Sayfalar

21 Nisan 2014 Pazartesi

İRMİK MUHALLEBİLİ ÇİLEKLİ TARTOLET


Hepinize kocaman merhaba,
Bahar geldi çiçekler açtı derken her sene olduğu gibi bu sene Nisan yağmurları başladı yine. İzmir dün geceden beri inanılmaz bir yağış aldı. Hava kapalı, bulutlar bir türlü güneşin yüzünü göstermiyor bize. Ama olsun sımsıcak günlere çok az kaldı :)))) Bu yağmurlarda toprağa bereket...
Bugünkü tarifimi sevgili Sakız Enginar sayfasının sahibesi sevgili Dilek Yetkiner'e ait :)) Sayfasında gördüğüm an kafama koydum yapmayı. İyi ki de denemişim nefis bir lezzet. Çileğin de zamanı gelmişken yapmaktan kendimi alıkoyamadım. Tarif için bir kez daha teşekkür ediyorum Dilek Hanımcım.
Kesinlikle garantili bir tarif, mutlaka siz de deneyin diyorum ve hemen tarife geçiyorum.

İRMİK MUHALLEBİLİ ÇİLEKLİ TARTOLET
Tart Hamuru İçin Malzemeler:
215 gr. un, ( yaklaşık 2 su bardağı kadar)
55 gr pudra şekeri, ( yaklaşık yarım su bardağı kadar)
125 gr soğuk tereyağı,
1 adet yumurta sarısı

İrmikli Muhallebisi İçin:
500 ml süt,
3 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı irmik,
1 yemek kaşığı margarin,
1 pkt vanilya


Üzeri İçin:
çilek ve antep fıstığı


Yapılışı:
Öncelikle tart hamurunu hazırlayalım. Unumuzu bir kaba eleyelim. Pudra şekerini de üzerine ekleyip harmanlayalım. Tereyağını küp şeklinde kesip kaba ilave edelim. Karışımı tıpkı ekmek kırıntısı gibi olana kadar karıştıralım. Yumurta sarısını da ilave edip yoğuralım. Tart hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
Dinlendirdiğimiz hamuru porsiyonluk tart kalıplarımızın ebatlarına göre üzerine çok az un serperek açalım. Hamuru kalıpların ebatlarında ağzı geniş bir bardak ile yuvarlak daireler keselim. Yağlanmış tart kalıplarına yerleştirelim. Kenarlardan taşan hamuru bıçakla keselim. Üzerini çatalla delelim ve içlerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat koyalım.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
Muhallebi için küçük bir tencereye sütü, irmiği, şekeri alıp kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
İrmikli muhallebiyi tart hamurlarımızın içine paylaştıralım. Üzerlerine minik minik doğradığımız çilekleri yerleştirelim. Antep fıstığı ile de süsleyelim.
Bu aşamadan isterseniz üzerine tart jölelerinden hazırlayıp dökebilirsiniz. Böylece meyveleriniz kararma yapmaz ve daha parlak görünür.
1 saat buzdolabında bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun.

20 yorum:

  1. Ellerine sağlık tatlım. Enfes görünüyor. Kimseler görmeden bir tane aldımmm...:)) Afiyetler olsun size. Öptüm....:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım :))
      bende seni çok öpüyorum, sevgiler :)))

      Sil
  2. Tartöletelr çok leziz görünüyorlar. bnde çilekli tartolet yapmıştım fakat muhallebisi irmikli değildi. Sizinkilerin sunumuda muhteşem.Ellerinize sağlık.
    Ben nakısla da ilgileniyorum. bloğumu ziyaret ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zehra hanımcım, öncelikle sayfama hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :)))
      Beğendiğinize sevindim, çok teşekkürler...
      Ben de hemen sizi ziyarete geliyorum...
      Sevgiler :)

      Sil
    2. çok teşekkürler :)

      Sil
    3. çok teşekkürler :)

      Sil
  3. http://renngarenk.blogspot.com.tr/
    Bloğumun Linki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra hanımcım, koşarak geliyorum sayfanıza :)))
      sevgiler,

      Sil
  4. Nefisss görünüyorlar boncuk gözlüm…
    Ellerine sağlık afiyetler olsun…
    İrmik muhallebisiyle birleştirmek değişik bir fikir olmuş…
    Sevgiler tatlım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Emel'cim, canımsın sen yaaaa....
      Evet evet nefis oldu gerçekten, mutlaka dene bence. Çok öpüyorum seni :)
      Kocaman sevgiler canım...

      Sil
  5. Nefis görünüyor ellerine sağlııık:))

    YanıtlaSil
  6. Evimde otursam hemen yapacağım da, henüz rehavey dönemindeyim.Sen çok hızlı çıktın,eline sağlık Fataoş'cum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görür görmez aklıma koydum yapıcam diye ve hemen yaptım :))) Mutlaka uygun olduğunda dene ablacım nefis oldu gerçekten. Hamurun kıvamı enfesssss, Değişik versiyonlarını da denerim artık :))))
      Çok öpüyorum ıhlamurcum seni, sevgiler.....

      Sil
  7. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuşş. Çok beğendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sevgili Güliz :))))
      mutlaka denemelisin, çok beğeneceğine eminim canım...
      sevgiler,

      Sil
  8. Harika olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. canım ne kadar lezzetli görünüyorlar...
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Canım çok lezzetli görünüyorlar hiç tartolet yapmışlığım yok ama fotoğrafların hemen denemelisin diyor...

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Ben hala denememişim ve hatta görmemişim bu tarifi :((( Çok canım istedi şimdi hemen yapmalıyım. Ellerine sağlık canım. Tam bana göre kolay bir tarif yine :))

    YanıtlaSil

Yorumlar