Sayfalar

24 Nisan 2012 Salı

PATATESLİ ENGİNAR

Enginarı çok severek tüketiyoruz. Genelde de tavuklu ve sade olarak yapıyorum. Bugün biraz değişiklik yapıp salçalısını denedim. Biraz farklılık olsun istedim :)))) Eşim enginarı bu haliyle de çok beğendi :)) İsterseniz bulyon yerine 1 parça tavuk göğüs etiyle de yapabilirsiniz. 
   
Malzemeler:
500 gr enginar,
1 büyük patates,
1 havuç,
1 büyük soğan,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
3 yemek kaşığı domates püresi,
1 adet tavuk bulyon,
zeytinyağı, 
tuz ve karabiber
su

Yapılışı:
Temizlenmiş ve yıkanmış enginarları iri parçalar halinde dilimleyip su dolu kabın içine alalım. Kararmamaları için. Patatesleri de aynı büyüklükte doğrayalım. Havucu ince dilim şeklide keselim. Soğanı ve sarımsakları küçük küçük keselim. Tencereye zeytinyağını kalıp soğan ve sarımsakları kavuralım. Salça ve püreyi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Sırasıyla havuç, enginar ve patatesi de tencereye dahil ettikten sonra 2-3 dk daha kavurmaya devam edelim. Üzerine sıcak suyunu verelim. Bulyonu da içine ekledikten sonra tadına bakıp tuz gerekiyorsa ekleyelim. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Piştikten sonra karabiber serpip tencerenin kapağını kapatalım. Kontrol edip ocağın altını kapatalım.
Afiyet Olsun...

19 Nisan 2012 Perşembe

TON BALIKLI EKMEKÇİKLER

Davet sofralarına, özel günlere, doğum günü menülerine ve hatta kahvaltı sofralarına bile dahil edebileceğiniz harika bir lezzet. Farklı bir alternatif. Mutlaka tavsiye ediyorum :)))

Malzemeler:
1 küçük kutu ton balığı,
1 adet taze soğan,
1 kaşık mayonez,
1 küçük kase konserve mısır,
3-4 dilim ekmek,
1 adet haşlanmış yumurta,
1 küçük kase kapari yada turşu çeşidi,
tuz ve karabiber,
isteğe bağlı 1 diş ezilmiş sarımsak, pul biber


Yapılışı:
Öncelikle ton balığının yağını süzüp derin bir kaseye alıp didikleyelim. Sonra taze soğanı ve kornişon turşuyu küçük küçük doğrayıp onu da ekleyelim. Varsa konserve mısırları da ekleyelim. Yumurtanın sarısını ve mayonezi de ekleyelim. Tuz ve karabiber serpip iyice karıştıralım.
Ekmek dilimlerini varsa kurabiye kalıbıyla yoksa çay bardağının ağzı ile keselim. Hazırladığımız harçtan üzerine koyup servis tabağına yerleştirelim. İsteğe bağlı olarak üzerine pul biber serpelim.
Afiyet Olsun... 

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI


Malzemeler:
1 lt. süt,
12 çorba kaşığı tepeleme irmik,
12 çorba kaşığı tepeleme şeker,
2 çorba kaşığı kakao,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 pkt vanilya,
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri: Kırık fındık ve kakao

Yapılışı:
Bir tencereye süt, irmik,limon kabuğu rendesi ve şekeri alalım. Kıvam alana kadar sürekli karıştıralım. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Karıştıralım. Küçük kaselerin yarısından biraz daha fazla tatlımızdan dökelim. Tencerede kalan tatlımıza kakao ekleyip iyice karıştıralım. Ve kaselere kakaolu karışımdan da eşit olarak paylaştıralım. Buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
Buzdolabından çıkardığımız kaseleri ters çevirip servis tabağına alalım. Üzerine kırık fındık ve kakao serpelim.
Afiyet Olsun...

17 Nisan 2012 Salı

MAGGİ'den gelen hediyelerim :)



Az önce kapı çalındı ve kargo bir paket getirdi. Merakla açtığım paketin içinden  Maggi Türkiye' den gelen hediyelerim çıktı. Çok şaşırdım ve çok sevindim. Bu  Maggi Türkiye'den kazandığım ikinci hediyem. Devamını diliyor ve  Maggi Türkiye ' ye çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler...