Sayfalar

7 Mayıs 2014 Çarşamba

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE


Merhabalar,
Bugün çok ama çok güzel bir tarifle geldim karşınıza dostlarım. Bu tarifi ilk yaptığımda kızım bayıldı, bizde çok sevdik. Daha sonra komşularıma ve arkadaşıma da yapıp götürdüm çok beğendiklerini söylediler :)) İnanır mısınız sürekli de yapar oldum bu nefis kurabiyeyi. Çok pratik hem de sunumu çok şık. Tam gün ikramlarına yakışacak güzellikte diyebilirim :) Ağızda eriyen, tarçın ve kakao ve nescafenin aromalarıyla lezzetine doyum olmayan güzellikte bir kurabiye. Demedi demeyin ve bence mutlaka deneyin :)
Prensesimin favorileri arasına girmeyi, hatta birinci sırayı almayı başardı diyebilirim size. Hem şekliyle göz dolduruyor, hem de lezzetiyle baş döndürüyor.
Bu sıra bilgisayarımda yaşadığım sıkıntı nedeniyle tariflerimi yayınlamakta çok zorlanıyorum. Virüs bulaşmış anlaşılan. Bu kurabiyenin görselini facebooktaki sayfamda paylaştığımdan beri tarifi çok soruldu. Ancak şimdi yükleme fırsatı bulabildim. Bu gecikme için hepinizden özür diliyorum... 
Bence hiç vakit kaybetmeden hemen tarifi deneyin, kesinlikle çok beğeneceğinizi düşünüyorum.
Evet, sizleri daha fazla bekletmeden hemen tarife geçiyorum :)



KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE

Malzemeler:
125 gr. yumuşak tereyağı yada margarin,
1 yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
1/2 su bardağı nişasta,
2 su bardağı un,
1 tepeleme çay kaşığı tarçın,
2 tepeleme çorba kaşığı nescafe,
1 çorba kaşığı su,( nescafe'yi eritmek için)
 2 tepeleme tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 pkt vanilya,

Yapılışı:
Genişçe bir kabın içine yumuşak tereyağını ve pudra şekeri alıp karıştıralım. Sonra yumurta, tarçın, suda erittiğimiz nescafe, kakao, vanilyayı ekleyip karıştıralım. Nişastayı, elediğimiz un ve kabartma tozunu da ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. Ele yapışmayan kıvama getirdiğimiz hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayalım. Sonra avuç içimizde oval şekil verelim. Kahve çekirdeği şekline getirelim yani. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi sırasıyla yerleştirelim. Bıçağın tersi ile ya da kürdanla üzerine çok fazla dibe gelmeden derin çizik atalım. 
Önceden ısıttığımız fırında 180 'C de 15 dk kadar pişirelim. Her fırının ısı ayarının farklı olacağını hesaba katarak kontrollü pişirelim.
Afiyet Olsun...


5 Mayıs 2014 Pazartesi

PORTAKALLI SULTAN TATLISI


Merhaba sevgili dostlarım,
Bir önceki postumda geçtiğimiz hafta çok keyifli bir kahvaltı etkinliğine davet edildiğimizden ve sevgili bloger arkadaşlarımla bir araya geldiğimizden söz etmiştim sizlere.
Portakalbahcem.com'un  Halkla İlişkiler Sorumlusu sevgili Şebnem hanım'ın RCS Cafe'de bizlere ev sahipliği yaptığı, neşeli geçen bir etkinlikti. Kendisi İzmir'imizi çok ama çok beğendiğini her fırsatta dile getirdi. Ben de hep söylerim İzmir yaşanacak şehir diye :) Sizin de yolunuz buralardan geçerse güzel şehrimize uğramadan geçmeyin lütfen efendim. Hem havası hem doğası çok güzeldir, ayırca insanı güleç yüzlü, cana yakın ve misafirperverdir.
Evet günümüze güzel bir başlangıç yaptık diyebilirim. Hep birlikte portakalbahçem.com' un nefis reçel, marmelat ve kurabiyeleri, taze sıkılmış portakal suyu ve limonatası eşliğinde kahvaltımızı yaptık bol bol da sohbet ettik :))) Bu keyifli buluşma için öncelikle sevgili Şebnem hanıma ve portakalbahçem.com ailesine çok çok teşekkür ediyorum.
Bugün sizlere Finike'den Portakalbahcem.comun güzel meyve bahçelerinden taze taze toplanıp gelen ve mis gibi kokan portakal ve limonlar ile yaptığım nefis bir şerbetli tatlı tarifi vereceğim. Bu tatlıyı ilk kez denedim ve sonuç gerçekten çok başarılı. Eşim ve kızım çok beğendiler, komşularıma da ikram ettim, bayıldılar.
İşte o güzel tatlımın tarifi :



PORTAKALLI SULTAN TATLISI
(30 adet için)

Malzemeler:
200 gr. oda sıcaklığında margarin,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
2 yumurta,
1 çay bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı irmik,
1 portakal kabuğu rendesi,
3,5 su bardağı un,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
1/2 limon suyu

Üzeri İçin:
3 çorba kaşığı süt,
1 kase mavi haşhaş,
ceviz



Yapılışı:
Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım. Kaynamaya başladığı anda limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.
Hamuru için, bir kaseye yumuşak margarini ve pudra şekerini alıp mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Daha sonra içine sıvıyağı, yumurtaları ekleyip tekrar çırpalım. Hindistan cevizini, irmiği, portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamur kıvam alınca yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Bir kaseye sütü diğer bir kaseye de haşhaşı koyalım. Yuvarladığımız hamuru önce süte bulayıp daha sonra da haşhaşla kaplayalım. Her bir tatlının üzerine yarım ceviz yerleştirelim. Yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm hamur için aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıttığımız 175 'C deki fırında tatlımızı 30-35 dk. kontrollü şekilde pişirelim. Hafif pembeleşmesi yeterli.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılıyan şerbeti kaşık kaşık dökelim. Her tatlının üzerine şerbetin gelmesine de dikkat edelim. Üzerine aynı büyüklükte bir tepsi kapatıp tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlı soğuyup şerbetini çekince servis edelim.
Afiyet Olsun...
Dilerseniz sunum yaparken üzerine portakal kabuğu rendesi serpiştirebilirsiniz.

26 Nisan 2014 Cumartesi

www.portakalbahcem.com


Merhaba sevgili dostlarım,
22 Nisan Salı günü RCS Cafe'de portakalbahcem' in düzenlediği bir etkinlikte İzmirli Yemek Blogerları olarak toplandık. Finikeden gelen portakal ve limon aromalı kurabiyelerinden, birbirinden nefis reçel ve marmelatlarından, taze sıkılmış portakal suyundan ve limonatasından içtik. Tadına doyamadık diyebilirim. Hele reçeller harikaydı gerçekten. Bu keyifli kahvaltı için emeği geçen herkese çok teşekkürler ediyorum :))
http://www.portakalbahcem.com/ 'a internet üzerinden ulaşıp siparişlerinizi verebilirsiniz.


Portakalbahcem.com bir tıkla “dünyanın en lezzetli portakalı”nı kapınıza getiriyor.
100 yıldır Finike'de narenciye üreten bir ailenin son kuşağının kurduğu portakalbahcem.com 33 farklı ürünü internet üzerinden tüketicilerle buluşturuyor. Finike portakalının yanı sıra geleneksel yöntemlerle evde hazırlanmış katkısız reçeller, anne yapımı kurabiyeler, hediye sepetlerinin yer aldığı sitede nar, greyfurt, limon, mandalina, kumkuat ve şadoks gibi meyveler de doğal ve lezzetli ürün meraklılarıyla buluşuyor.
Portakalbahcem.com’da “dünyanın en lezzetli portakalı” unvanını taşıyan Finike portakalı ve diğer narenciyeler sipariş üzerine toplanıyor ve hiçbir kimyevi koruyucu işlem uygulanmadan, bekletilmeden hızla kargoya veriliyor. Bu sayede ürünler en taze halleri ile sofraya ulaşıyor.

 
Portakalbahcem.com’da kredi kartı, havale ya da PayPal ile ödeme yapılabildiği gibi, tüketiciler kapıda ödeme seçeneğini de tercih edebiliyor.


Dünyanın en lezzetli portakalı neden Finike'de?

Finike ovası; mükemmel mikro kliması, alüvyon toprak yapısı ve harika su kaynakları nedeni ile dünyanın en kaliteli narenciye ürünlerinin yetiştirildiği verimli tarım ovalarından biridir. Finike’nin doğu, batı ve kuzey cepheleri dağlarla çevrilidir. Güneyi, deniz rüzgârlarına açıktır. Bu nedenle yıllık ortalama yüzde 85 gibi narenciye için gerekli yüksek nem oranına sahiptir.
 
Finike Portakalı, doğal dengelerin ideal yapısından dolayı, kendine has aroması ve optimum brix-asidite dengesi ile dünyanın en lezzetli portakallarındandır. Asidite dengesinin optimumda olması meyvenin posa miktarının minimum ve ağızda yerken erimesini sağlamaktadır. İçerdiği su oranı yüksektir. Tüketimi mideyi rahatsız etmez. Brix oranının ideal olması portakalın tatlı ve aromalı olmasını sağlamaktadır. Bütün bu özelliklerinin yanısıra, butik üretim yapısı (Türkiye’deki toplam portakal üretiminin sadece yüzde 10’u), Finike Portakalı’nı diğerlerinden farklı ve ayrıcalıklı kılmaktadır.

21 Nisan 2014 Pazartesi

İRMİK MUHALLEBİLİ ÇİLEKLİ TARTOLET


Hepinize kocaman merhaba,
Bahar geldi çiçekler açtı derken her sene olduğu gibi bu sene Nisan yağmurları başladı yine. İzmir dün geceden beri inanılmaz bir yağış aldı. Hava kapalı, bulutlar bir türlü güneşin yüzünü göstermiyor bize. Ama olsun sımsıcak günlere çok az kaldı :)))) Bu yağmurlarda toprağa bereket...
Bugünkü tarifimi sevgili Sakız Enginar sayfasının sahibesi sevgili Dilek Yetkiner'e ait :)) Sayfasında gördüğüm an kafama koydum yapmayı. İyi ki de denemişim nefis bir lezzet. Çileğin de zamanı gelmişken yapmaktan kendimi alıkoyamadım. Tarif için bir kez daha teşekkür ediyorum Dilek Hanımcım.
Kesinlikle garantili bir tarif, mutlaka siz de deneyin diyorum ve hemen tarife geçiyorum.

İRMİK MUHALLEBİLİ ÇİLEKLİ TARTOLET
Tart Hamuru İçin Malzemeler:
215 gr. un, ( yaklaşık 2 su bardağı kadar)
55 gr pudra şekeri, ( yaklaşık yarım su bardağı kadar)
125 gr soğuk tereyağı,
1 adet yumurta sarısı

İrmikli Muhallebisi İçin:
500 ml süt,
3 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı irmik,
1 yemek kaşığı margarin,
1 pkt vanilya


Üzeri İçin:
çilek ve antep fıstığı


Yapılışı:
Öncelikle tart hamurunu hazırlayalım. Unumuzu bir kaba eleyelim. Pudra şekerini de üzerine ekleyip harmanlayalım. Tereyağını küp şeklinde kesip kaba ilave edelim. Karışımı tıpkı ekmek kırıntısı gibi olana kadar karıştıralım. Yumurta sarısını da ilave edip yoğuralım. Tart hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
Dinlendirdiğimiz hamuru porsiyonluk tart kalıplarımızın ebatlarına göre üzerine çok az un serperek açalım. Hamuru kalıpların ebatlarında ağzı geniş bir bardak ile yuvarlak daireler keselim. Yağlanmış tart kalıplarına yerleştirelim. Kenarlardan taşan hamuru bıçakla keselim. Üzerini çatalla delelim ve içlerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat koyalım.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
Muhallebi için küçük bir tencereye sütü, irmiği, şekeri alıp kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
İrmikli muhallebiyi tart hamurlarımızın içine paylaştıralım. Üzerlerine minik minik doğradığımız çilekleri yerleştirelim. Antep fıstığı ile de süsleyelim.
Bu aşamadan isterseniz üzerine tart jölelerinden hazırlayıp dökebilirsiniz. Böylece meyveleriniz kararma yapmaz ve daha parlak görünür.
1 saat buzdolabında bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun.