Merhabalar,
Bugün size bayat ekmek'ten yaptığım bu nefis kekin tarifini vereceğim.
Yemek bloğu yazarı, sevgili arkadaşım Filiz Çatalkaya Orhan'dan aldığım bu tarifi dün yaptım. İnanın bana çok güzel oldu. Ekmek israfıyla ilgili çok güzel etkinliklerde görev alan, çeşitli tv kanallarına katılan, birbirinden güzel tarifleri bizlerle paylaşan arkadaşımı takdir etmemek mümkün değil. Kendisine bloğum aracılığıyla da teşekkürlerimi gönderiyorum.
Sayesinde bayat ekmeklerimiz çok değişik tariflerle değerleniyor, lezzetleniyor.
Bayat ekmekten galeta ve kroton bildiklerimiz arasında. Ya bilmediklerimiz !..
Ben şimdiye kadar bayat ekmekten börek, pizza, şerbetli tatlı yapmıştım.
Daha denenmeyi bekleyen öyle çok tarif var ki bayat ekmekle yapılacak.
Mutfak ekonomisi için, lütfen ekmekleri çöpe atmalayalım, yiyebileceğimiz kadarını satın alalım. Kalan ekmeklerimizi değerlendireceğimiz bir tarif mutlaka var.
Eşim bu kekin tadına baktıktan sonra aynen şu yorumu yaptı: Aynı pastiç gibi olmuş, çok beğendim dedi. Ben de aynı fikirdeyim, evet aynı pastiç tadında nefis bir kek. Bir sonraki denememde üzerine çikolata sos gezdirmeyi düşünüyorum. Nefis olacak nefisss :)))
Ben yakında helvasını da deneyeceğim. Onun tadını da çok merak ediyorum.
Sizi tarif ve fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum :))))
Malzemeler:
3 su bardağı (robotttan geçirilmiş ekmek)
2 su bardağı süt,
3 yumurta (büyükse 2 yeterli)
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı damla çikolata,
2 çorba kaşığı kakao,
1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
1 su bardağı kırık fındık yada ceviz,
1 tatlı kaşığı teremyağı (kalıbımızı yağlamak için)
Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle robottan geçirdiğimiz bayat ekmeklerimizi derince bir kaba alalım. Üzerine sütü ekleyip spatül ile karıştıralım.
Ayrı bir kapta yumurta, ve şekeri mikserle mayonez kıvamına gelinceye, kabarana kadar karıştıralım. İçine kakaoyu, damla çikolatayı, tarçını, kırık fındığı, ekleyip karıştıralım. Diğer kaptaki ekmekli süt karışımını da bu kaba ekleyelim. Yavaş hareketlerle iyice malzemeler birbirine geçene kadar karıştıralım.
Baton kek kalıbımızın içine yağlı kağıt serelim. Tereyağı ile güzelce yağlayalım. Harcımızı kalıbımıza dökelim. Üzerini spatül ile düzeltelim.
Önceden ısıtılmış 180 'C deki fırında 50 dk pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerinde soğumasını bekleyelim. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri eleyelim.
Afiyet Olsun...
Canım benim övgü dolu sözlerin için çok teşekkürler..Harika bir sunum olmuş..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım. Kek nefis görünüyor. Bayat ekmekten yapılmış olmasıda çok güzel...
YanıtlaSilSevgilerimle,
ilginç bayat ekmekli kek ilk defa duydum fatma hanım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
YanıtlaSildeğişik bir tarif olmuş :)
Filiz'cim canım az bile yazdım :)))
YanıtlaSilGerçekten çok hafif ve güzel bir tarif...Ben teşekkür ediyorum.
sevgiler canım :)))
Ablacım çok teşekkürler mutlaka denemelisin, harika bir kek :)))
YanıtlaSilsevgiler...
ugurbocegimmutfağı evet gerçekten de ilginç ve çoook güzel...
YanıtlaSilUmarım dener ve beğenirsin canım,
sevgiler...
Canım sunum ve kek harika ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilçok teşekkürler Derya'cım
YanıtlaSilsevgiler :))
Ellerien sağlık fatmacığım send eçok güzel yapmışsın. googleden giridm geldim. yazar cafe linkine yorum yazamadım canım..
YanıtlaSilBayat ekmeklerle yapılabilecek en nefis tariflerden birisi olmuş, hem arkadaşınızı hem de sizi tebrik ederim. Sevgilerle...
YanıtlaSilHarika görünüyor, denenecekler listesine alındı :)
YanıtlaSilekmek değerlendirmenin en tatlı şekli:)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
Bizde de bayat ekmek olur ama ekmeği çöpe atmak olmaz. Bu tarifle sizin de uyarı yapmanız iyi olmuş ve atılmasını engellemek için tarif yayınlamanız isabetli olmuş.
YanıtlaSilEmeklerinize teşekkür ederiz.
Sevgilerimle...
İlk defa duydum bu ne akıllılık maşallah ekmekler için iyi haber ee tabi bizler içinde hemen yapalım eline sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel gözüküyor. Ekmekle hiç denemedim. Çok ilginç, tadını merak ettim açıkçası. Sevgiler...
YanıtlaSilHarika görünüyor. Filiz hanımın tarifine seninde elllerine sağlık canım.. Afiyetler olsun..
YanıtlaSilNefis çok güzel canim.
YanıtlaSilEline saglik kuzum benim harikasin.
değişik bir tarif çok güzel gözüküyor mutlaka deneyeceğim, bayat ekmekleri dğerlendirmek için çok güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık harika bir kek olmuş,
YanıtlaSiltarif çok güzel not aldım en kısa zamanda deniycem.Sevgiler...
Çok teşekkürler Nursevin ablacım.
YanıtlaSilBen link olayını çözdüm :))
Şimdi tıklayınca buraya yönlendiriyor.
Sevgiler...
durme durme hem arkadaşım hemde kendim adına çok teşekkür ediyorum. Daha çok güzel bayat ekmekli tarifler var. Sırayla hepsi bloğumda yerini alacak :)))
YanıtlaSilSevgiler...
ayamaya çok teşekkürler :)
YanıtlaSilkesinlikle denemelisiniz. Çok beğendik bir ailecek :))))
sevgiler...
Hande'cim teşekkürler canım,
YanıtlaSilevet bende yaparken tadı nasıl olur acaba dedim hep ama tadına bakınca da iyi ki denemişim dedim :)))
sevgiler...
Rabia hanımcım yapılan istatistiklere göre çöpe atılan ekmek miktarı o kadar fazla ki :(
YanıtlaSilO yüzden ekmeklerimizi bu ve bunun gibi pek çok tarifle değerlendirebiliriz.
En kolayı da galeta yapmak ve kavanozlamak aslında :)
Benim kızım yaptığım krotonlara bayılıyor. Nar gibi kızarmış ekmekleri çerez gibi arada atıştırıyor cips niyetine :))))
Yani elimizden geldiğince israfı önlemeliyiz.
Çok teşekkürler değerli yorumunuz için...
Sevgiler :)
Kardelen ablacım evet evet daha ekmekle yapacağımız ne tarifler var bir bilseniz:))))
YanıtlaSilMutlaka bu tarifi deneyin diyorum.
Öpüyorum sizi sevgiler :)
gizlitad bende aynen sizin gibi merak ederek başladım tarifi uygulamaya. Ama sonunda iyi ki yapmışım, ekmeklerim harika bir şekilde değerlendi dedim. Bir sonraki denememde üzerine çikolata sos gezdireceğim. Çok daha nefis olacak eminim :))))
YanıtlaSilSevgiler...
Oya ablacım, ikimizin adına çok teşekkür ediyorum :))))
YanıtlaSilÖpüyorum çok sizi,
sevgiler...
Ayşe ablacım çok teşekkürler sultanım benim :)))
YanıtlaSilSenden böyle övgüler alınca inan çok mutlu oluyorum.
Öpüyorum seni en kocamanından :))))
Sevgiler portakal şehri Antalya'ya :))))
Nergis hanımcım öncelikle bloğuma hoşgeldiniz :)))
YanıtlaSilMutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çok beğeneceksiniz.
Eşim bu keke şöyle bir yorum getirdi. Pastiç gibi olmuş, tadı aynı dedi. Ben de yedikçe aynı lezzeti aldım :))))
Kesinlikle öyle bayat ekmeklerin yüzü gülecek artık :)))))))
sevgiler...
Sevgili Cizel PEZUK çok teşekkürler canım.
YanıtlaSilMutlaka denemelisin. yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum :)))
Sevgiler...
Eklmekle kek yapmak inanılmaz güzel bir fikir.. Ekmek israfını önlemenin en lezzetli yolu bu galiba :)) Ellerine sağlık canım, harika olmuş gerçekten..
YanıtlaSilkesinlikle evet Hülya hanımcım,
YanıtlaSilBayat ekmeklerimiz artık lezzetli bir çok tarifle sofralarımızı süsleyecek :))
Çok teşekkürler,
Sevgiler...
çok güzel ellerine sağlık, değerlendirme amaçlı olması da çok hoş :) tebrikler, çekilişime beklerim sevgiler http://www.seviminaskanasi.com/2013/04/sevimin-askanasnda-cekilis-var-cekilise.html
YanıtlaSilFatma hanım merhabalar bloguma yaptıgınız ziyaret ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim bayat ekmek ve kek bayılıyorum böyle yaratıcı hanımlara kek muhteşem görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilafedersiniz ama yağ yokmu kekin içinde. çok güzel görünüor denemek istiorumda.
YanıtlaSilEllerine sağlık fatoşcum çok güzel görünüyor, ayrıca filiz hanımla 7 blogger buluşmasında tanışıp sohbet etmiştim gerçekten çok sıcak ve içten birisi...
YanıtlaSil