Sayfalar

15 Nisan 2014 Salı

İMAM SARIĞI PASTASI


Merhabalar dostlarım,
Dün harika bir tatlı yaptım. Ne zamandır aklımdaydı bu güzel tarif. Bir çok arkadaşımda görüyordum ama bir türlü fırsat bulup da deneyememiştim. Nihayet dün yaptım ve tadına baktım, gerçekten nefis ve bir o kadar da pratik bir tatlı. Yaparken çok da eğlendiği söyleyebilirim :)) Sevgili çok sevdiğim arkadaşım Zeliha'nın tariflerine çok güveniyorum. Kendisinin tarifiyle yaptım pastamı. Her zamanki gibi beni hiç yanıltmadı, sonuç mükemmel :))
Arkadaşımın sayfasına uğramak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. Daha ne tarifler ne tarifler. Zeliha'cım bu güzel tarif için telrkar teşekkürler canım. 
Tarifte ben sadece krema malzemelerindeki ölçüleri bir miktar azalttım.
Sizler de benim gibi şimdiye kadar bu harika tatlıyı denemediyseniz mutlaka, hatta hiç vakit kaybetmeden hemen deneyin derim :) Biz ailecek çok beğendik. Sık sık yapmaya karar verim. Hem sunum olarak, hem de porsiyonluk oluşu çok hoş. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirisiniz. Sonuç mükemmel çünkü... Evet sizleri çok da fazla bekletmeden tarifime geçiyorum hemen.

İMAM SARIĞI PASTASI

Kek Malzemeleri:
4 yumurta ( oda ısısında olmalı)
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
2 çorba kaşığı kakao,
1/2  çay bardağı süt,
1/2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3 çorba kaşığı su

Kreması için:
2 su bardağı süt,
1,5 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 çay bardağı toz şeker,
1 yumurta sarısı,
1 paket vanilya



Üzeri için:
1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
1 su bardağı hindistan cevizi
antep fıstığı




Yapılışı:
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım. Daha sonra sırasıyla, kakao, nişasta, süt, su ekleyip çırpmaya devam edelim. Enson elediğimiz unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip harcı karıştıralım ve homojen bir kıvam elde edelim. Hazırladığımız kek hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz klasik dikdörtgen fırın tepsimize dökelim. Önceden ısıttığımız 180 derecede 20 dakika kadar pişirelim. Kek pişerken kremamızı hazırlayalım. Vanilya hariç tüm krema malzemelerini tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice çırpalım. Orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım. Kremamızı ara sıra karıştırarak soğumaya bırakalım. Kekimizi kürdan ile kontrol edelim ve pişmişse fırından alıp soğuması için bekleyelim. Soğuyan kekimizden ajda çay bardağının ağız kısmı ile daireler kesip çıkartalım. Bu aşamada çay bardağının ağız kısmını su ile ıslatalım ki, kesmesi ve çıkartması daha kolay olsun. Kestiğimiz kek parçalarından bir tanesinin üzerine kaşıkla kremadan bir miktar koyalım, üzerine diğer kek parçasını kapatalım. Kremadan biraz fazlaca koyalım ki dışına taşsın ve dışına taşan kısmı kekin kenarlarına da sürelim. Bir kaseye Hindistan cevizini koyalım. Kenarlarını kremaya buladığımız kekleri hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza alalım. Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.
Benmari Usulü : Çaydanlığın içine su koyup kaynatalım. Üzerine de ısıya dayanıklı bir kase yerleştirip çikolatayı parçalar halinde içine atalım. Çaydanlığın buharıyla kase içindeki çikolatalarımız hemen eriyecektir. Dikkat etmemiz gereken tek husus çikolatalara kesinlikle suyun sıçramaması. Yoksa çikolatamız erimez aksine katılaşır.
Pastalarımızın ortalarına kaşıkla eritmiş olduğumuz çikolatadan yerleştirelim ve buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet Olsun :))











3 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Tek kişilik köstebek pasta yapımına çok benziyor.Notumu aldım en kısa zamanda yapılacak:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Nefis görünüyorlar. Size afiyet şeker olsun...:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık fatma abla :) Ben de yeni blog açtım beklerim:)
    www.mutfagimdalezzetvar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorumlar