Dün Turkiyenin ilk Doğal Yaşam Parkı olan Sasalı Doğal Yaşam Parkına gittik ailecek. Hava da miss gibiydi, doyasıya gezdik, dolaştık tüm gün.
Harika bir hava vardı dün güzel şehrimde...


Bugün sizlere balığın yanına tatlı olarak en çok yakışan fırında tahin helvası'nın tarifini vereceğim. Nasıl güzel bir lezzet anlatamam sizlere..

Mutlaka deneyin, nefis bir lezzet gerçekten. 
Sadece 3 malzemeyle enfes bir tatlı çıkıyor ortaya...
Yapılışı da oldukça kolay ...



FIRINDA TAHİN HELVASI

Malzemeler:

250 gr. sade helva,
2 kahve fincanı süt,
yarım limon suyu

isteğe bağlı üzeri için ceviz

Yapılışı:

Helvayı bir kabın içine alıp çatalla parçalayalım. İçine süt ve limon suyunu ekleyip homojen kıvam alana kadar karıştıralım. Yağladığımız güveç kaplara eşit olarak paylaştıralım. 3 adet kadar çıkartabilirsiniz. Ben görseli biraz daha şık olsun diye üzerlerine ceviz koydum. Şart değil siz koymayabilirsiniz. 180 'C de yaklaşık 20 dk pişirelim. Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim. Çünkü çok çabuk pişiyor ve her fırının sıcaklık derecesi farklı olabiliyor. 
Sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun...


Harika bir gün ve hafta sizlerin olsun . . . 

Sevgiler çokça . . .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar