Merhabalar,
Yine, umut dolu yepyeni bir yıla daha girdik :)
2014 yılı ülkemiz ve tüm dünya için güzelliklerle, neşe içinde geçsin inşallah. Sağlık, mutluluk, huzur getirsin, barış refah getirsin inşallah... Gönlümüzden geçirdiğimiz tüm dileklerimizin gerçekleşmesini dileyerek tarifime geçmek istiyorum hemen. Hemen hemen hepimizin çok sevdiği, protein deposu nefis bir yemek. Yanına pilav ve turşuyla servis yapılırsa tadından yenmez doğrusu :))) Deepfreze koyduğumuz yazdan kalan sebzelerimiz şimdi çok işe yarıyorlar. Hemen bir paket çıkarıyorum ve 30 dk da yapıyorum yemeğimi. Çok pratik oluyor gerçekten sizlere de tavsiye ederim :))
Allah herkesin yuvasına sofrasına bolluk, bereket versin inşallah.
Hemen bugünkü yemeğimin tarifine geçiyorum izninizle,
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Malzemeler:
500 gr. taze barbunya (deepfreze koyduğum bir pkt )
1 soğan,
2 diş sarımsak,
1 havuç,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
1 küp şeker,
tuz, karabiber, su
zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle sarımsak ve soğanları küçük küçük doğrayalım. Düdüklü tencereye zeytinyağını alalım doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyelim. Ardından salçaları ekleyip karıştıralım. Halka doğradığımız havucu ve barbunyayı ilave edip karıştıralım. Üzerine üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip, tuzunu karabiberini ve şekeri ekleyelim. Tenceremizin kapağını kapatıp, kapaktaki düdüğü kaldıralım. Orta ateşte 5 dk pişirelim. Düdüğünden ses gelince ocağın altını kısıp düdüğü indirelim. Bu şekilde de 20-25 dk kadar pişirelim.
Bu noktada şunu belirtmekte fayda var. Her tencerenin pişirme süresi farklılık gösterdiğinden siz kendi tencerenizin pişirme süresine göre yemeğinizin süresini ayarlayınız :))
Afiyetler Olsun...
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler Merve hanım,
Silsevgiler :))
eline sağlık canım resimler çok canlı çıkmış canım çekti valla :)
YanıtlaSilçok teşekkürler Turuncu Tatlar :))))
Silbeğendiğinize sevindim.
sevgiler :)
hıımm nefis görünüyor,ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBarbunyayi onceden haslamali miydim? Haslamadigim icin kaskati oldu barbunyalar, diger sebzeler de cok yumusadi.. Sanirim benim hatam bu noktayi atlamak, ama bu detay belirtilirse belki daha faydali olur herkes icin.. Elinize saglik :)
YanıtlaSilMerhabalar,
SilBen yazın barbunya alıp deepfreeze kaldırıyorum. bu yemeğimde de hiç ön haşlama yapmadım, gerek yok çünkü...
Kurusu değil yani, siz kuru barbunya ile mi denediiniz tarifi ??? Kuru bakliyatlar her zaman 1 gece önceden ılık suda bekletilir.
Ertesi gün de 1 taşım kaynatılır süzülür ve yemeğe ilave edilip pişme süreci başlatılır..
Benim taze barbunya olduğu için haşlamaya gerek yok. Yemeğimin içine koyduğum tüm sebzelerle birşikte aynı derecede pişti.
Tarifte herhangi bir sıkıntıyok yani,
İlginize teşekkürler, sevgiler....
Barbunyanin suyunu akitmak gerekmiyomu ya ?
YanıtlaSil