13 Kasım 2013 Çarşamba
LİMONLU BAR
Haftanın tam ortasından hepinize kocaman bir MERHABA :))
Ben bugün güne boool enerjili ve dinamik başladım. İnşallah sizlerin de keyfi yerindedir... Hava tam hastalık havası zira....
Bu ara evde deli gibi pasta, kek, kurabiye yapıyorum... Aslında evde atıştırmalık bir şeyler olsun istiyorum. Çayın, kahvenin yanında çok iyi gidiyor doğrusu :))
Evet efendim, bu güzel tarifimde yine sevgili şefim Yasin Sözen imzalı. Bugüne kadar hangi tarifini uyguladıysam bayıldım. Hepsi şahane, hepsi birbirinden güzel oldu. Bir kötü yanı var ki yedikçe yiyesiniz geliyor :((((
Ama olsun bu lezzete değer doğrusu. Bence hemen bugün deneyin, tadı gerçekten nefis. İleriki zamanlarda tarifi çeşitlendirmeyi de düşünmüyor değilm hani :)
Öğlen yaptım ve kızımla dayanamayıp hemen birer dilim yedik :)) Bizden tam puan aldı. Limonun freshliği ve inanılmaz dolgusu tek kelimeyle muhteşem..
İçindeki yumurtanın fazla olduğuna bakmayın, kokar endişeniz de olmasın sakın. Aksine çok hafif bir tatlı, kesinlikle kokmuyor. Limon onu baskılıyor çünkü.
Haydi geçelim mi birlikte tarife ;
LİMONLU BAR
Malzemeler:
Tabanı için:
250 gr. tereyağı,
½ su bardağı şeker,
2 su bardağı un,
1 fiske tuz
Limonlu kısmı için:
6 büyük yumurta, (oda ısısında olmalı)
2,5 su bardağı şeker,
2,5 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi,
1 fincan taze sıkılmış limon suyu,
1 su bardağı un
Yapılışı:
Tabanı için tereyağı, un, şeker ve tuzu bir kaba alıp yoğuralım. 28*28 çapındaki kare borcamın tabanını yağlayalım. Hazırladığımız tart hamurunu tabana ince olarak eşit bir şekilde yayalım. Hamura extra un eklemeyelim.
Önceden ısıtılmış 170 'C'lik fırında 15-20 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Bu arada limon dolgusunu hazırlayalım. Genişçe bir cam kasede oda ısısında beklemiş yumurtaları ve şekeri mikserle, bembeyaz olana kadar iyice çırpalım. İçindeki şekerinde erimiş olması gerekiyor.
Daha sonra içine limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve unu ekleyip karıştıralım. Fırından çıkardığımız tart hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkıp, biraz ılıdıktan sonra üzerine limonlu karışımı dökelim ve yine fırında 25 dk kadar pişirelim. Kek pişirir gibi pişirelim, kürdan testi uygulayalım.
Fırından çıkan tatlımız biraz ılıyınca üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
Dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Eline sağlık canım nefis görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim:) tariflerinin hepsi birbirinden güzel :))sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım beğendiğine sevindim, bugün sayfanda paylaşmışsın, harika olmuş :)) Senin de ellerine sağlık :))
SilAfiyetler olsun... İlgine çok teşekkürler Elif'çim..
Sevgiler...
limonlu portakallı şeylere bayılıyorum ellerinize sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilAynen ben de çok seviyorum, fresh lezzetler tam bana göre :)))
Silteşekkürler,
sevgiler...
Mis gibi limon kokusu buralara kadar geldi. Nefisssssss görünüyor....:)
YanıtlaSilAfiyetler olsun size canım...Sevgiler,
teşekkürler ablacım, gerçekten enfes bir tatlı. Mutlaka denemelisin sende...
Silsevgiler...
Ooooo hayırr! Bunu bana yapmaa!
YanıtlaSilNefis gözüküyor !!!!
Yaptım bile :))))))) Eeee artık dayanamayıp yaparsın diye düşünüyorum ))))
SilBeğendiğine çok sevindim, teşekkürler...
sevgiler...
ama ben bunu çok sevdim :) evde limon fazlalığı da var, çocuklardan fırsat bulursam mutlaka bu ferah tadı denemek istiyorum. ellerinize sağlık
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim, mutlaka ama mutlaka deneyin. Gerçekten çok nefis bir tatlı.
SilTeşekkürler,
Sevgiler....
Wow enfes bir görüntü olduğunu söylemeliyim. Çok merak ettiğim ama hiç denemediğim bir tarif aslında. Çok lezzetli olduğunu söylüyorsunuz, ben de denemeliyim öyleyse. Ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba Deniz hanımcım,
SilKesinlikle lezzet garantili bir tarif. Dün takipçilerimden Elif hanımda denedi ve çok beğendiğini bildirdi :)))
İlk fırsatta mutlaka siz de deneyin, eminim siz de çok beğeneceksiniz....
Teşekkürler, sevgiler.....
mmmmmmmmmm! Qué buena pinta!
YanıtlaSilKissitos!!
Estimado Shei,
Silmuchas gracias, estoy seguro de que disfrutará debe de probar.
Saludos desde ...
elınıze saglık harıka gorunuyor
YanıtlaSilçok teşekkürler Emek Kafe :)))))
Silsevgiler...
Fatoşum bu nasıl güzel bir görüntü. Kanıma girdin tarifi alıp en yakın zamanda deneyeceğim galiba :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Çok teşekkürler Hülya'cım :))))
SilGirdim dimi :)))) Mutlaka denemelisin canım, inan ki çok güzel bir tatlı :)))
Yapınca ayrıca yorumları alırım ama :)))))
Sevgiler.....
fatma hnmcım eline sağlık görüntü çok güzel tadı nasıl merak ettim limon'nun mayhoş tadı vardır tam benlikkk gerçi :) çok şükür hiçbir mamaları ayırmam laf aramızda hafta sonu inş deniycem
YanıtlaSilÇok teşekkürler Emine hanım,
SilKesinlikle çok güzel bir tarif, mutlaka siz de deneyin... Deneyince yorum bırakırsanız çok mutlu olurum :)))
Sevgiler....
Limonlu tatlıları severim. Çok beğendim, deneyeceğim.
YanıtlaSilçok teşekkürler Tülin hanımcım :))))
Sildeneyin deneyin nefis bir tatlı :)))
sevgiler....
çok güzel görünüyor elinze sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler Eda hanımcım,
Silsevgiler..
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor nefiss:)Merakla bekliyordum tarifini..Mutlaka deneyeceğim..Sevgilerimle
YanıtlaSilÇok teşekkürler Zeynep hanımcım,
SilTarif geldi :))))) En kısa zamanda denemenizi isterim. Tadına doyamayacağınıza eminim :))))
Sevgiler...
Canım bir de bloguna yorum bırakıyım dedim nefissss olmuş…
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun tatlım…
Sevgilerimle...
Emel'cim canımsın sen :))) Çok teşekkürler...
SilBeğendiğinize çok sevindim canım, ilk fırsatta denemeni isterim canımmmmmm :)))))
Sevgiler....
Limonlu hiç bir şeye dayanamam :)
YanıtlaSilGülay hanımcım bu tarif tam sizlik o zaman :)))
SilHiç durmayın bugün hemen deneyin bence :)))
Teşekkürler :)))
Fatmacim ellerine saglik bir ara mutlaka deneyecegim..resminden cok guzel duruyor. Afiyet olsun..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım, evet evet mutlaka dene :)))))
SilSevgiler...
tarifi okuyunca yeme isteği uyandı limonlu barı ,o halde yapmak lazım değişik bir tarif olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkürler ablacım :)))
SilBen ce de mutlaka deneyin, çok seveceksiniz çok :))))
Sevgiler....
sevgili fatma, hem blogun hem yaptıkların hem de sunumun harika. bende yemek pasta borek yapma meraklısıyım o yüzden blogunu yakından takip edeceğim=)
YanıtlaSilbildiğim bizim yoreye(balkan) ait değişik tariflerim var bende firsat bulursam onları paylaşacağım ama yetişemiyorum şimdilik cünkü blogumun ana teması moda stil tüyoları=).. sevgiler.. başarılar..
Merhaba sevgili Frog :)))
SilHoş geldin sefalar getirdin sayfama :)) Beğendiğine çok sevindim....
