Bu tarifi ne zamandır yapmak ve yayınlamak istiyordum. Nihayet geçen pazar günü küçük bir kutlama yaptık evimizde. Çok sevdiğimiz kanki dediğimiz arkadaşlarımızla toplandık bizde. Çok keyifli bol eğlenceli kahkahalı bir akşam geçirdik hep birlikte. Evde 2 tane hamile ve bir de 40 günlük bir bebeğimiz vardı :) Yaklaşık 15 kişi falandık :) Eee davetli sayım çok olunca bende güzel bir masa hazırlamak istedim. Gelenler çok şaşırdı. Ne yaptın sen böyle yaaa, döktürmüşsün yine, mımmmmm, hımmmm diye diye yediler :)))) Onlar beğendikçe bende mutlu oldum tabiiki.
40 günlük Duru bebeğimizde yumurta toplamaya geldi bize :) Maşallah çok güzel bir kız olacak büyüğünce :) Bizde kendisine önce hediyemizi ve ardından hoş bir sürpriz yapıp biraz değişiklik yaptığımız yumurtalarımızı sunduk :)) Annesi ve anneannesi bayıldılar.... Eeee senden de böylesini bekliyorduk dediler. Biliyorsunuz detaylarla uğraşmayı çok severim hep..
Gecemiz güzel ve keyifliydi. Kızımın da arkadaşlarıyla çok mutluydu, bol bol oyun oynadılar odasında :)
Eveeet gelelim bu güzel tarife. İlk defa denedim ve inanılmaz çok beğendim. Artık sık sık yapmaya karar verdim. Hem çok hafif hem de çok lezzetliydi...
İşte tarifim. Umarım sizlerde yapar beğenirsiniz :)))
Malzemeler:
1 lt süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağı
Vişne sosu için:
3 su bardağı vişne suyu
(ben deeprefezdeki vişnelerimi kullandım )
4-5 çorba kaşığı toz şeker,
3 çorba kaşığı mısır nişastası, (dolu kaşık)
Üzeri için: hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle tenceremize, süt, un, şeker, nişastayı alıp çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı da ekleyip mikser ile yaklaşık 15 dk kadar çırpalım. İşin sırrı burada zaten. İyi çırparsak kıvamı da o kadar ağdalı ve güzel oluyor.....
Uzun dikdörtgen borcamımızı biraz ıslatıp suyunu süzelim. Hazırladığımız muhallebimizi borcama dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. Bir kenarda bekletelim.
Ayrı bir tencereye vişne suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp biraz bekletelim. (arada karıştırmak şartıyla) Üzeri kaymaklanmasın diye. Hafif ılıyınca tavuk göğsünün üzerine yavaşça dökelim ve spatül ile yayalım düzeltelim.
Hindistan cevizi ile üzerini süsleyelim. 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
Servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Not: Ben deepfrezden çıkardığım vişnelerime biraz daha su ekleyip sos tenceresinde hafif ısıttım (çözülsünler diye). Sonra vişnelerimin çekirdeklerini çıkarttım ve ayırdım. Suyunu nişasta ve şekerle pişirdim. En son ayırdığım vişne parçalarını da ekleyip, karıştırıp muhallebinin üzerine o şekilde döktüm :) Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde pişirebilirsiniz...
Buda o günkü masam :)))
veee şirin yumurtalarımız :)
Fatma hanımcım ellerinize sağlık.. Çok güzel bir sofra ve lezzetler..:)
YanıtlaSilTatlıyıda çok beğendim..Ama gözüm mercimek köftelerinde kaldı..:)
Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla
YanıtlaSilVişne sosa bayılıyorum o ekşi tad ve tadlı bir arada rengide favori rengim
YanıtlaSilELine sağlık çok severim.Dolabımdada vişnem var yapasım geldi.Ayrıca sofradaki değer lezzetli yemekler gözümden kaçmadı.eline koluna sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Çok güzel görünüyor, elinize sağlık:)SEVGİLER
YanıtlaSilHERŞEY HARİKA TATLI BİR BAŞKA GÜZEL
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
çok teşekkürler :))şımartmayın beni ama yaa:)
YanıtlaSilOya hanımcım bir gün misafirim olun. çok memnun olurum :) Yakın oturuyoruz diye düşünüyorum :)
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerinize sağlık Vişneli tavuk göğsü de masadakilerde çok sahane görünüyor! Mutlu günler.
