Sayfalar

24 Nisan 2012 Salı

PATATESLİ ENGİNAR

Enginarı çok severek tüketiyoruz. Genelde de tavuklu ve sade olarak yapıyorum. Bugün biraz değişiklik yapıp salçalısını denedim. Biraz farklılık olsun istedim :)))) Eşim enginarı bu haliyle de çok beğendi :)) İsterseniz bulyon yerine 1 parça tavuk göğüs etiyle de yapabilirsiniz. 
   
Malzemeler:
500 gr enginar,
1 büyük patates,
1 havuç,
1 büyük soğan,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
3 yemek kaşığı domates püresi,
1 adet tavuk bulyon,
zeytinyağı, 
tuz ve karabiber
su

Yapılışı:
Temizlenmiş ve yıkanmış enginarları iri parçalar halinde dilimleyip su dolu kabın içine alalım. Kararmamaları için. Patatesleri de aynı büyüklükte doğrayalım. Havucu ince dilim şeklide keselim. Soğanı ve sarımsakları küçük küçük keselim. Tencereye zeytinyağını kalıp soğan ve sarımsakları kavuralım. Salça ve püreyi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Sırasıyla havuç, enginar ve patatesi de tencereye dahil ettikten sonra 2-3 dk daha kavurmaya devam edelim. Üzerine sıcak suyunu verelim. Bulyonu da içine ekledikten sonra tadına bakıp tuz gerekiyorsa ekleyelim. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Piştikten sonra karabiber serpip tencerenin kapağını kapatalım. Kontrol edip ocağın altını kapatalım.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar