Bugün sizlere harika bir tarif vereceğim. İzmir'imizin meşhur doyuran pastasını bilmeyen yoktur. Her pastanede de mutlaka bulunur...
Bildiğiniz gibi geçen haftalarda sevgili Sedef ablamın Soframız programındaki çekimini izlemiştik ekranlarda:) Orada bir pasta yaptı ki herkesin dilinde. Dillere destan bir tat diyebilirim size.
Bildiğiniz gibi geçen haftalarda sevgili Sedef ablamın Soframız programındaki çekimini izlemiştik ekranlarda:) Orada bir pasta yaptı ki herkesin dilinde. Dillere destan bir tat diyebilirim size.
Bugün yapayım, yarın yaparım derken bir türlü kısmet olmadı.
Şöyle bir dolabıma baktım ki bazı malzemeler de eksik :( Birkaç malzeme değişikliği de olsa yine de harika bir pasta çıktı ortaya. Eşim ve kızım bayıla bayıla yediler. Bir dahaki denememde orj tarife göre deneyeceğim.
Buradan ulaşabilirsiniz... http://sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com/2012/12/doyuran-pasta.html
Buradan ulaşabilirsiniz... http://sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com/2012/12/doyuran-pasta.html
Şimdi size benim uyguladığım şekliyle tarifi veriyorum. Bu haliyle bile harikaydı tadı :) İçine istediğinizi ekleyebilirsiniz, fındık, fıstık, hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi.
Yalnız dilimleri kalın kesmemenizi öneriyorum. Çünkü inanılmaz çok geliyor bir dilimi bile. Boşuna dememişler doyuran pasta diye :))))
Yalnız dilimleri kalın kesmemenizi öneriyorum. Çünkü inanılmaz çok geliyor bir dilimi bile. Boşuna dememişler doyuran pasta diye :))))
İşte malzemeler:
1 pkt kakaolu baton kek,
1 pkt sade baton kek,
1,5 pkt petibör bisküvi,
1,5 çay bardağı krema,
1 pkt bitter çikolata (80 gr.)
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam (ben ekledim ve çok yakıştı)
1 çorba kaşığı kırık antep fıstığı,
1 çorba kaşığı damla çikolata,
1 çorba kaşığı kakao,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
2 çay kaşığı tarçın,
2 çay kaşığı keçi boynuzu tozu,
2 adet kuru incir,
2 adet kuru kayısı,
süt (kıvam ayarlamak için)
Üzeri için:
1 pkt bitter çikolata (80 gr.),
pasta süsleri,
Mutfak tezgahına streç film yada temiz bir poşeti yayalım. Üzerine hazırladığımız pastayı rulo şeklinde koyalım. Streç filmi tezgahta yuvarlayıp şekil verelim. Düzgün bir şekilde sarıp deepfrezde 5-6 saat mümkünse 1 gece bekletelim.
Dolaptan çıkarttıktan sonra biraz bekletelim. Dilimlenecek kıvama gelince dilimleyip servis tabağına aktaralım. Dilimlere ayırdıktan sonra her dilimin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık ile gezdirelim. Üzerlerine pasta süslerinden serpiştirelim.
Afiyet Olsun...
Not: Bu pastayı deepfrezde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Çat kapı gelen misafirleriniz için elinizin altında her daim bulunsun :)
1,5 pkt petibör bisküvi,
1,5 çay bardağı krema,
1 pkt bitter çikolata (80 gr.)
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam (ben ekledim ve çok yakıştı)
1 çorba kaşığı kırık antep fıstığı,
1 çorba kaşığı damla çikolata,
1 çorba kaşığı kakao,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
2 çay kaşığı tarçın,
2 çay kaşığı keçi boynuzu tozu,
2 adet kuru incir,
2 adet kuru kayısı,
süt (kıvam ayarlamak için)
Üzeri için:
1 pkt bitter çikolata (80 gr.),
pasta süsleri,
Yapılışı:
Öncelikle genişçe bir kapta kekleri parçalayalım. Bisküvileri robottan geçirip un gibi yapıp keklere ekleyelim. Sos tenceresine kremayı ekleyelim. İçine de 1 pkt bitter çikolatayı parçalayarak ekleyelim. Kaynatmadan ısıtarak çikolatayı içinde eritelim. Ocaktan alıp kek karışımına ekleyelim. Sırayla kakao, keçi boynuzu tozu, tarçın ekleyip yoğuralım. Sütü kontrollü bir şekilde azar azara ekleyelim. Harç kıvam alınca içine kavrulmuş susamı, antep fıstığını, kuş üzümünü, damla çikolatayı, küçük doğradığımız incir ve kayısıyı ekleyip tekrar yoğuralım.Mutfak tezgahına streç film yada temiz bir poşeti yayalım. Üzerine hazırladığımız pastayı rulo şeklinde koyalım. Streç filmi tezgahta yuvarlayıp şekil verelim. Düzgün bir şekilde sarıp deepfrezde 5-6 saat mümkünse 1 gece bekletelim.
Dolaptan çıkarttıktan sonra biraz bekletelim. Dilimlenecek kıvama gelince dilimleyip servis tabağına aktaralım. Dilimlere ayırdıktan sonra her dilimin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık ile gezdirelim. Üzerlerine pasta süslerinden serpiştirelim.
Afiyet Olsun...
Not: Bu pastayı deepfrezde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Çat kapı gelen misafirleriniz için elinizin altında her daim bulunsun :)
Canım ellerine sağlık nefis bir pasta
YanıtlaSilsevgiler...
ben öğrenciyken pastaneden alır yerdim hep şimdi de ara ara aklıma geliyor alıyorum bayılırımm tadına :) tarifi alıp denicem ben de :) ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilKalori bombası..:)) ellerine sağlık...