YanıtlaSilHımm çok hoş olmuş ellerine sağlık :-)
YanıtlaSilcok güzel ellerine emklerine saglik canim tatlida pogacalarda nefis görünüyor .Afiyetler olsun
YanıtlaSilGülcanım çok sağol canım :))
YanıtlaSilPizzalarımın tarifini de ilerleyen günlerde vereceğim inşallah. Zaman hiç yetmiyor, yoksa bana mı öyle geliyor bilemiyorum ama günlerin bereketi kalmadı artık, bir bakıyorum akşam oluvermiş :(
Sevgili Neşe hanım ve Kelebeğin Hisleri çok teşekkürler güzel yorumlarınız için :)))
Sevgiler...
sevgili Fatoş ne güzel şeyler hazırlamışsın gerçekten, ellerine sağlık.Tatlı renk olarak zaten çok albenili olmuş..
YanıtlaSilEllerine sağlık bi tanem. hrika olmuş. Masanda çok güzell.
YanıtlaSilÇok güzel bir tatlı ben çok severim tavuk göğsünü. Çileklisi favorimdir ama vişneli yapmadım hiç. Rengi harika olmuş, ellerine sağlık..
YanıtlaSilsofran harika gözüküyor ben mercimekli köfteden alabilir miyim :)
YanıtlaSilCanım bu ne güzel sofra, bende istiyorum ona göre:)
YanıtlaSilŞaka bir yana her şey çok güzel görünüyor ve tatlının da çileklisini yapıyorum oda çok güzel oluyor canım ama eminim vişnelisi de süper olmuştur, ellerine sağlık güzel gözlüm:))
Mehtapçım,Nursevin ablacım, Misketlimonu Hülya hanımcım çok teşekkürler güzel yorumlarınız için :)))
YanıtlaSilANTPASTA çok teşekkürler, size paket yapıp gönderebilirim :))
Canım arkadaşım Sibel'im çok sağol bitanem. Ne diyorum bak bizim gruptan kızlarla bir gün belirleyip ben de toplansak?? Hep birlikte oluruz yine:)) Çok güzel olur, ne dersin canım ??? öpüyorum çok, sevgiler...
Canım bana uyar sen ayarla ben katılırım zevkle, öpüyorum seni!
YanıtlaSilvişneyle tavuk göğsü harika bir tat ikisi birbirine çok yakıştı dün yaptım hem de çok pratik teşekkürler fatoşcum elifimi öpüyorum:))))
YanıtlaSilAfiyetler olsun Serpil ablacım,
YanıtlaSilSen yaparsında güzel olmaz mı hiç. Herşeye sevgini kattığın için tadına doyum olmuyor :)))
Öpüyoruz bizde seni,
Bu arada oğluşun gitti mi?
FATMA HANIM VİŞNE SOSU HAZIR OLUR MU ACABA ??
YanıtlaSilMerhabalar,
SilMeyveli jöleler var, onlardan kullanabilirsiniz. Hatta çikolata sos ile de nefis oluyor.
Dün denedim harika oldu :))))
Sevgiler,
yaa benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu.muhallebisinde sorun yok ama vişne sosun rengi hiç de öyle gözüktüğü gibi olmadı.sadece burda değil başka sitelerdede baktım bütün renkler gayet güzel koyu idi ama benimkisi neden öyle olmadı anlamadım
YanıtlaSilMerhaba Zeynep hanım,
SilSos karışımını tencereye koyduktan sonra sürekli karıştırarak pişirmeniz gerekiyor. İlk başlarda rengi bulanık oluyor, piştikçe kıvamını alıyor ve rengi şeffaflaşıyor.. Sosun üzeri göz göz olunca pişmiş demektir :))
Bir daha ki sefere çok daha güzel olacağına eminim...
Sevgiler,
canım bloğuna ikk defa göz attım.harika tarifler var..masana da bayıldım.ben de misafirin olabilir miyim :)) hanımeli bu arada ben ;) öpüyorum seni ve kızını..
YanıtlaSilMerhaba Esra'cım :))))
YanıtlaSilHoş geldin canım, beğendiğine çok sevindim... Her zaman beklerim canım, çok memnun olurum. Senin yaptıklarında birer sanat eseri :))) Çok öpüyorum seni görüşelim mutlaka kızlarımız da arkadaş olurlar hem :))))
Sevgiler canımmmm.....
Tamam cnm süper olur bence de ;) cmrtesi görüşürüz detaylı öpüyorum. .
YanıtlaSilMerhaba, bloğunuzu yeni gördüm ve geç görmüş olmama üzüldüm. Tarifleriniz harika, mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilayy hepsi çok güzel:)ellerinize sağlık
YanıtlaSilayy hepsi çok güzel:)ellerinize sağlık
YanıtlaSil