Merhabalar,
Bugün günlerin en hayırlısı, en güzeli...
Hepinize Hayırlı Cumalar dileyerek başlamak istiyorum yazıma.
Zaman nasıl da hızlı akıp gidiyor hiç anlamıyoruz bile. Ben her sabah çok erken kalkan biriyim aslında çalışmama rağmen. Ev halkını işe ve okula uğurlamak, yanlarına birşeyler hazırlamak için erkenden uyanıyorum. Ve sonrasında da uyumuyorum elbette :))) Gün başlamış oluyor benim için. Ona rağmen koca gün nasılda hızlı tükenip gidiyor.....
Geçenlerde bu harika tarifi denedim. İlk denemem olmasına rağmen facebook sayfamda çok konuşuldu. Tarifi istendi. Ancak fırsat bulup da şimdi yazabiliyorum. Şimdiye kadar deneme şansınız olmadıysa mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Farklı iç malzeme ile de hazırlanabilir. Özellikle de hamurunun yapısına bayıldım. Yalnız bu ölçüden 2 tane strudel hazırlanıyormuş. Yani hamur 2 ölçü... Ben kalan hamuru deepfreeze kaldırdım.
İstediğim zaman çıkartıp, çözdürüp hazırlayabileceğim. Bu sefer de vişneli yaparım herhalde :)))) Orijinal tarifi veriyorum size benim yaptığım gibi yani. Siz ister ölçüyü ikiye bölüp yapabilirsiniz isterseniz de tam ölçü yapıp yarısını deepfreeze kaldırabilirsiniz.....
Malzemeler:
650 gr. un,
1 yumurta,
25 gr. toz şeker,
125 gr sıvıyağ,
225 gr. süt
50 gr. su
İç Harcı için:
4 elma,
300 gr. toz şeker,
100 gr kuş üzümü,
1 çay kaşığının ucu ile toz karanfil yoksa tarçın :)
Üzerine : pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup minik küpler şeklinde doğrayalım. Ocağa tereyağını alıp ısıtalım. Elmaları tavaya ekleyelim, şekeri ve kuş üzümünü de ekleyip soteleyelim. Suyunu salacaktır bu aşamada. Soteleme işlemi bitince tavadaki su azalmış olacaktır, kesinlikle bunu süzmeyin. Hamurun zeminine süreceğiz bu aromalı sosu. Soteleme işlemi bitince tavayı ocaktan alıp üzerine toz karanfili ya da tarçını serpiştirelim. Harcı ılıması için bir kenarda bekletelim.
Bu sırada hamurumuzu hazırlayalım. Genişçe bir kabın içine elediğimiz unu alalım. Ortasına yumurtayı kıralım. Sıvıyağ, süt, şeker ile yaşa yavaş yoğurmaya başlayalım. Kıvam almaya başlayacaktır. En son olarak da suyu ekleyip yoğurmaya devam edelim. İyice yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
(diğerini streçleyip deepfreeze'e kaldırabilirsiniz)
Kalan hamuru 10 dk kadar dinlendirelim. Sonra tezgah çok hafif un serpip merdaneyle hamurumuzu açalım. Ne çok ince nede çok kalın olmamalı. 1 cm kalınlığında açalım. Soğuyan iç harcımızın suyunu bir kaşık yardımıyla hamurun zeminine sürelim. Harcımızı mahurun her yerine eşit şekilde dağıtalım.
Ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde rulo yapalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Kat yerinin alta gelmesine dikkat edelim. Yanlardan da elimizle kapatalım hamuru. Pişerken taşmasın.
Üzerine çok az fırçayla sıvıyağ sürelim. Önceden ısıttığımız 160 'C lik fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirelim. Süre sonunda üzeri hafif kızarmış olacaktır. Ilımaya yakın yine fırça ile üzerine sıvıyağ sürelim. Yağı hemen çekecektir.
Dilimleyerek servis yapalım. Pudra şekeri serpiştirelim.
Afiyet Olsun...
Nefis görünüyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilbenim gibi diyette olan birine yapılır mı bu :D Şaka bir yana çok lezzetli görünüyor :) Blogunu yeni keşfettim ve hemen izlemeye aldım. Bana da beklerim ojesandigi.blogspot.com
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Bayılıyorum bu lezzette. Afiyetler olsun. Sevgilerimle,
YanıtlaSilDediğim gibi hemen mutfağa doğru gidiyorum :))
YanıtlaSilcanım tarif için teşekkürler çok lezzetli gözüküyor bende denemek istiyorum :)
YanıtlaSilsevgiler...
slm fatma hnm ziyaretine geldim yorum yazmamak olmaz tabiki ellerine sağlık gerçekten harika ELMALI STRUDEL fatma hnm neden böyle yine gr lı yazdın ki gr larla aram iyi deyil nasıl çıkacağım bu işin içinden hani bizim için bardak kaşık ölçülerini yazıcağını söylemiştin üzüldüm şahsen sevgilerr
YanıtlaSilgeçen böyle bir tarif benzeri kıthcen24 kanalında izlemiştim daha iriydi kesimler ve başka meyvelerde vardı içinde ama bu daha çok bize özgü bir tarif olmuş mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilayyyy görüntüye bittim. elmalı olan tatlıları çok severim. deneyesim geldi :)
YanıtlaSilhiii çok lezzetli görnüyooo :(( olsada yesemmmm. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBu nasıl bir güzellik bu nasıl bir şey ? Harika...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSelamlar, ellerinize sağlık ,harika görünüyor, değişik bir tarif ,peki bu çıtır bir kurabiye mi? yumuşak bir kurabiye mi?
YanıtlaSilşahane görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilNefis görünüyor. Elmalı tatlıları çok severim ama hiç bunu denememiştim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Ablam "elmalı strudel" diye delirecek :)) Senin tarifi uygulayayım da işyerine götüreyüm bir gün Fatoşçum :) Ellerine sağlık ablacım ..
YanıtlaSilNefis görünüyor canım.En kısa zamanda bende yapiyim :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş Fatmaaa, elmalı kurabiyeden sıkıldığım bir an deneyeceğimmm :)
YanıtlaSilçok nefis görünüyor arkadaşım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilİşte denemem gereken bir tarif, süper olmuş ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSevgilerimle
Merhabalar.
YanıtlaSilElinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Çok güzel ve enfes görünüyor. Tadını damağımda hissedebiliyorum.
Selam ve dualarımla.
Fotoğrafı görünce uğramadan edemedim.One güzel bir görüntüdür öyle...Eline sağlık.En kısa zamanda denemek istiyorum.
YanıtlaSilBir dilim mutluluktan Sevgiler saygılar ...
YanıtlaSilEllerine sağlık görüntü konuşuyor adeta :)