Merhabalar,
Enginarın her halini çok seviyorum. Bu sefer de çanak şeklinde, hafif bir zeytinyağlı yemek yaptım. Çok lezzetli oldu. Davet sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet. Hem hafif hem de sunumu çok şık. Mutlaka tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
6 çanak enginar,
1 su bardağı konserve mısır,
2 patates,
2 havuç,
1 soğan,
Yarım demet dereotu,
Zeytinyağı,
Karabiber,
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle enginar
çanaklarını yayvan bir tencerenin tabanına dizelim. Üzerini geçecek kadar su ve
çok az tuz ile edip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar haşlayalım.
Patates ve havuçları küp küp
doğrayalım ve bir tencereye su ekleyip haşlayalım.
Haşlanan sebzeleri kevgirle
alıp bir kaseye aktaralım.
Başka bir tencereye çok az
zeytinyağı ekleyip küp doğradığımız soğanları ekleyelim ve soteleyelim. İçine
patatesleri, havuçları, konserve mısırı, ince kıyılmış dereotunu, tuz ve
karabiberi ekleyip harmanlayalım. Ocağın altını kapatalım.
Servis yapacağımız
tabağımıza enginar çanaklarımızı alalım. Üzerine kaşık yardımıyla
hazırladığımız garnitürlerimizden yerleştirelim. En son olarak da ince kıyılmış
dereotuyla süsleyelim. Ilık olarak servis edelim.
Afiyet Olsun…
Nedense, bizim evde iç baklalı pişiririz enginarı.
YanıtlaSilBu tarifi kerevizde uyguluyoruz ama bu defa enginarı da bu şkilde pişireceğim. Daha hafif olabilir. Baklalı biraz ağır oluyor.
Tarif için teşekkürler :)
Rabia hanımcım ben de hiç iç baklalı denemedim. Kereviz de bizim evde eşimden dolayı hiç pişmez :((( Oysa ben çok severim. Bu yemek çok hafif oluyor tavsiye ederim :))
SilBen de bir ara iç baklalı deneyeyim bari :))))
sevgiler...
ellerinesağlıkarkadaşım sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkürler canım,
Silsevgiler...
ellerinize sağlık ben de çok severim enginar, bu hali çok şık görünüyor kesinlikle ;)
YanıtlaSilÇok teşekkürler sevgili Zeze :)) Biz de bu halini çok sevdik, çok lezzetli oldu haşlanmış bezelye de çok yakışıyor :))))
SilSevgiler...
Harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler Armina :)))
Silsevgiler...
Ellerine sağlık canım. Enginarı ben de çok seviyorum. Böyle hem sağlıklı hem de çok şık olmuş. Öptüm seni...:)
YanıtlaSilSevgilerimle,
Çok teşekkürler ablacım :)) Evdekiler bayıldı :))))
SilBen de seni öptüm, sevgiler...
Offf çok güzel gözüküyor...En sevdiğim sebze enginar ve ondan yapılan her yemek vazgeçilmezim :) Elinize sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilBeğendiğine sevindim canım :))) Gerçekten tadı çok güzeldi.
SilEt yemeklerinin yanına da çok yakışıyor :))
Çok teşekkürler, sevgiler...
Ellerine sağlık nefis görünüyor,mısır çok yakışmış
YanıtlaSilCanım çok teşekkürler, aslında haşlanmış bezelye de olsa harika olacaktı :)))
SilBol dere otlu misss oldu geçekten...
Sevgiler canım...
enginarın en çok sevdiğim hali
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
Çok teşekkürler Hande'cim :)))
Silbenimde canım,
sevgiler...
CANIM BENDE HERHALİNİ SEVERİM ENGİNARIN,BİRDE BÖYLE CAN ÇEKTİREN BİR SUNUMLA YEMELERE DOYAMAM:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM:)
Canım çok teşekkürler:)))))
SilSeninkiler çok daha güzeller bence :))))
Öpüyorum canım, sevgiler...
Bir bey olarak çok güzel yaptım :) Ellerinize ve emeğinize sağlık.
YanıtlaSil