18 Eylül 2013 Çarşamba
VİŞNELİ ŞEFTALİLİ GALETTE
Merhabalar,
İzmir'den hepinize kucak dolusu sevgiler göndererek başlamak istiyorum yazıma. Havaların hafiften serinlemeye başladığı şu günlerde hepimizi okul telaşı sarmış durumda. Ben de bu kervana katılmış bulunuyorum. Küçük prensesim büyüdü de ana okuluna başladı. 3 gündür onu servise uğurlarken bir tuhaf oluyorum. Garip geliyor. Alışacağım zamanla sanırım ama şu bir hafta epey zor geçiyor. Elif çok mutlu hem okulunu hem de arkadaşlarını çok sevdi. Çabuk ısındı yani :)))) Çok şükür ki o devrelerde sıkıntı yaşamadık, çabuk adapte oldu ki ; şimdiye kadar bizden bu kadar uzak kalmışlığı da yokken .....
Şimdilik her şey çok güzel gidiyor çok şükür.
Tüm çocuklarımızın yeni okul dönemini kutluyorum, başarılarla dolu geçmesini diliyorum....
Şimdi gelelim bugünkü tarifimize, geçenler de sevgili Pelin'in sayfasında görüp bunu hemen yapmalıyım dediğim tarif bu. Denedim ve inanın bana çok beğendim. Aslında tarif sevgili Tijen'e ait :))) Tijen çileklisini yaptı o da inanılmaz güzel oldu.
Her ikisin de de görüp bayıla bayıla baktığım bu güzelliği en sonunda bende yaptım :))) İyi ki de denemişim harika bir lezzet. Denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz.
Sizi fazla bekletmeden hemen tarife geçmek istiyorum:)
VİŞNELİ ŞEFTALİLİ GALETTE
Malzemeler:
125 gr yumuşak tereyağı,
2 su bardağı elenmiş un,
1 yumurta sarısı,
3 çorba kaşığı soğuk su,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1/2 su bardağı pudra şekeri
İçi İçin:
1 çay bardağı toz şeker,
1 yumurta akı,
1 su bardağından 1 parmak eksik dövülmüş fındık,
1 adet şeftali,
1/2 su bardağı vişne,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı toz şeker,
Üzeri için:
1 yumurta akı,
1 çorba kaşığı esmer şeker
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba un, vanilya, pudra şekerini eleyelim. Ardından tereyağını kuru malzemeye ekleyelim. Parmak uçlarımızla ufalayarak ekmek kırıntısı şekline getirelim. Daha sonra içine soğuk suyu ve yumurta sarısını ekleyip yoğuralım. Hafif un serptiğimiz tezgahta hamuru yoğuralım.
(Çok fazla değil ama)
Toparlanan hamuru 30 dk üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletelim. Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdaneyle yarım cm olacak şekilde yuvarlak açalım.
Yumurta akını 1 çay bardağı şeker ve fındık ile karıştıralım. Açtığımız hamurun ortasına fındıklı harcı kenarlardan 4-5 cm kalacak şekilde yayalım. Fotoğrafta da görüldüğü gibi....
Şeftaliyi yıkayıp kabuğuyla birlikte dilimleyelim. Çekirdeği çıkarılmış vişneyi ve şeftaliyi bir kaba alıp üzerine nişasta ve şekeri serpip harmanlayalım. Hamurun üzerine yaydığımız fındıklı karışımın üzerine meyvelerimizi yerleştirelim. Kenarda kalan hamurumuzu yukarı doğru katlayarak meyvelerin üzerine pile pile kapatalım. Hamurun kenar kısımlarına fırça ile yumurta akı sürelim. Esmer şeker serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 'C de yaklaşık 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan 5-6 dk sonra dilimleyerek, üzerine de çok az pudra şekeri serperek servis yapalım :))
Afiyetler Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgiler....:))))
YanıtlaSilteşekkürler ablacım :))))
SilEllerine sağlık canım. Her zamanki gibi harika fotoların var. lezzetini merak ettim. TV de görmüştüm bende.. Mutlaka çok güzeldir. sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nursevin ablacım :)) Beğendiğinize sevindim,
SilEvet Tijenin harika tariflerinden biri. Diğerleri de denenmeyi bekliyor :))))
Denemeni isterim, Sevgiler :))))
Görüntüsü harika ^^
YanıtlaSilçok teşekkürler Mavi Uçurum :))
Silsüper görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Aycan hanımcım :))
Silslm fatma hnm eline sağlık tariflerin harika aşamalı yayınlaman benim için süper ben aşamalı tarifleri daha iyi anlaşılır oluyor.bu arada çok lezzeti görünüyor tekrar tşk ederim.
YanıtlaSilMerhaba Emine Hanımcım,
SilMümkün olduğunca yani zamanım yettiği sürece aşamalarıyla fotoğraflamayı istiyorum. Fakat bu her tarif için mümkün olamayabiliyor :)))
Beğendiğinize çok sevindim. Mutlaka deneyin derim :))
Sevgiler...
canım nasıl gzel görünüyor böyle:))resimden alıp yemek istedimm nefissss ellerine sağlık..
YanıtlaSilArzu'cum çok sağol canım :)))
SilYakın olsak keşke, bende seninkilerden tadardım böylece :)))
Çok öpüyorum canım, sevgiler....
görüntü şahane ama vişne koymasak olmaz mı
YanıtlaSilÇok teşekkürler Funda hanım,
Silİçine istediğiniz bir meyve ile de hazırlayabilirsiniz :))
(çilek, elma, şeftali, armut, kırmızı erik, kayısı gibi :)
Sevgiler...
bu harika bir şey olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürler ablacım, sevgiler :))
SilÇok leziz bir tarif,elinize sağlık.Hem pratik, hem kıtır kıtır..daha ne olsun:)
YanıtlaSilBeğendiğinize çok sevindim caferengigül :))
SilMutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çok seveceğiniz bir lezzet :)))
Sevgiler....
Canım öncelikle hayırlı olsun ..Prenses e okul hayatında başarılar diliyorum :)
YanıtlaSilTart nefis görünüyor ellerine sağlık afiyetle yiyin :)
Ayşegül'cüm canım çok teşekkür ediyorum,
Silamin inşallah bende tüm yavrularımız için aynı temennileri diliyorum.
Tatlıyı beğendiğine sevindim :)) kesinlikle denemelisin,
Sevgiler :))
Çok nefis bir görüntü kimbilir nasıl lezzetlidir. ellerine sağlııık becerikli ablakızxın eline su dökmek ne mümkün maşaAllah! :)) vişneleri dondurucuya atamadan vişne mevsimi bitti:( Güzel kızınına da yenibaşladığı eğitim hayatında başarılar diliyorum.
YanıtlaSilSaadet'çim çok teşekkürler canım, Estağfrullah :))))
SilBenimde kayınvalidem koca 2 poşet vermişti aslında ama çekirdeklerini çıkartmak o an için zor geldi ben de süper fresh'inkini kullandım. Kurtarıcım oldu benim :)))))))
Beğendiğine sevindim canım.
Amin amin, tüm yavrularımızın yeni okul dönemi başarılarla dolu geçer inşallah....
Sevgiler canım,
Goruntu mukemmel tadinin da harika oldugundan eminim.Ellerine saglik.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nursen'cim :))
SilKesinlikle tavsiye ediyorum. Gerçekten harika bir lezzet :)))
Sevgiler....