Sayfalar

24 Mart 2014 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ PATATESLİ NEFİS POĞAÇA

 
Merhaba dostlarım,
Yepyeni bir haftaya daha girdik. Bahar kendini hissettirmeye başladı İzmir'de :)
Güneş pırıl pırıl parlıyor, etraf yemyeşil, çiçeklenmeye başladı. Doğadaki bu uyanış beni çok keyiflendiriyor. Bir kaç gündür nette yaşadığım bir problem yüzünden bloğuma da giremedim. Sürekli bir uyarı ekranıyla karşılaştım. O sebepten paylaşmak istediğim tariflerim biraz aksadı. Ne çok alışmışım yazmaya meğer, 1 hafta yazamayınca kendimi kötü hissettim.
Özlemişim sizleri :)
Bu tarifin değişik bir versiyonunu sizlerle paylaşmıştım. Tadına doyamayacağınız güzellikte nefis bir poğaça. İzmir'liler bilir. Bizim buralarda Karaköy Poğaçası diye satılır fırınlarda. İşte aynı o poğaçanın tadında güzel bir tarif. Bence mutlaka deneyin. Dış kabuğu hafif sertlikte içi ise yumuşak ama mayalı hamurdan yapılan poğaçalar gibi de değil. Tam anlamıyla tadına varabilmek için kesinlikle denemenizi öneriyorum. Bana güvenin favori tarifleriniz arasına gireceğine garanti veriyorum...
Şimdi sizleri çok daha fazla bekletmeden hemen tarifime geçiyorum...
 

KREM ŞANTİLİ PATATESLİ NEFİS POĞAÇA
MUTLAKA DENEYİN

Malzemeler:
125 gr. tereyağı yada margarin ( yumuşak)
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 yumurta (1 sarıyı üzeri için ayır)
1 pkt Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu,
1 pkt Dr. Oetker İnstant Maya,
1 pkt Dr. Oetker Krem Şanti (toz)
1 silme tatlı kaşığı tuz,
4,5 su bardağı un,

İç Harcı için:
4 orta boy patates,
1 soğan,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1/2 demet maydanoz,
tuz, karabiber, kırmızı toz biber,

Üzeri İçin:
2 yumurta sarısı,
susam ve çörek otu,

Yapılışı:
Öncelikle iç harcı hazırlayın. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
Patatesler haşlanırken soğanı ince ince doğrayıp 1 çorba kaşığı yağda tavada soteleyin. Haşladığınız patatesleri tencereden alp biraz ılıdıktan sonra kabuklarını soyun. Patatesleri bir kabın içinde çatal yardımıyla ezin. Üzerine ince kıyım maydanozu ve sotelediğiniz soğanı, baharatları ekleyip karıştırın. Hamuru için, genişçe bir kabın içine yumuşak tereyağını, ılık sütü, sıvıyağı, yumurtayı,alıp karıştırın. Daha sonra toz krem şantiyi, instant mayayı ekleyip karıştırın ve 5 dk kadar bekletin. Kabartma tozunu, tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Ayrı bir yerde elediğiniz unu kontrollü bir şekilde kabınıza yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça kıvamı güzelleşen, elinize bulaşmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden biraz daha büyükçe bir parça alıp elinizde yuvarlayın. Bezenizi mutfak tezgahının üzerinde ya da benim yaptığım gibi avuç içinizde açın. Hazırladığınız iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar alıp ortasına koyun. Kenar uçlarını birleştirip elinizle yuvarlayın. Kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Üzerine çörek otu ve susam serpiştirin. 10 dakika tepsi mayası için bekletin. Daha sonra 180 'C de üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :))

40 yorum:

  1. çok güzel göründü gözüme, denemem lazım:) eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene Mehtap'çım çok beğeneceksin :))))
      Yorumunu bekliyorum denedikten sonra da :)))
      teşekkürler,
      sevgiler :))

      Sil
    2. değerli fatma hanım ellerinize sağlık patatesli kırem şantili vitamin deposu malzemelerinizle pişirme tarzınızla servise hazır görünümüyle efsane sayfanız mükemmel her daim çok başarılısınız başarılarınız daim olsun selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın .

      Sil
    3. Merhabalar, yorumunuzu şimdi gördüm kusura bakmayın ne olur...
      Beğendiğinize çok sevindim, teşekkürler :)))
      İsminizi göremedim yorumunuzda :((
      Bende size kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum,
      Sevgiler İzmir'den...

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım. Puf puf çok lezzetli görünüyor...:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım :))
      arkadaşlarda çok beğendiler yerken :))))
      sevgiler,

      Sil
  3. Fatma cığım ellerine sağlık ne güzeller .. AFİYETLE YEMİŞSİNİZDİR. İzmire gelmek istiyorum inşallah bir bahar havası yaşarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nursevin ablacım,
      Arkadaşlarımı kahvaltıya davet etmiştim onlar için hazırladım. Çok beğendiler :))))
      İzmir'e gelirsen mutlaka görüşelim, gezelim birlikte şöyle :))) İnşallah kısmet olur da görüşürüz...
      Beklerim her zaman, çok öpüyorum sizi,
      sevgiler,

      Sil
  4. Fatmacığım ellerine sağlık..
    krem şantili poğaça bir zamanlar ne modaydı ama ben o furyada hazırlamıştım gerçekten nefis oluyor :)
    afiyet bal olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Deniz'cim çok modaydı gerçekten. en ilk yapışımda lor peyniri ile denemiştim çok beğenmiştik,
      En favori poğaçalarımdan birisi oldu gerçekten. Tam istediğim gibi bir poğaça tarifi buldu demiştim ilk denmemde :))))
      O günden beri de çok sık yapıyorum. Tadına bakan herkesten de tam not alıyor...
      Çok teşekkürler canım,
      sevgiler,

      Sil
  5. mmmmmmm! Qué buena pinta!
    Kissitos!!

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli bir tarif ellerine sağlık canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Meri'cim,
      beğendiğine sevindi canım :)))
      sevgiler,

      Sil
  7. pek hoş görünüyorlar puf puff.. :)
    bir şey soracağım: krem şanty tadına mı kabarmasına mı etki ediyor?
    Ellerine sağlık .:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğine sevindim :)))
      krem şanti bence tadına etkiliyor, yerken kremamsı bir tat damağı sarıveriyor :))))
      denemeni tavsiye ederim,
      sevgiler,

      Sil
  8. Hemi de patatesli oy oy. Ellerine sağlık canım. İlk misafir davetimde denenecek. :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım yaaaa, süper gerçekten :)))
      mutlaka denemelisin, sende çok beğeneceksin :)
      öpüyorum çok,
      sevgiler.....

      Sil
  9. bende az önce yoğurdum hamurunu mayanıyor,mis mis eline sağlık canım harika görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin de ellerine sağlık canımmm :) afiyetler osun....
      beğendiğine çok sevindim Reyhan'cım, öpüyorum çok,
      sevgiler :)

      Sil
  10. krem santıyı tuzlu kurabıyede kullanmıstım harıka olmustu emınım poğacada da guzel olmustur elınıze saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle krem şanti hamur işlerine de çok yakışıyor :)))))
      teşekkürler canım,
      sevgiler :)

      Sil
  11. biliyorum bunu çok leziz duruyorlar :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok güzel oluyor :)) beğendiğine sevindim,
      sayfama ziyaretin için teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum :))
      sevgiler...

      Sil
  12. Kremşantiyi hep tatlılarda kullanmaya alışmışız eminim poğaçaya çok yakışmıştır zaten poğaçayada şeker atıyoruz bu çok mantıklı en kısa zamanda denemek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız ama krem şanti tatlılara olduğu kadar hamur işlerine de çok yakışıyor :)))))
      Mutlaka denemenizi tavsiye ederim, bana hak vereceksiniz :)))
      sevgiler,

      Sil
  13. Krem santiyle hic yapmadim, denenecekler listesinde, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene canım, biliyorum ki çok beğeneceksin :)))))
      teşekkürler,
      sevgiler :))

      Sil
  14. Çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık ... bu arada sana katılıyorum bloğa yazmayı özlüyor insan ...sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar... bu arada sana çok hak veriyorum bir kaç giremeyince bloğa bende özlüyorum yazmak rahatlatıyor insanı ... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarımıza çok bağlanmışız meğer, bir kaç gün yazamayınca ya da açamadığımızda daha iyi anlıyoruz bunu :((((
      sevgiler canım,

      Sil
  16. merhaba
    sana güvenimiz tam zaten :)
    mutlaka çok güzeldir zaten görüntüsünden belli çok iştah açıcı duruyor eline sağlık
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba canım,
      çok teşekkürler en favorilerimden bu poğaça, her yaptığımda damağım şenleniyor :)))))
      denemeni tavsiye ederim :)))
      sevgiler,

      Sil
  17. Ellerine sağlık Fatoş'cum süper olmuş notunu aldım canım bayılırım poğaçalara..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Arzu'cum :))
      Beğendiğine çok sevindim. En sık yaptığım poğaçalardan, mutlaka dene canım.
      Eminim sen de yapınca bana hak vereceksin :))
      Benden de kocaman sevgiler,

      Sil
  18. Merhaba Fatma Hanim,
    Ben dogum gunu pastasi icin iki paket krem santi cirpmistim, ama onlari son dakika kullanmadim. Elimde krem santi kalinca, oncede bu tarifi sizde gormustum hemen aklima geldi. Cogu tarifte herkes toz kullanmis ama benimkiler cirpilmis olunca bu sekilde ekledim hamura.Sadece icsiz yaptim. Bir part pisirdim, lezzetine puan verdim ardindan ikinci parti pisirdim. :)) Cok lezzetli oldu, kiyir kiyir tam benlik pratik, kolay hemen yapilabiliyor. :) Tesekkurler bu guzel tarif icin. :)
    Merve

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Merve hanımcım,
      Beğendiğinize çok sevindim :)) Çırpılmış şanti ile hiç denememiştim. Bu da bana çok güzel bir yorum oldu.
      Soranlara aynen ileteceğim, çok da güzel oluyor şeklinde :))))))
      Sizin ellerinize sağlık çok farklı bir tarif ortaya çıkartmışsınız bence, afiyetler olsun...
      İzmir'den kocaman sevgiler :)

      Sil

Yorumlar