Sayfalar

21 Şubat 2013 Perşembe

DOYURAN PASTA

Günaydıın :)
Bugün sizlere harika bir tarif vereceğim. İzmir'imizin meşhur doyuran pastasını bilmeyen yoktur. Her pastanede de mutlaka bulunur...
Bildiğiniz gibi geçen haftalarda sevgili Sedef ablamın Soframız programındaki çekimini izlemiştik ekranlarda:) Orada bir pasta yaptı ki herkesin dilinde. Dillere destan bir tat diyebilirim size. 
Bugün yapayım, yarın yaparım derken bir türlü kısmet olmadı.
Şöyle bir dolabıma baktım ki bazı malzemeler de eksik :( Birkaç malzeme değişikliği de olsa yine de harika bir pasta çıktı ortaya. Eşim ve kızım bayıla bayıla yediler. Bir dahaki denememde orj tarife göre deneyeceğim. 
Buradan ulaşabilirsiniz... http://sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com/2012/12/doyuran-pasta.html
Şimdi size benim uyguladığım şekliyle tarifi veriyorum. Bu haliyle bile harikaydı tadı :) İçine istediğinizi ekleyebilirsiniz, fındık, fıstık, hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi.
Yalnız dilimleri kalın kesmemenizi öneriyorum. Çünkü inanılmaz çok geliyor bir dilimi bile. Boşuna dememişler doyuran pasta diye :))))

İşte malzemeler:
1 pkt kakaolu baton kek,
1 pkt sade baton kek,
1,5 pkt petibör bisküvi,
1,5 çay bardağı krema,
1 pkt bitter çikolata (80 gr.)
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam (ben ekledim ve çok yakıştı)
1 çorba kaşığı kırık antep fıstığı,
1 çorba kaşığı damla çikolata,
1 çorba kaşığı kakao,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
2 çay kaşığı tarçın,
2 çay kaşığı keçi boynuzu tozu,
2 adet kuru incir,
2 adet kuru kayısı,
süt (kıvam ayarlamak için)

Üzeri için:
1 pkt bitter çikolata (80 gr.),
pasta süsleri,


Yapılışı:
Öncelikle genişçe bir kapta kekleri parçalayalım. Bisküvileri robottan geçirip un gibi yapıp keklere ekleyelim. Sos tenceresine kremayı ekleyelim. İçine de 1 pkt bitter çikolatayı parçalayarak ekleyelim. Kaynatmadan ısıtarak çikolatayı içinde eritelim. Ocaktan alıp kek karışımına ekleyelim. Sırayla kakao, keçi boynuzu tozu, tarçın ekleyip yoğuralım. Sütü kontrollü bir şekilde azar azara ekleyelim. Harç kıvam alınca içine kavrulmuş susamı, antep fıstığını, kuş üzümünü, damla çikolatayı, küçük doğradığımız incir ve kayısıyı ekleyip tekrar yoğuralım.
Mutfak tezgahına streç film yada temiz bir poşeti yayalım. Üzerine hazırladığımız pastayı rulo şeklinde koyalım. Streç filmi tezgahta yuvarlayıp şekil verelim. Düzgün bir şekilde sarıp deepfrezde 5-6 saat mümkünse 1 gece bekletelim.
Dolaptan çıkarttıktan sonra biraz bekletelim. Dilimlenecek kıvama gelince dilimleyip servis tabağına aktaralım. Dilimlere ayırdıktan sonra her dilimin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık ile gezdirelim. Üzerlerine pasta süslerinden serpiştirelim.
Afiyet Olsun...

Not: Bu pastayı deepfrezde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Çat kapı gelen misafirleriniz için elinizin altında her daim bulunsun :)

39 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık nefis bir pasta
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ben öğrenciyken pastaneden alır yerdim hep şimdi de ara ara aklıma geliyor alıyorum bayılırımm tadına :) tarifi alıp denicem ben de :) ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. Kalori bombası..:)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Şuan çok istedim ama yaa:(
    Ne güzel de akmış çikolatalar kenarlarından :))
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. hımmmm enfes gözüküyor...mutlaka tarif alınmalı yapılmalı eline sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bu pastayı bende yapılacaklara eklemiştim. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten doyuran pasta olmuş:)içinde yok yok eline sağlık canım nefis görünüyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. İzmirin meşhur pastalarındanmış İzmirli bloggerlar dan öğrendik bende denicem
    Ellerine sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkürler Derya ablacım,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Boşnak kızı :) Mutlaka denemelisin canım. Kavrulmuş susam tadı inanılmaz yakıştı bu pastaya :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Tatlı'dan Tuzluya kesinlikle kalori bombası :)) Ama müthişşş :)

