Sayfalar

29 Ocak 2015 Perşembe

KÜL KURABİYESİ


Merhaba sevgili takipcanlarım,
Bu ara atatlı tuzlu tariflere inanılmaz yoğunluk verdiğimin farkındayım fakat içimden bir ses sürekli hamurişleri yapmam yönünde bana baskı yapıyor :))
Hal böyle olunca da böyle kurabiye tarifleri sizlerin karşısına geçiveriyorum..
Havalar İzmir'de bir yağmur bir soğuk devam ediyor Evden çıkmadığım için de kendimi mutfağa vermiş durumdayım :)

Bugün de sizlere ağızda eriyen nefis bir tarif getirdim. Adını üstüne kullandığım kakaodan alıyor bu cici kurabiyeler, tadına bakan ailem ve arkadaşlarım çok beğendiler. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz...




KÜL KURABİYESİ

Malzemeler:
3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı,
1 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
Aldığı kadar un, (yaklaşık 3- 4 su bardağı kadar)

Üzeri için:
3 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğuralım. Homojen ele yapışmayan kıvam alan hamurumuzdan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında üzerin hafif pembeleşene kadar pişirelim. Üzeri için olan kakao ve pudra şekerini çukur bir kapta harmanlayalım. Ilıyan kurabiyelerimizi tek tek bu karışıma bulayıp servis yapacağımız tabağa aktaralım.

Afiyet şifa olsun...




24 Ocak 2015 Cumartesi

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA

Merhaba canlarım,
Bugün hava İzmir'de yağışlı ve  kapalı. Böyle havalarda insanın canı hiç dışarıya çıkmaz istemiyor. Evde de kalınca ee ne yapılır güzel lezzetler peşine düşülür elbette değil mi :) 
Okullarda yarı yıl tatiline girdi. Prensesim anaokuluna gidiyor. Dün karne sevincini ben de yaşadım çok şükür. Allah yavrularımıza zihin açıklığı versin inşallah. Şanslarını bahtlarını güzel eylesin.
Hepsine gönüllerince eğlenecekleri güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum. O kadar çalışıp çabaladılar ve bu tatili de sonuna kadar hak ettiler bence.
Hepinizin yavrusunu tekrar gönülden tebrik ediyorum ve yanaklarından kocaman öpüyorum...
Evet gelelim bugün kü tarifimize, 
Hafta sonu kahvaltılarınız için ideal bir tarif bence.
Poğaçamız hem çok pratik, hem de bir o kadar lezzetli.Tüm malzemeyi hamurunda barındıran enfes bir tarif. Tek tek iç harcını koymakla uğraşmıyorsunuz. Denemeye değer güzellikte olduğunu bir kez daha yineleyerek hemen tarifime geçmek istiyorum. 
Zaten yaptıktan sonra bana hak vereceksiniz, eminim buna :))





DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:


125 gr. oda ısısında bekletilmiş yumuşak tereyağı yada margarin, 
Yarım su bardağı sıvıyağ, 
Yarım su bardağı süt, 
1 yumurta, 
1 tatlı kaşığı tuz, 
1 pkt kabartma tozu, 
100 gr. beyaz peynir.
yarım demet dereotu,
Yaklaşık 4 su bardağına yakın un

Üzeri için: Yumurta sarısı ve çörek otu 


Yapılışı : 


Öncelikle genişçe bir kaba tereyağı, yumurta, sıvıyağ, süt, tuz ve kabartma tozunu alıp elimizle karıştıralım. Sonra üzerine unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kıvama gelen hamurumuze ince ince doğradığımız dereotunu ve ufak parçalara ayırdığımız peynirimizi ekleyip tekrar yoğuralım.

Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Hamurmuzdan parça koparıp elimizle yuvarlayalım. Tepsimize aralıklı olarak dizelim.
Bu şekilde 1 saat kadar bekletelim. Dinlenmiş olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim. 5 dk öncesinden 180 C'ye ayarlayıp ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
Benim poğaçalarım 25 dk da piştiler.

Afiyetler olsun ...



