Merhaba sevgili takipcanlarım,
Bu ara atatlı tuzlu tariflere inanılmaz yoğunluk verdiğimin farkındayım fakat içimden bir ses sürekli hamurişleri yapmam yönünde bana baskı yapıyor :))
Hal böyle olunca da böyle kurabiye tarifleri sizlerin karşısına geçiveriyorum..
Havalar İzmir'de bir yağmur bir soğuk devam ediyor Evden çıkmadığım için de kendimi mutfağa vermiş durumdayım :)
Bugün de sizlere ağızda eriyen nefis bir tarif getirdim. Adını üstüne kullandığım kakaodan alıyor bu cici kurabiyeler, tadına bakan ailem ve arkadaşlarım çok beğendiler. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...
KÜL KURABİYESİ
Malzemeler:
3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı,
1 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
Aldığı kadar un, (yaklaşık 3- 4 su bardağı kadar)
Üzeri için:
3 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğuralım. Homojen ele yapışmayan kıvam alan hamurumuzdan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında üzerin hafif pembeleşene kadar pişirelim. Üzeri için olan kakao ve pudra şekerini çukur bir kapta harmanlayalım. Ilıyan kurabiyelerimizi tek tek bu karışıma bulayıp servis yapacağımız tabağa aktaralım.
Afiyet şifa olsun...