Balkan yemekleri de nefis olur, bence de arada paylaşmalısın harika olur :))))
Görüşmek üzere öpüyorum çok, sevgiler :))
Ellerinize sağlık harika bi görüntü eminim tadıda bi okadar nefistir. En kısa zamanda tariflerinizi denemek isterim . Yeni tadları severim :)
YanıtlaSilMerhabalar Ayşe hanımcım,
SilHoşgeldiniz sayfama :)) Çok teşekkürler, beğendiğinize sevindim....
Mutlaka deneyin, çok seveceğinize eminim ben :))
Görüşmek üzere,
Sevgiler...
Fatmacım bence harika bir lezzet olur , hemen kaydediyorum ve yakın bir zamanda denenecek :-) ellerine sağlık canım , sevgiler :-)
YanıtlaSilNeşe'cim teşekkürler canım, mutlaka denemelisin. Hatta ben bugün yine yapacağım bir doğum gününe davetliyiz. oraya götüreceğim :))
SilSevgiler canım...
Canım ben bunu unutmuşum , iyiki facebook ta yeniden paylaştın , görünce yapmak istediğimi hatırladım :) bu sefer kayıtlara alayım :)♡
SilHem goruntusu cok guzel hemde ne kadar fresh gozukuyor. Ellerinize saglik paylasim icin cok tesekkurler xmas icin denicem bu tarifi :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Aner :)))
Silİlk müsait olduğunuzda deneyin derim. İnanın muhteşem bir lezzet :)))))
Sevgiler...
Gerçekten fresh bir tarif olmuş, Fatoşcum.Ama yumurta sayısını azaltıp, yapsak nasıl olur acaba? İyisi mi ben az yumurtalı deneyeyim.Emeklerine sğlık.
YanıtlaSilKesinlikle çok güzel bir tarif Dilek ablacım, yumurta sayısını azaltınca nasıl olur herhangi bir fikrim yok ama yerken kesinlikle bir koku gelmiyor :)))) Mutlaka denemelisin....
SilSevgiler...
Fatoş Hanım merhabalar bu hafta sonu günüm var ve bu tarifte takıldım kaldım.
YanıtlaSilHem limonlu,hem de farklılık açısından baya güzel olacak diye düşünmekteyim.Sizce nasıl? Her hangi bir riski yoktur diye umuyorum,tavsiyelerinizi beklemekteyim.
sevgilerimle
Hayal
Merhaba Hayal hanımcım,
SilBence hiç vakit kaybetmeyin ve hemen yapın...Ben bu akşam tekrar yapacağım :))))
Bir doğum gününe davet edildik, oraya götüreceğim :)))
Tarife sadık kaldığınız takdirde herhangi bir sorun yaşamazsınız Hayal hanımcım. Yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum ama :))
Şimdiden afiyetler olsun,
Sevgiler...
Fatoş Hanım merhabalar cumartesi altın günüm için yaptım ve gerçekten çok güzel oldu sadece şekeri 3 bardağa çıkartmayı düşünüyorum 2,5 oldugu halde tadı az geldi bana sanki ya da bardak oranından olabilir,bir daha denencek bir tatlı gerçekten çok teşekkür ederim.öperimm
SilMerhaba Hayal hanım,
SilTarifimi deneyip beğendiğinize çok sevindim :))) Afiyetler olsun.
Siz damak tadınıza göre ayarlamışsınız şeker oranını, en güzel....
Sevgiler...
yumurtası fazla değilmi bu tarifin sanki bana yumurta kokusu gelecek gibime geliyor
YanıtlaSilYumurtası fazla gelmiyor mutlaka deneyiniz. Koku da hiç olmuyor rahatlıkla deneyebilirsiniz.
SilÇok beğeneceğinize eminim :))
Yumurta kokusunu gidermek için bu tarz tariflerde karışımı iyice çırpmak gerekiyor.
Sevgiler...
Fatoş hanım ellerinize sağlık, ödülünüzü de tebrik ederi, başarılar tekrar
YanıtlaSilbu tarifte kullanılan fincan ölçüsü tam olarak hangi fincandır bilgi verebilir misiniz, teşekkür ederim