YanıtlaSilŞuan çok istedim ama yaa:(
YanıtlaSilNe güzel de akmış çikolatalar kenarlarından :))
Ellerinize sağlık...
hımmmm enfes gözüküyor...mutlaka tarif alınmalı yapılmalı eline sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBu pastayı bende yapılacaklara eklemiştim. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGerçekten doyuran pasta olmuş:)içinde yok yok eline sağlık canım nefis görünüyor.sevgiler
YanıtlaSilİzmirin meşhur pastalarındanmış İzmirli bloggerlar dan öğrendik bende denicem
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgiler:)
Çok teşekkürler Derya ablacım,
YanıtlaSilSevgiler...
Boşnak kızı :) Mutlaka denemelisin canım. Kavrulmuş susam tadı inanılmaz yakıştı bu pastaya :)
YanıtlaSilsevgiler...
Sevgili Tatlı'dan Tuzluya kesinlikle kalori bombası :)) Ama müthişşş :)
YanıtlaSilKelebeğin Hisleri gel hemen canım dolapta var daha birlikte bitirelim :))
YanıtlaSilSevgiler...
Canım ablacım (Pozitif Pembe) çok teşekkürler...
YanıtlaSilSevgiler :)))
Nevin'cim mutlaka denemelisin. Sonra pişman olursun bak :)))
YanıtlaSilSevgiler...
Çok teşekkürler Elif hanımcım,
YanıtlaSilsevgiler :)
Sevgili Pumpulininmutfagi eveeeet İzmir'imizin meşhur pastasıdır :)))
YanıtlaSilMutlaka denemelisin :)))
Çok teşekkürler,
sevgiler...
Merhaba tatlım,
YanıtlaSilGörüntü müthiş eminim tadı da müthiştir.
Ellerine sağlık kardeşim...
Sevgilerimle,
çok teşekkürler ablacım... Mutlaka denemelisin. Harika gerçekten :)
YanıtlaSilSevgiler,
fatoşcum ben çok severim doyuıranı. özellikle kahveyle hoşuma gider. ellerine sağlık bende deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine sağlık Fatoş. Tam öksüz doyuran olmuş. Nefis bi,r görüntü..
YanıtlaSilben ilk defa duydum,çok güzel gözüküyor,eline sağlık..
YanıtlaSilcanim eline saglik.
YanıtlaSilah çok güzel.
Canım çok hoş görünüyor ellerine sağlık, blogunda şahaneymiş çok beğendim. Sevgiler..
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor. Sedef ablanın bir tv kanalına çıkacağını işittim ama ayrıntıları bilmiyordum. Kaçırdım. :-(
YanıtlaSilPasta çok lezzetli görünüyor gerçekten. Ismi de bayağı ilginç. Ben bilmiyordum. Diyetteyim. Ben de bir ince dilim alayım. :-) Insanın ekrana elini sokup alası geliyor. Himm mis mis. Eline sağlık canım. :-) sevgiler...
ELine sağlık fatoşcum daha önce seda nın blogunda görmüştüm.Muhteşem bir tarif gerçektende.
YanıtlaSilAfiyet olsun
sevgiler
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor..Sevgiler..
YanıtlaSilBu nefis görüntünün içine düşmek üzereyim eline sağlık canım
YanıtlaSilArzucum çok sağol tatlım :
YanıtlaSilDiğer msj içinse olumlu şeyler söyleyebilirim. Sıkıntı yok yani canım :)
Not: anladın sen onu :)
Sevgiler...
Kardelen ablacım çok ama çok teşekkürler. Bir gün size de yaparım büyük bir zevkle:)
YanıtlaSilSevgi ve selamlar...
Dеfinitely believe thаt whiсh уou stated.
YanıtlaSilYour favoгіtе гeason аppeared tο be on the іnternеt the
ѕimplest thing to be awаre of. Ӏ saу to
уou, I certaіnlу get irkеd while
people thіnk abοut ωorrieѕ that they plainlу
ԁon't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks
Here is my web blog - seopressor
Also see my website: SEOPressor V5
Bu gerçekten beni bile doyurur:))) Ellerine sağlık canım. Görüntüsü bile şu anda beni delirti yani:)
YanıtlaSilBu pastayı ilk kez yetur da görmüştüm.(keşke hala devam etseydi)Gerçekten malzemelere bakınca çok besleyici ve doyurucu. Sizinki görsel olarak bile nefis görünüyor. Ellerinize emeklerinize sağlık..
YanıtlaSilTümaycım çok sağol bitanem. Vallahi incecik bir dilimi yetiyor...
YanıtlaSilAyrıca sen çok daha güzellerini yapıyorsun :)))
Öpüyorum çok...
Nilgün hanımcım ben de Yetur'un kapanmasına inanılmaz üzüldüm. Harika tarifleri vardı. İnşallah en kısa zamanda tekrar o güzel tariflerini bizlerle paylaşır..
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için de çok çok teşekkürler,
Sevgiler...
ben bu pastayı çok severim çok lezzetli görünüyor fatoş hanım bloğunuzu da takibe aldım lezzetli günler dilerim :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Yeliz hanımcım,
SilBen de çok seviyorum bu pastayı :))
Tekrar görüşmek dileğiyle,
Sevgiler...
Bu pastayı geçenlerde Sedef Hanım'ın blogunda görüp yapmıştım ve gerçekten harika.Ben bisküvi koymamıştım bir de öyle deneyeyim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
Merhabalar :)
SilEvet bende Sedef ablada görmüştüm fakat ufak dokunuşlarla değişiklikler yaptım :)) Bu haliyle de nefisss oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için.
Sevgiler...
duymamıştım, tam bombaymış :))
YanıtlaSil