Geçtiğimiz hafta İMSE' de (İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü) sevgili Yasin Sözen Şef'im ile birlikte harika yemekler yaptık. Hem eğlendik hem de lezzetli yemekler yaptık birlikte. Çok keyifli bir akşam geçirdim arkadaşlarımla...
Menüde neler mi vardı, vallahi yok yoktu...
İnanın bana bildiklerimizin dışında çok farklı ve inanılmaz özel tatlarla buluştuk...
Şekerli Somon,
Soslu Kalamar
Rakılı, kuru meyvalı helva (şefin special'i) ( işte buna bayıldım)
ve günün sürprizi
Kurutulmuş domates, kırmızı kapya biber, truf balsamic esansı ve
tereyağlı karra pirinç :))
Yasin şefim o kadar güzel hazırlamış ki lezzetine doyamadık gerçekten. Size biraz siyah pirinci tanıtmak bilgi sahibi olmanızı sağlamak istiyorum.
Beyaz pirince göre çok çok daha faydalı.
Yasin şefimin basında yer alan detaylı röportajını da buradan okuyabilirsiniz...
Diyetisyen Simge Siber Yıldırım'ın yazısını aynen aktarıyorum.
Sağlıklı sofraların siyah incisi : Siyah Pirinç
Üstelik ne mutlu ki Trakya'da üretiliyor.
* Beyaz pirince oranla daha fazla magnezyum içerir. Bu yüzden kemik sağlığı, kas dokusu ve... kalp damar sağlığı açısından önemi büyüktür.
* Genetiği ile oynanmamıştır, tamamen doğaldır !!!
* Hücre yenilenmesinde etkilidir.
* Beyaz pirinçten daha fazla Antioksidandır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve yaşlanmanın etkisini azaltır.
* Yüksek oranda lif içerir. Ayrıca Çinko ve Demir mineralleri açısından da zengindir.
* Enerji içeriği açısından, ekmek yememek şartı ile, hafta 1-2 kez beslenmenize ekleyebilirisiniz...
Bu kadar güzel bilgiden sonra biliyorum ki mutfaklarımızda siyah pirinci daha çok kullanacağız :)) Rıdvan beye de bizleri böylesine güzel bir pirinçle tanıştırdığı için teşekkür ediyorum. Tek handikapı rengi, onu da biz hanımlar sofralarımızda şık sunumlarımızla göze hitap eder hale getireceğimizi düşünüyorum :)))
Tadı gerçekten çok güzel pirinç değil de buğday gibi, ben çok beğendim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
* * *
Kursumuza dönüyorum tekrar. Yasin şefim'den çok özel bilgiler edindik. Kendisini pür dikkat dinleyip, notlarımızı aldık.
Kursiyerlere püf noktalarını ve tüm detayları tek tek anlattı şefim :))
Kendisine verdiği bilgiler ve alçakgönüllülüğü için çok teşekkür ediyorum. Sorduğumuz her soruyu tek tek cevapladı :)) Başka kurslarda tekrar görüşmeyi diliyorum şefim.... Sizden öğrenecek çok şeyimiz var kesinlikle...
İşte sunularımız :))))
Kurs da çok güzel dostluklarda kurduk.
Yeni kurslarda tekrar görüşmeyi diliyorum kızlar :)
Sevgiler...
Çok güzel bir gün geçirmişsiniz :) Kurutulmuş domates bir türlü sevemedim ama hepsi leziz görünüyor :)
YanıtlaSilteşekkür ediyorum Hazel hanımcım :)))
Silsevgiler ...
Fatoşum öncelikle sen zaten yeterince göz dolduruyorsun :)
YanıtlaSilMaşallah...
Hımmm ellerinize sağlık.
E Yasin Şefimiz olurda güzel şeyler yapılmazmı...
Sevgiler...
Gülay'cım canım çok teşekkürler,
Silkesinlikle harikaydı tüm yaptıkları. Zaten kursun başında sohbet ettik ve az sonra yapıp tadına baktığınız lezzetleri çok beğeneceğinizi düşünüyorum ve bundan sonra da yapacağınızı biliyorum demişti :))) Gerçekten öyle tatları enfesti :)
Sevgiler canım....
Somon balığı en sevdiğim balık türüdür.Ispanak Yatağında yada Pazı Yatağında yaptım tadından yenmedi.Denemenizi tavsiye ederim.Çocuklar icinde somon balıgı icinde yogun omega 3 olmasindan dolayi cok faydalı.Sevgiler Fatma Hanım.
YanıtlaSilEmel hanımcım kesinlikle çok lezzetliydi. Pazılı da deneyeceğim mutlaka...
SilEvet benim prensesim de balığı çok seviyor Allah'tan. Her türlüsünü yiyor.
teşekkürler bilgi için :))
sevgiler...
Güzel bir çalışma olmuş Fatmacığım. Görüşmek üzere
YanıtlaSilteşekkürler Şeniz'cim,
Silsevgiler canım...
ne buyuk bir sans, imrenmemek elde degil. nefis gozukuyor hersey...
YanıtlaSilçok teşekkürler :)))
Silkesinlikle öyle usta şeflerle birlikte olmak, onların tecrübelerinden bilgilerinden faydalanmak büyük şans gerçekten...
sevgiler...
Merhabalar.
YanıtlaSilKurslar ve hizmet içi faaliyetler, alanımızda gelişmemize destek olan faydalı hizmetlerdir. Çok şey bildiğini sanan, aslında hiçbir şey bilmediğini bu tür faaliyet ya da etkinliklere katıldığında fark ediyor. Sizi kutlar, başarılarınızın devamını dilerim.
Selam ve dualarımla.
Merhaba Recep bey,
SilSize kesinlikle katılıyorum, böyle kurslar bizler için çok fayda sağlıyor. Yeni bilgiler ediniyoruz...
Öğrenmenin sonu yok... Çok teşekkür ediyorum. Ben de size selam ve dualarımı gönderiyorum.
Sevgiler,
Ispanaklı sübye harika görünüyor çok severim kendisini :))
YanıtlaSilSiyah pirinci nereden satın alabileceğimi paylaşırsan çok sevinirim, marketlerde hiç görmedim çünkü.
Şahane vakit geçirdiğin ve çok eğlendiğin fotolardan belli, harika görünüyorsunuz hepiniz, sevgiler :)
Merhaba Hülya hanımcım,
SilSübye'nin tadına doyamadı desem yeridir :))))) Nefisti gerçekten...
Siyah Pirinç büyük marketler de bulunuyor. Siz hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ????
Ona göre bir araştırma yapalım...
Evet çok eğlendik şefimle birlikte. Hem alçakgönüllülüğü ile, hem de bilgi birikimlerini bize çok detaylı aktardığı için kendimizi şanslı sayıyoruz kursiyerler olarak. Güzel vakit geçirdik :))
Teşekkürler,
Sevgiler...
Ellerinize sağlık çok eğlenceli ve güzel görünüyor fotoğraflar yemeğe meraklı bir köy öğretmeni olarak bu kurslar en büyük özlemim gerçekten :)) http://ufakmutfakta.blogspot.com/
YanıtlaSilçok teşekkürler Sinem hanımcım,
Silsevgiler...
senin adına çok sevindim. Sunumlar tabaklardaki görüntüler süper zaten.. Tekrarlarında buluşmak dileği ile. değerli bilgiler için teşekkürler.
YanıtlaSilteşekkürler Nursevin ablacım,
Silİnşallah birlikte olmayı çok isterim :))
sevgiler Antalya'ya :))
böyle bir kursa katılmak çok hoş bende isterdim:) gerçekten çok güzel tabaklar çıkmış.
YanıtlaSilteşekkürler Tuğçe hanımcım,
Silbeğendiğinize sevindim :)
sevgiler ...
ne güzel kurslara katılıp kendiniz geliştirmeniz keşke benim de böyle bir şansım olsa ama çocuklar biraaz büyüyene kadar zor galiba.
YanıtlaSilbu hafta sonu blogumda link paylaşım zamanı. Bloğumun bu haftaki konusu 'doğum günleri ' güzel kurabiyelerinizle yayın aktarım gününe katılmak isterseniz çok mutlu olurum
sevgiler
http://cocugumlaeglenirken.blogspot.co.uk/
Merhaba Nihal hanımcım,
SilEvet böyle güzel ve özel kurslara katılmak kendimize çok şey katıyor gerçekten. Doğru bildiklerimizi bile değiştiriyor bazen...
Yeni ve doğru bilgiler alıyoruz ustalardan...
İnşallah katılmaya çalışacağım, teşekkürler bilgi için,
sevgiler :)
Fatoş hanımcım bloğumu ziyaretin beni çok mutlu etti,uyarını dikkate alıp takip et butonunu hemen koyuyorum....blog işinde yeni olduğum için eksiklerim çok....pasta meraklısı biri olarak ödüllü pastanı en kısa zamanda deneyip sonucunu mutlaka bildireceğim.Görüşmek dileğiyle
YanıtlaSilMerhaba Hülya hanımcım,
SilRica ederim, sizi takip etmek isteyenlere büyük kolaylık sağlayacaktır :)
İlk fırsatta deneyin, bu ara eşimin iş yerine bu pastayı sürekli yapıyorum. Her bölüm ayrı ayrı istiyor :)))))
Çok beğenildi gerçekten... Şimdiden afiyetler olsun...
Sevgiler...
Deniz ürünlerinin pişirilmesi ayrı bir dünya.
YanıtlaSilBildiğim 2 pişirme şekli var: kızartma ve buğulama:))
Bu tür organizasyonlar eminim çok şey kazandırıyordur insana...
Sizin için de güzel bir gün olmuş gibi görünüyor:)
kesinlikle öyle oldu Beyza hanımcım,
Silşefimden çok özel tarifler ve püfler öğrendim :)))