Sayfalar

24 Ocak 2015 Cumartesi

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA

Merhaba canlarım,
Bugün hava İzmir'de yağışlı ve  kapalı. Böyle havalarda insanın canı hiç dışarıya çıkmaz istemiyor. Evde de kalınca ee ne yapılır güzel lezzetler peşine düşülür elbette değil mi :) 
Okullarda yarı yıl tatiline girdi. Prensesim anaokuluna gidiyor. Dün karne sevincini ben de yaşadım çok şükür. Allah yavrularımıza zihin açıklığı versin inşallah. Şanslarını bahtlarını güzel eylesin.
Hepsine gönüllerince eğlenecekleri güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum. O kadar çalışıp çabaladılar ve bu tatili de sonuna kadar hak ettiler bence.
Hepinizin yavrusunu tekrar gönülden tebrik ediyorum ve yanaklarından kocaman öpüyorum...
Evet gelelim bugün kü tarifimize, 
Hafta sonu kahvaltılarınız için ideal bir tarif bence.
Poğaçamız hem çok pratik, hem de bir o kadar lezzetli.Tüm malzemeyi hamurunda barındıran enfes bir tarif. Tek tek iç harcını koymakla uğraşmıyorsunuz. Denemeye değer güzellikte olduğunu bir kez daha yineleyerek hemen tarifime geçmek istiyorum. 
Zaten yaptıktan sonra bana hak vereceksiniz, eminim buna :))





DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:


125 gr. oda ısısında bekletilmiş yumuşak tereyağı yada margarin, 
Yarım su bardağı sıvıyağ, 
Yarım su bardağı süt, 
1 yumurta, 
1 tatlı kaşığı tuz, 
1 pkt kabartma tozu, 
100 gr. beyaz peynir.
yarım demet dereotu,
Yaklaşık 4 su bardağına yakın un

Üzeri için: Yumurta sarısı ve çörek otu 


Yapılışı : 


Öncelikle genişçe bir kaba tereyağı, yumurta, sıvıyağ, süt, tuz ve kabartma tozunu alıp elimizle karıştıralım. Sonra üzerine unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kıvama gelen hamurumuze ince ince doğradığımız dereotunu ve ufak parçalara ayırdığımız peynirimizi ekleyip tekrar yoğuralım.

Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Hamurmuzdan parça koparıp elimizle yuvarlayalım. Tepsimize aralıklı olarak dizelim.
Bu şekilde 1 saat kadar bekletelim. Dinlenmiş olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim. 5 dk öncesinden 180 C'ye ayarlayıp ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
Benim poğaçalarım 25 dk da piştiler.

Afiyetler olsun ...



16 yorum:

  1. Elinize sağlık. Ben de aynı görüntü hemen hemen aynı malzemeler ama tek tek iç malzeme koyup kapatıp yapıyorum. Böyle daha pratikmiş, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Sevda hanımcım, kesinlikle böyle çok daha pratik :)))
      denemenizi tavsiye derim,
      sevgiler :))

      Sil
  2. Ellerinize sağlık Fatma Hanım,dereotu ve peynir birbirine çok yakışıyor gerçekten.
    http://denizkokusuu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Sevil hanımcım :))
      kesinlikle çok yakışıyor geröekten :))
      teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  3. Eline sağlık Fatoşcuğum. Ben de poğaçamı bu tarifle yapıyorum, sadece süt yerine yoğurt koyuyorum. Gerçekten güzel oluyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim merhabalar,
      evet çok beğendiğim bir tarif benimde :))
      bu ara dükkandaki müşteriler bu poğaçanın müdavimi oldular yetiştiremiyorum resmen :)))))
      sevgiler canım..

      Sil
  4. Nefis olmuşlar,bellii..Ellerine sağlık. Elif'i de çok öpüyorum..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. tadına doyamayacağım lezzetlerden birisi.

    günaydın canım, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok seviyorum bu poğaçayı :)
      sevgiler canım..

      Sil
  6. Merhaba
    Hangi beyaz peyniri kullanıyorsunuz?Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mandıradan alıyorum. bazen Bostanlı Pazarından..

      Sil
  7. Tarifinizi yaptım çok güzel oldu. Teşekkür edErim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinize çok savindim, sizin de ellerinize sağlık :))
      sevgiler,

      Sil

Yorumlar