    YanıtlaSil
  12. Kelebeğin Hisleri gel hemen canım dolapta var daha birlikte bitirelim :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Canım ablacım (Pozitif Pembe) çok teşekkürler...
    Sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  14. Nevin'cim mutlaka denemelisin. Sonra pişman olursun bak :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkürler Elif hanımcım,
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Pumpulininmutfagi eveeeet İzmir'imizin meşhur pastasıdır :)))
    Mutlaka denemelisin :)))
    Çok teşekkürler,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Merhaba tatlım,
    Görüntü müthiş eminim tadı da müthiştir.
    Ellerine sağlık kardeşim...
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  18. çok teşekkürler ablacım... Mutlaka denemelisin. Harika gerçekten :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  19. fatoşcum ben çok severim doyuıranı. özellikle kahveyle hoşuma gider. ellerine sağlık bende deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık Fatoş. Tam öksüz doyuran olmuş. Nefis bi,r görüntü..

    YanıtlaSil
  21. ben ilk defa duydum,çok güzel gözüküyor,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  22. Canım çok hoş görünüyor ellerine sağlık, blogunda şahaneymiş çok beğendim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Çok leziz görünüyor. Sedef ablanın bir tv kanalına çıkacağını işittim ama ayrıntıları bilmiyordum. Kaçırdım. :-(

    Pasta çok lezzetli görünüyor gerçekten. Ismi de bayağı ilginç. Ben bilmiyordum. Diyetteyim. Ben de bir ince dilim alayım. :-) Insanın ekrana elini sokup alası geliyor. Himm mis mis. Eline sağlık canım. :-) sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. ELine sağlık fatoşcum daha önce seda nın blogunda görmüştüm.Muhteşem bir tarif gerçektende.
    Afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Bu nefis görüntünün içine düşmek üzereyim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  27. Arzucum çok sağol tatlım :
    Diğer msj içinse olumlu şeyler söyleyebilirim. Sıkıntı yok yani canım :)
    Not: anladın sen onu :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Kardelen ablacım çok ama çok teşekkürler. Bir gün size de yaparım büyük bir zevkle:)
    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  29. Dеfinitely believe thаt whiсh уou stated.
    Your favoгіtе гeason аppeared tο be on the іnternеt the
    ѕimplest thing to be awаre of. Ӏ saу to
    уou, I certaіnlу get irkеd while
    people thіnk abοut ωorrieѕ that they plainlу
    ԁon't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

    Here is my web blog - seopressor
    Also see my website: SEOPressor V5

    YanıtlaSil
  30. Bu gerçekten beni bile doyurur:))) Ellerine sağlık canım. Görüntüsü bile şu anda beni delirti yani:)

    YanıtlaSil
  31. Bu pastayı ilk kez yetur da görmüştüm.(keşke hala devam etseydi)Gerçekten malzemelere bakınca çok besleyici ve doyurucu. Sizinki görsel olarak bile nefis görünüyor. Ellerinize emeklerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  32. Tümaycım çok sağol bitanem. Vallahi incecik bir dilimi yetiyor...
    Ayrıca sen çok daha güzellerini yapıyorsun :)))
    Öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  33. Nilgün hanımcım ben de Yetur'un kapanmasına inanılmaz üzüldüm. Harika tarifleri vardı. İnşallah en kısa zamanda tekrar o güzel tariflerini bizlerle paylaşır..
    Güzel yorumunuz için de çok çok teşekkürler,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  34. ben bu pastayı çok severim çok lezzetli görünüyor fatoş hanım bloğunuzu da takibe aldım lezzetli günler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yeliz hanımcım,
      Ben de çok seviyorum bu pastayı :))
      Tekrar görüşmek dileğiyle,
      Sevgiler...

      Sil
  35. Bu pastayı geçenlerde Sedef Hanım'ın blogunda görüp yapmıştım ve gerçekten harika.Ben bisküvi koymamıştım bir de öyle deneyeyim.Ellerinize sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      Evet bende Sedef ablada görmüştüm fakat ufak dokunuşlarla değişiklikler yaptım :)) Bu haliyle de nefisss oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için.
      Sevgiler...

      Sil
  36. duymamıştım, tam bombaymış :))

    YanıtlaSil

Yorumlar