Merhaba sevgili dostlarım,
Biliyorsunuz artık ailecek balığa ne kadar düşkün olduğumuzu. Balığın her çeşidini severek tüketiyoruz. Genelde fırında yapmayı tercih ediyorum, fakat bu sefer coştum ve mısır unuyla tavada kızarttım. Nar gibi çıtır çıtır oldular :))
Bence denemediyseniz mutlaka tavsiye ediyorum.
Balığın çocuklar üzerindeki faydaları çok büyük. Hem zeka hem de gelişmelerinde önemli bir etken. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu' da sayfasında balığın yararlarından bahsetmiş. Size yazısını aynen aktarıyorum.
"Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, çocuklarda boy uzaması için özellikle kefal, torik, palamut ve uskumru balığında bulunan siyah balık eti olarak bilinen bölgenin tüketilmesini öneriyor. Bu siyah balık eti, kefal, torik, palamut ve uskumru balığının sırt kısmından kuyruğuna kadar uzanan ve genel olarak pek tercih edilmeyen bölgedir. Çocuklarınıza haftada 2-3 kez yedirebilirsiniz. Akranlarına göre boyunun kısa olduğunuz çocuklarınızın düzenli tüketmesi durumunda boylarında mucize bir şekilde uzama göreceksiniz." demiş değerli doktorumuz.Ayrıca balık hem Omega 3 bakımından zengin, hem de kalp dostudur.
Bu güzel bilgiyi de edindikten sonra, hem bizim hem de çocuklarımızın bol bol balık tüketmemiz gerektiğini sakın unutmayalım.
Ve şimdi geçelim mi balığımızın tarifine :)
Malzemeler:
1 kg torik balığı (temizlenip, dilimlenmiş)
1 kase mısır unu,
tuz,
sıvıyağ
Yapılışı:
Balıklarımızı güzelce yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletelim. Daha sonra balıklarımızı hafifçe tuzlayalım. Tavamıza yağımızı alıp ısıtalım. Kaseye koyduğumuz mısır ununa balıklarımızı bulayıp kızdırdığımız yağda arkalı önlü nar gibi olana kadar kızartalım. Balıklarımızı havlu kağıt üzerine alalım. Yanında salata ile servis yapalım :)
Afiyet Olsun...
ımmm bayılırımm balığa :)) canım ellerine sağlık bak şimdi canım çekti :))
YanıtlaSilsevgiler...
çok teşekkürler canımmmm :)))
Silhemen yarın al ve yap derim :)
çok öpüyorum seni, sevgiler.....
Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…..:)))) Bir de biz sevebilsek şu balığı... Size afiyetler olsun. Sevgiler,
YanıtlaSilteşekkürler ablacım, inan bizim evde her gün pişse, her gün yiyeceğiz :)))
Silbiz sevdirelim size balığı )))))
sevgiler :))
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler canım :))))
Silsevgiler,
Sevgili Fatma bayılırım bu güzel lezzete:) Balık tava yenmeli diye bas bas bağırasım var:)) Ama dokunuyor cancağızım.:( Mecburen, buğulama ya da pilaki olabilecek balıklara kayıyorum.:) Torik, palamut, mezgit, somon,tekir... hepsi portakal suyunda bizim için mükemmel olmak zorunda:)) Sevgiler gönderiyorum ve afiyetler olsun diyorum.
YanıtlaSilNilgün'cüm teşekkürler canım :))) Dokununca alternatifi aranıyor mecbur, balıktan vazgeçmek yok....
SilBen bir de hamsili pilav deneyeceğim çok methediyor arkadaşlarım :)))
ben de kocaman sevgilerimi gönderiyorum canım,
Balığı mısır unuyla kızartmak hep güzel oluyor gerçekten..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil