Sayfalar

19 Kasım 2013 Salı

SUCUKLU KAŞARLI PRATİK PİZZA


Merhabalar,
Yepyeni ve güzel bir İzmir sabahından hepinize günaydınlar... Dışarıda harika bir hava var, güneş de yüzünü hafiften gösteriyor tebessüm eder gibi :))
Kasım ayındayız ve sabaha böyle ferah, aydınlık bir şekilde güneşle başlamak beni inanılmaz mutlu ediyor.
Bu aralar pratik pizza konusunda uzmanlaştım diyebilirim. Kızımın anne ben pizza istiyorum demesi bana yeterli oluyor. Hamur yoğurup mayalama yapmadan zamandan tasarruf ederek, hem de evdeki ekmekleri değerlendirerek çabucak bu lezzetli pizzayı hazırlıyorum. Bence siz de sabah kahvaltılarınıza yada gelen misafirleriniz için ya da canınızın istediği an hemen hazırlayabilirsiniz...
Yapılışı kolay yemesi olay :))) Geçelim mi birlikte nasıl yapmışım bakalım bu nefis pizzayı birlikte görelim...

SUCUKLU KAŞARLI PRATİK PİZZA (Ekmek Tabanlı)
Malzemeler:
6-7 dilim bayat ekmek dilimleri,
2 yumurta,
ıslatacak kadar süt,
kekik,
tuz

Üzeri için:
2 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı kekik,
az su

Üst malzemesi:
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,
sucuk (siz istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz)

Yapılışı:
Ekmek dilimlerimizi minik küpler şeklinde doğramakla işe başlayalım. Daha sonra genişçe bir kaba alıp, üzerine yumurtaları, sütü, kekiği ve çok az tuzunu ekleyip elimizle hamur yoğurur gibi yoğuralım. Tüm malzemenin birbirine özleşmesini sağlayalım. Fırına dayanıklı bir tepsinin tabanını yağlayalım. Ekmek hamurumuzu bastırarak tabana güzelce yayalım. Bir kaseye ketçap, kekik ve çözmesi için çok az su ekleyip karıştıralım. Tabana yaydığımız ve elimizle güzelce bastırdığımız ekmek tabanımızın üzerine kaşık yada fırça yardımıyla ketçap karışımından sürelim. Her yerine eşit olarak yayalım. Üzerine kaşar peynirinden serpiştirelim. Sucuk dilimlerini sıralayalım. Yine kaşar peyniri serpiştirelim üzerine. Önceden ısıttığımız 180 'C lik fırında tabanı ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartmaya yakın tepsimizi alalım ve üzerine biraz daha kaşar peyniri rendesi serpiştirelim fırında 3-4 dk daha peynirin erimesi için bekletelim. Dilimleyerek servis yapalım :))
Afiyetler Olsun...

Servis tabağım tabii ki  Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Yeni modellere bayılacaksınız...

20 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir pizza olmuş...... Size afiyetler olsun....:))
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler ablacım :)))) denemeni tavsiye ederim :)
      sevgiler :))

      Sil
  2. yum! yum! qué buena pinta!!!
    Kissitos!!

    YanıtlaSil
  3. Çok pratikmiş. Denemek lazım. Afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Yelda hanımcım,
      mutlaka deneyiniz,
      sevgiler :))

      Sil
  4. Ellerine sağlık Fatma'cığım. Benim oğlumda pizzayı çok seviyor böyle pratik oluncada bizlere kolaylık ve bayat ekmek değerlendiğinde de asıl ustalık ortaya çıkıyor. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Nursevin ablacım,
      ben de çok sık yapıyorum bu pizzayı ev halkı bayılıyor :)))
      Çok haklısın, mutfakta herşey bir şekilde değerlendirilmeli, biraz yoğunlaşırsak yapacak mutlaka bir şekilde değerlendirip lezzetli bir menü oluşturabiliyoruz :)))
      Sevgiler...

      Sil
  5. Birkeresinde bayat ekmekle deneyim dedim pizza ama galiba cokmu islattim ne sevmedim..sizin tarifi denemem lazim, evde ekmeklerde var..cok guzel gozukuyor elinize saglik sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabanı çok fazla ıslatmamanızı öneririm. Hafif toparlanması yeterli. Cıvık bir hamur fırından çıkınca da nemli nemli kalabiliyor bu da hoş olmuyor. Mutlaka ekmekleri yumuşatırken sütü azar azar ekleyelim. Bu sefer lezzetli olacağına eminim,
      Sevgiler :))

      Sil
  6. Atmak yerine yeni şeyler yaratmak ne güzel değilmi canım. Ellerine sağlık Fatmacım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Feray ablacım, ekmeği mutfağımızda değerlendireceğimiz o kadar güzel tarifler var ki,
      Kekini, pizzasını, helvasını, mantısını herşeyi ama herşeyi yapmak mümkün.
      Mutlaka değerlendirelim, atmak mı aslaaaa diyorum...
      Teşekkürler beğendiğiniz için,
      sevgiler :))))

      Sil
  7. iştahım açıldı resmen , lezizzz :) keramikaya ışınlnayım hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Hayattan Payetler :))))
      sevgiler...

      Sil
  8. bayat ekmekten pizza, çok güzel pratik bir fikir, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sema hanımcım, mutlaka deneyiniz,
      Kesinlikle çok beğeneceksiniz :))
      Teşekkürler,
      Sevgiler...

      Sil
  9. çok güzel bir fikir. Hem ekmek değerlendiriliyor hem de güzel bir tat ortaya konuyor. Elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık ne güzel değerlendirmişin bayat ekmekleri böyle nefis görünüyo :)

    YanıtlaSil
  11. harika oluyor bizde de çok sevilir..Hem bayat ekmekler de değerlenmiş oluyor..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorumlar