26 Eylül 2013 Perşembe
SÜT REÇELİ ( Dulche de Luche )
Merhabalar,
Normalde günün bu saatlerinde pek post yayınlamam ama çok istek geldiği için yarına erteleyemeyeceğim :)) Az önce mutfağımdan çıkan bu harika lezzeti bir çok arkadaşım denedi ve çok memnun kaldı. Bir türlü kısmet olmamıştı yapmak, bugün de aklıma düşüverince hemen girdim mutfağa 1 saatte oldu :)))
Süte reçelini ister kahvaltı sofralarınızın baş tacı yapın, isterseniz tatlılarınızda kullanın, isterseniz de lezzetli dondurmalar yapın. Tarifi benden gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış :))))
Şunu söylemeliyim ki yapmayan dostlarım varsa ne olur ertelemeyin ve deneyin.....
Tadına doyamayacaksınız benden söylemesi :)))
İşte tarifim;
SÜT REÇELİ ( Dulche de Luche )
Malzemeler:
1 kg süt,
1 su bardağı tozşeker,
1 silme çay kaşığı Dr. Oetker hamur kabartma tozu
Yapılışı:
Öncelikle tencereniz derin olsun. Kabartma tozunu ekleyince epey bir kabarıyor çünkü :)) Şimdi tencerenizi su ile şöyle bir çalkalayın. İçindeki suyunu süzelim. Sütü ve şekeri ekleyip karıştıralım. Ocağın altını açıp orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayınca hemen kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Ocağın altını kısalım ve 1 saate yakın arada karıştırarak pişirelim. 1 saatin sonuna doğru ocağın başından bence hiç ayrılmayın ki dibini tutmasın. Rengi koyulaşmaya ve kıvamı da akıcı boza gibi olmaya başlayınca ocağın altını kapatalım. Çok da fazla koyulaşmasını beklemeyin çünkü soğudukça da kıvam alacak. Sıcakken kavanoza boşaltalım ve soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatalım. Afiyetle yiyelim :))
Not: 1 kg sütten 1 çikolata kavanozu çıkıyor :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
valla tam da benim sevdiğim kıvamda bırakmışsınız. iyice karamelleşince böyle güzel olmuyo bence. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilbende bu kıvamı çok beğendim Dilek hanımcım,
Silçok teşekkürler, sevgiler...
Ellerinize sağlık.Yalnız bir şey sormak istiyordum.Süt ürünü olduğu için ne kadar saklayabiliriz?Kısa sürede bozulmaz mı?
YanıtlaSilçok teşekkürler Gamze hanım. Süt reçelini 2 ay muhafaza eden arkadaşlarım oldu. Benim ilk denemem gözlemleyeceğim emin olun :)) Kapağı kapalı olarak buzdolabında saklayabilirsiniz....
SilSevgiler...
Ben 2 hafta kullanmıştım buzdolabında saklamak koşuluyla.Ama kalanını tadında ve kokusunda bozulma olmamasına rağmen nolur nolmaz diyerek dökmüştüm.
SilAslında daha da fazla dayanır diye düşünüyorum. Yaptığım bakalım ne kadar süre dayanacak. Sizlerle mutlaka paylaşacağım...
SilSevgiler...
Ellerine sağlık canım. Ben de çok seviyorum süt reçelini....:)
YanıtlaSilSevgiler,
teşekkürler ablacım, bende çok beğendim bu tadı :))
Silsevgiler...
Ne kadar ilginç bir tarif :) şaştım kaldım bu süt reçeline :) deneyeceğim :)) sevgiler
YanıtlaSilBelçim hanımcım, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Miss gibi karamel kokan çok lezzetli bir tatlı.
SilSevgiler :))
Ellerinize sağlık dayanamayıp hemen yaptım bende :) iyikide yapmışım :) çok teşekkürler <3
YanıtlaSilEllerine sağlık Bahar'cım, afiyetler olsun :)))) Bağımlılık yapıyormuş haberin olsun :))))
SilSevgiler canım...
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor..Süt qastörize mi olmalı,yoksa klasik sütçüden alınmış günlük taze süt mü? Sevgiler:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Bağnu hanımcım. Ben kutu süt ile yaptım. Sütçüden alınan süt ile de çok güzel oluyormuş :)) Yapan arkadaşlarımdan duydum :))) Fark etmez yani, Şimdiden afiyetle rolsün size....
SilSevgiler,
bayılıyorum ben bu reçele, ama her yapışımda kıvamı farklı oluyor,
YanıtlaSilEllerinize sağlık, rengi kıvamı muhteşem görünüyor ,
Ben de çok beğendim :))) Evet süreyi iyi ayarlamak gerekiyor....
SilÇok teşekkürler beğendiğinize sevindim,
Sevgiler :))
Fatmacım bende daha yayınlayamadım ama yaptım kesinlikle dediğin gibi denenmesi gereken bir tarif ellerine sağlık canım harika görünüyor sevgilerimle :)
YanıtlaSilMerhaba canım, ben de ilk kez denedim ve inanılmaz beğendim Suzan'cım,
SilPasta kremasıyla karıştırmayı düşünüyorum. Çok yakışacak çok :))))))
Sevgiler canım....
merhaba adaşim:))) valla böyle bir tarıf hiç duymadım, bir kabartma tozu nelere kadırmiş hemen denemek istiyorum çok merak ettim eline sağlık sizi ve Elifi öpüyoruz Elif ve annesi:)))
YanıtlaSilMerhabalar :))
SilAynen öyle bir kabartma tozu olayı noktaladı. Mutlaka deneyin çok beğeneceğinize eminim ben :))
Sevgiler...
İlk kez süt reçelinden haberim oldu. ilginç bir tarif. deneyeceğim.
YanıtlaSilMutlaka denemenizi tavsiye ederim :)))
SilSevgiler...
daha neler duycaz bakalım :)) yarın deniycem tekrar görüşmek dilegiyle sevgiler
YanıtlaSilMutlaka deneyin :)))) Merakla bekliyorum sonucu,
SilSevgiler...
kutu süt veya günlük süt farkeder mi?
YanıtlaSilHiç farketmez hangisiyle yaparsanız oluyor :))))
SilSevgiler,
Merhaba fatoş hanım ilk fırsatta tarifi deneyeceğim.Ama ben içine kakoo da koymayı düşünüyorum.Sizce güzel olur mu ?Fikrinizi almak istiyorum
YanıtlaSilMerhaba Gülden Hanım,
SilMutlaka deneyin inanın çok beğeneceksiniz :)) Ve de birçok yerde değerlendirebiliyor olmamız da çok güzel....
Ben çok beğendim. Kakaolu da denemek lazım evet harika olabilir, hatta karşı komşuma verdim tarifi aynı gün yaptı içine kırık fındıkta eklemiş öyle de çok güzeldi :))) Denemekte fayda var bence, Sevgiler :)))))
güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkürler canım,
Silsevgiler,
elinize sağlık küçüklüğümde anneciğim yapardı unutmuştum sizin sayenizde hatırladığım için teşekkür ederim en kısa zamanda yapacağım blogumda nasıl olduğunu kesin paylaşırım
YanıtlaSilsevgilerimler...
Ne güzel, çok mutlu oldum şimdi :))) Sizi anılarınıza götürmüşüm meğer :))
SilMutlaka deneyin bence :)))
Bende sizinkini merakla bekliyor olacağım :)))
Sevgiler,
sut recelindne dondurma muhtesem oluyor. bu yaz yapmsitim..minik yegenim bayildi..ama foto cekmeyi unuttum malesef
YanıtlaSilevet yemekçi, onu denemek için geç kaldım :))) Boğazlarımız hafiften sinyal veriyor şu birkaç gündür :((
SilDikkat etmekte fayda var. ama aklımda onu kesin deneyeceğim :))
Sizin de ellerinize sağlık :)) Sevgiler....
Muchas gracias por pasarte por mi blog! He conocido el tuyo y es fantástico! Me encanta todo lo que haces!
YanıtlaSilKissitos desde Barcelona!!
Me gustaría dar las gracias a devolver su visita :)))
SilMe gustaría volver a verte.
Muchas gracias :)
Saludos desde Izmir)
Bende deneyeceğim.
YanıtlaSilmutlaka deneyin :))) çok seveceksiniz tadını :)))
Silsevgiler...
bildiğim kadarıyla tarifin aslında karbonat kullanılıyor. ama bence de kabartma tozu ile yapınca rengi ve kıvamı daha güzel oluyor. karbonat rengini çok koyulaştırıyor. senin ki tam kıvamında görünüyor. ellerine emeğine sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilHatice hanımcım ben ilk kez denedim ve bu haline bayıldım. Bir dahakini de karbonatlı deneyeceğim. İkisinin arasındaki lezzet farkını sizlerle paylaşırım :))) Beğendiğinize çok sevindim :))
SilSevgiler,
ya ben denedim 1 buçuk saat kaynamasına ragmen yinede koyulaşmadı bende onu sütlaca çevirdim yediiiim :) sevgiler Antalyadan..
YanıtlaSilBen tarife birebir uydum ve kesinlikle kıvam süre sonuna yaklaşınca koyulaşıyor ve renk alıyor, Anlayamadım nerede terslik olduğunu Çınar Ağacı :(((( Sütlaca çevirip değerlendirmeniz de güzel olmuş, afiyetler olsun. Ama bir dahakinde mutlaka olacağına eminim.... Denemekten vazgeçmeyin nefis bir lezzet çünkü :)
SilSevgiler...
Çok farklı bir tarif :)Ellerina sağlık canım
YanıtlaSilkesinlikle çok farklı Büşra'cım,
SilMutlaka denemelisin,
sevgiler,
Merhaba :)
YanıtlaSilsüt reçeli çok ilginç geldi ilk defa duydum :)
blogunuzu takibe aldım sizi de bloguma beklerim
zuleyhaismail.blogspot.com
sevgiler :)
Merhaba Züleyha hanımcım,
SilSayfama hoşgeldiniz öncelikle :)) Evet değişik ve inanılmaz güzel bir lezzet. Denemenizi kesinlikle öneririm :)))
Bende hemen size geliyorum,
Sevgiler :)))
Süt reçeli daha önce duymamıştım, burada görünce denemek istedim ve dün akşam yaptım. Çokta güzel oldu, sanırım devamlı yapmam gerecek. Tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSilMerhabalar,
SilBeğendiğinize çok sevindim, sizin de ellerinize sağlık :)))) Kesinlikle çok güzel bir tat :)
Tekrar görüşmek dileğiyle,
Sevgiler,
Merhaba; dün akşam gördüm tarifinizi ve çok değişik geldi.. hemen denedim iyi kide denemişim.. Mükemmel bir tat.. İlk defa duydum süt reçelini ama buna vesile olduğunuz için çok teşekkürlerrr :)) Evimden eksik etmeyeceğim.. Sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba Sevda hanımcım,
SilDeneyip beğenmenize çok sevindim, bende çok seviyorum bu tadı,
Pastalarımda da kullanıyorum... Nefis bir tat veriyor...
Sizinde ellerinize sağlık, tekrar görüşmek dileğiyle,
sevgiler :)
slm fatma hnm ellerine sağlık gerçekten ilk defa böyle güzel renk ve kıvamda süt reçelini sizin blogda gördüm inş ilk fırsatta senin tarifini yapmak istiyorum bütün tariflerin harika kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Emine hanımcım,
SilMutlaka denemenizi tavsiye ediyorum, tadına bayılacaksınız :)))
Karamel gibi nefis bir lezzet....
Çok teşekkürler sayfamı beğenmeniz beni çok mutlu etti,
Sevgilerimi gönderiyorum :)
uzun zamandır yapmıyorum ama tatlılarda kurabıyelerde nefıs olur ellerıne sağlık canım nefis
YanıtlaSilAynen canım pastalarımda kullanıyorum harika oluyor gerçekten. Çikolatalısını denemek istiyorum şimdi :))))
SilTeşekkürler canım, görüşmek dileğiyle,
Sevgiler :)
Fatmacım ben de geçenlerde ilk defa denedim , yazlıktan komşum sık sık yapıyor onun tarifi ile piştikten sonra 1 pakette bitter çikolata ekledim ayni nutella gibi oldu ev ahalisi epey beğendi :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAaaa az önceki yorumuma yazmıştım bir sonrakini çikolatalı deneyeceğim diye sen denemiş ve çok beğenmişsin :)))
SilHarika, ilk fırsatta deneyeceğim bende :)
Sevgiler Neşe'cim, öpüyorum canım...
Merhaba Fatma Hanım, bu reçele bayıldım, bir de çok pratik olması cezbediyor. Mutlaka deneyeceğim. Paylaşım için teşekkürler sevgilerle. Elif...
YanıtlaSilMerhaba Elif hanımcım :)
SilSayfama hoşgeldiniz öncelikle,
Benimde ilk denememdi ve inanılmaz memnun kaldım nefis bir lezzet. Her yerde kullanabileceğimiz bir tat..
Pasta, kek, kurabiye, kahvaltı sofraları milföylerde.......
Harika tarifler çıkar bu reçelden :)))))
Sevgiler gönderiyorum...