Merhaba sevgili dostlarım,
Bugün karşına enfes bir tarifle çıkıyorum. Biliyorsunuz artık ben ve ailemin ne kadar çok balık sevdiğini. Her zaman da aynı tarifleri denemekten sıkıldım. Farklı bir tarif olsun istedim ve face'de arkadaşlarımdan öneride bulunmalarını rica ettim. Sağ olsunlar paylaşım yaptıktan hemen sonra harika tarifler gelmeye başladı. Tava mı fırın mı çok gidip geldim ama en son fırında karar kıldım :)))
Bu tarif Yasemin arkadaşıma ait. Ben çok küçük revizeler yaptım sadece...
Bence mutlaka ama mutlaka denemelisiniz. Akşam kızım neredeyse parmaklarını yiyecekti :))) Çok sevdik biz, umarım sizde dener beğenirsiniz...
Haydi hemen tarife geçelim mi canlarım :))
FIRINDA NEFİS PALAMUT
Malzemeler:
1 kg palamut (dilimlenmiş)
1 domates,
2 büyük soğan,
1 limon
1 dal taze soğan,
8-9 dal maydanoz,
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
2 iri diş sarımsak,
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz, karabiber,
toz ve pul kırmızı biber,
kekik
Yapılışı:
Öncelikle dilimlenmiş olan palamutlarımızı bir güzel yıkayıp suyunu süzüyoruz. Çok az tuzlayıp bekletelim. Bir soğanı halka şeklinde doğrayalım. Diğer soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayalım. Maydanozu ince kıyım, domates ve taze soğanı küçük küçük doğrayalım. Genişçe bir kabın içine doğradığımız soğanları, sarımsağı, domatesi, maydanozu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzunu ve baharatları ekleyip kaşıkla karıştıralım. Fırına dayanıklı bir kabın zeminine biraz zeytinyağı gezdirelim. Dilimlediğimiz halka soğanları dizelim. Soğanın üzerine dilim palamutları yerleştirelim. Hazırladığımız harcı palamutların her yerine gelecek şekilde yayalım. En son olarak da Dilimlediğimiz limonları üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C de 30-35 dk kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Ellerine sağlık canım. Size afiyetler olsun....:))
YanıtlaSilSevgiler,
teşekkürler ablacım :))
Silöpüyoruz çok...
ellerine sağlık ne kadar güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim. Resimler de bir harika
YanıtlaSilsebgiler
çok teşekkürler ŞAFAKIN DÜNYASI :)))
SilKesinlikle deneyin, çok beğeneceğinize eminim...
Sevgiler :)
birgün yaparsam ben de emin olun parmaklarımı yiyebilirim. çok lezzetli birşey bu:)))
YanıtlaSilelinize sağlık.
sevgiyle kalın...
Bence daha fazla ertelemeyin ve yapın :)))
SilÇok teşekkürler,
sevgiler :))))
Nefis görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler Kahve Tadında :))))
Silbeğendiğinize sevindim :)
:) ımmm canım çok nefis gözüküyor ellerine sağlık... tarifi bende denemek istiyorum...
YanıtlaSilçok teşekkürler tokideki ses :))))
Silmutlaka denemelisiniz, nefis oldu gerçekten :)))
sevgiler...
Nasıl lezzetli oldukları o kadar belli ki fotoğraflardan.. Nefis bir tarifmiş, denemeli. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHülya'cım çok teşekkürler canım :)))
Silİlk fırsatta denemelisin...
Sevgiler...
oyyy şu soğk günlerdede ne yenilirr ama
YanıtlaSilAynen öyle Meri'cim :)))
Silİyi gitti vallahi :)
sevgiler...
en sevdiğim balıktır.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkürler :)))
Silbeğendiğine sevindim canım,
sevgiler :))
Bu yıl palamut hasreti çektik tanesi 21 TL ye palamut mu olur? Oluyormuş, canı sağolssun aldık yedik bu güzel balığı, ama maalesef tezgahlarda çingene palamudu diye ufaklarını satıyorlar :)
YanıtlaSilGerçekten de öyle epey pahalı bu sene...
SilAma almadan da olmuyor :)) Can çekti mi bir kere ne yaparsan yap sonunda kendine çekiyor seni :))))
Bizde öyle yaptık ve aldık bu güzelliği :)))
sevgiler A.O. Bolat bey....
Selam hemen iadeyi ziyarete geldim :) Ellerine sağlık,nefis bir görüntü.Ben de balığın her türlüsünü severek yerim.
YanıtlaSilGerçektende enfes görünüyor lezzetide harikadır eminim ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilMerhabalar.
YanıtlaSilÜç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin insanları olarak balık tüketme alışkanlığımız (kendimden pay biçerek) ne yazık ki yeterli seviyede değil herhalde. Palamutun fırında yapılışı ile ilgili tarifinizi inceledim ve lezzetli bir palamut ziyafeti olacağından eminim. Tarifiniz üzere denemek ve tatmak üzere elinize, emeğinize sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla.
Palamut...ne lezzetli bir balık.Bu tarifte tam palamutun kimliğine uygun.Elinize sağlık.
YanıtlaSilYazık ki balık tüketmeyen bir toplumuz.Haftada en az 2 öğün yenmesi gerekiyormuş.Üstelik balık yönünden zengin denizlere sahibiz.Ne diyelim...
ellerine sağlık, canım çekti valla :)
YanıtlaSilNefis palamut nefis bir görüntü, ellerine sağlık Fatmacım..
YanıtlaSilAay canim cekti gidip palamut alayim :)
YanıtlaSil