İnanın bana herkes çoook beğendi. Fresh bir pastaydı. Soğuk soğuk da miss gibi yedik vallahi.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka deneyin.
Asıl püf noktası şu pastanın. Krem şantiye sarı renk vermek için toz zerdeçalı denedim ilk defa ve çok başarılı oldu. Kesinlikle kokusunda hiçbir değişiklik yok tadı da ona keza.
Tadanlar kesinlikle anlamadılar, hatta gıda boyası diye düşündüler.
Zerdeçal harika bir renklendirici gerçekten ... İşte ispatı : D :D :D
İşte tarifim ;
Pandispanya malzemeleri:
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı soğuk su,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1,5 su bardağı elenmiş un
Islatmak için: 1,5 su bardağı meyve suyu,
Kreması için:
2 su bardağı süt,
5 çorba kaşığı şeker,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
2 çorba kaşığı labne peyniri,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 pkt sade krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
zerdeçal,
1 adet muz,
1 adet şeftali
Yapılışı:
Çukur bir cam kasenin içine yumurtaları kıralım. Şekeri ilave edip mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpalım. Daha sonra üzerine soğuk suyu ekleyip karıştıralım. Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yavaş yavaş karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
26 cm kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayalım. Çok hafif un serpip her tarafına bulaşmasını sağlayalım. Harcımızı kalıbın içine döküp kalıbı bir kaç kez düz bir zeminde sallayalım. İçindeki hava kabarcıklarını çıkartalım. Daha sonra soğuk fırına koyalım ve 180 'C ayarlayıp yaklaşık 30 dk kadar kontrollü olarak pişirelim. İlk 20 dk kesinlikle fırının kapağını açmayalım. Yoksa pandispanyamız söner ve kabarmaz.
Kek pişerken kremasını hazırlayalım. Bir tencereye süt, şeker, un, nişastayı alıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Daha sonra üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya, labne peyniri ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Ilıması için bekletelim. Arada karıştıralım.
Kekimiz piştikten sonra biraz ılıması için bekletelim. Daha sonra kalıptan dikkatlice çıkartalım.
Servis yapacağımız pasta tabağına pandispanyayı alalım. Enlemesine ikiye keselim. Üzerine yine yıkayıp kuruladığımız kelepçeli kalıbın sadece kelepçeli kısmını (çemberini )oturtalım. O bizim kalıbımız olacak çünkü:)))
Pandisyanyayı meyve suyu ile her yerini eşit olarak ıslatalım. Üzerine hazırladığımız kremayı eşit olarak dökelim. Spatül ile düzgünce yayalım. Üzerine muz dilimlerini yerleştirelim.
Üzerine 2. pandispanyayı kapatalım onuda kaşık kaşık meyve suyu ile ıslatalım. Bu aşamada kelepçeli kalıbı dikkatlice çıkartalım.
Krem şantiyi soğuk süt ile kıvam alana kadar çırpalım. Spatül yardımı ile pastanın üzerini ince bir tabaka halinde sürelim. Kalan şantinin içerisine toz zerdeçal ekleyip istenilen koyuluktaki rengi alana kadar karıştıralım. Krema sıkma torbasına yıldız uç takıp, şantiyi torbaya dolduralım.
Pastanın üzerini süsleyelim. Şeftali dilimleri ile de dekor yapalım.
Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım:)))
Afiyetler olsun...
Ellerinize sağlık Çok hafif ama bir o kaddar da lezzetli bir pasta gb. duruyor Yiyenlere de afiyet olsun
YanıtlaSilpasta çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgili Mutfağabuyrun ve Merve hanım :)))))
YanıtlaSilSevgiler...
Çok güzel zerdeçalı renklendirici olarak hiç düşünmemiştim...Sadece çorbalara koyuyordum...
YanıtlaSilçok güzel çok şık bir pasta olmuş fatmacım,ellerine sağlık,öpüyorum...
YanıtlaSilFatoşcum ben de ilk kez denedim ve harika oldu fakat çok da fazla koymamak lazım şantiyi acımsı yapabiliyor bu sarı ton gayet ideal:))) teşekkürler...
YanıtlaSilReyhancım çok teşekkürler canım ben de seni çok öpüyorum :))))
Sevgiler...
Görünüsü cok güzel ellerine saglik.
YanıtlaSilçok teşekkürler Nesrin hanım :)
YanıtlaSil