8 Nisan 2015 Çarşamba
YABAN MERSİNLİ KURABİYE
Merhabalar sevgili blogcanlarım,
Bu hafta sabahları full sahil boyu yürüyüşü yapıyorum, Nasıl iyi geliyor nasıl fresh ve tazelenmiş hissediyorum kendimi anlatamam size. Yürüyüşten sonra da 1 saat egzesiz yapıyorum.
Yaz geliyor, fazlalıkları atmak için bence güzel bir fırsat diye düşünüyorum.
Doğanın canlanmasıyla bende de bir hareketlilik sözkonusu...
Baharı içimizde böylesine hissederken kendimi mutfakta buluveriyorum ben her nedense. Değişik tarifler peşine düştüğüm doğrudur.
Denemeler yapıyorum fırsat buldukça, Yaban mersinini de kek ve kurabiyelere çok yakıştırdığım için önce kurabiyede denemeye karar verdim.
Sonuç mu ???
** mükemmel tabiiki :))
Tadı aynı un kurabiyesi kıvamında.
Sizlerde benim gibi kıyır kıyır, ağızda eriyen tarz kurabiyelerden hoşlanıyorsanız denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Çay saatlerinde misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz değişik ve nefis bir lezzet.
İşte Tarifim:
YABAN MERSİNLİ KURABİYE
Malzemeler:
250 gr. yumuşak tereyağı,
1 türk kahve fincanı sıvıyağ,
4 yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 pkt vanilya,
1 kahve fincanı minik doğranmış yaban mersini,
3 su bardağına yakın un (elenmiş)
Yapılışı :
Yumuşak tereyağını, sıvıyağı, nişasta, pudra şekeri ve vanilyayı karıştıralım. Sonra elediğimiz unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Yaban mersinini hamura ekleyip yoğuralım. Hamuru strech'leyip buzdolabında 15 dk. kadar bekletelim. Sonra hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize kurabiyelerimizi aralıklı olarak dizelim. Fırınımızı 170 C' ye ayarlayalım. 5 dk kadar ön ısıtma yapalım. Ve 15 dk kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilçok teşekkürler tokideki ses:))
Silsevgiler,
Sunumunuz da çok güzel,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok naziksiniz, teşekkürler Serap hanım,
Silsevgiler,