13 Ocak 2015 Salı

REDMOND M 90 E ile KAKAOLU MUFFİN



Merhaba sevgili canlarım,
Bugün yine İzmir yağmura uyandı, hava kapalı ve inanılmaz soğuk. Kışı bu yıl iyice hissettik diyebilirim. Hal böyle olunca da hiç dışarı çıkmak istemiyoruz 
haliyle. Evde kalınca da mutfakta değişik güzel denemeler peşine düşüyorum vakit bulduğumda. Bu tarifimde doğaçlama gelişti diyebilirim aslında. 
REDMOND la şimdiye kadar pek çok şeyi denedim hepsinden de sınıfı en yüksek dereceyle geçti her defasında. Bu kez de yine değişik bir tarifle karşınızdayım. Redmondla sizleri şaşırtmaya devam ediyorum :))
Sizleri çok fazla bekletmeden hemen tarifime geçmek istiyorum;



REDMOND M 90 E ile 
KAKAOLU MUFFİN TARİFİ NASIL YAPILIR ?


Malzemeler:
1 yumurta,
1,5 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
1/3 çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 çorba kaşığı kakao,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu

Üzeri İçin: 80 gr. Bitter çikolata. vişne sos ve antep fıstığı



Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpalım. Ardından süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Elediğimiz un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip spatül yardımıyla karıştıralım. Harcımız kıvam alınca muffin kalıplarımızın yarısına kadar dolduralım. Redmond M 90 E ‘nin pişirme haznesine sıralayalım kaplarımızı. Pişirme modunu “ BAKE” olarak pişirme süresiniz de 30 ‘C ye ayarlayalım.
Süre sonunda sünger gibi yumuşacık muffinlerimiz servise hazır olacaktır.
İyice soğuduktan sonra kalıplarımızdan muffinlerimizi çıkartalım.
 Çikolatayı benmari usulü pişirelim. Muffinlerimizin üst kısımlarını erimiş olan çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım. Üzerine vişne sos gezdirip Antep fıstığı ile süsleyelim.
Servise hazır, Afiyet Olsun. . .

Not: Benmari Usulü Pişirme nedir **

Bir tencerenin içine su doldurarak ocağa alalım ve üzerine de içine küçük parçalar haline getirdiğimiz çikolatayı koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı koyalım. Ve su kaynadıkça da çikolatamız yavaşça erimeye başlayacaktır. Burada küçük bir bilgi daha vermek istiyorum, çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz. Eriyen çikolatayı çok fazla ocakta tutmayın ve donmadan hemen kullanın. Ve en önemlisi su ile temas ettirmeyin. Yoksa topaklanır, katılaşır ve kullanılmaz hale gelir…

25 Aralık 2014 Perşembe

ZEBRA KURABİYE ( Zebra Cookies )


Merbaba canlarım,
Yavaş yavaş yılbaşı sofraları için hazırlık yapmaya başladık değil mi?
Ben de değişik ve güzel bir görüntüsü olan bu kurabiyelerle sizlere merhaba demek istedim bugün. İnstagram da pek çok kişi denedi, bir türlü kısmet olmadı denemek. Dün inanılmaz yoğun bir gün geçirdim. Çok güzel haberlerim var aslında sizlere bugün.
Çok sevdiğim bir arkadaşım Bostanlı Migros'un yan sokağında çok şirin bir dükkan açıyor. Happy Patisserie ismi :)
Ben de kurabayelrimle, poğaçalarımla taztlı tuzlu ikramlaıklarımla dükkana destek vereceğim. Mesajlarınızla olsun, telefonlarınızla olsun hani hep soruyordunuz ya, biz sizin yaptıklarınızın tadına ne zaman bakacağız diye :)))
İşte artık bu mümkün...
Yarın açılışımızı yapıyoruz Allah'ın izniyle...
Hepinizi bekliyorum, benim davetlimsiniz :)
Gelelim şimdi bugünkü tarifimize, yapması zevkli ve sunumu şık olan bu kurabiyeleri denemenizi istiyorum. Fark yaratmak istiyorsanız işte size harika bir tarif... 


Hadi hemen bakalım mı bu kurabiye nasıl yapılıyormuş....

ZEBRA KURABİYE (Zebra Cookies )
Zebra Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
250 gr. tereyağı (oda ısısında olsun yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un (benim yaklaşık 4 su bardağını aldı)
1 çorba kaşığı kakao

Yapışılı:
Kakao hariç kalan tüm malzemeyi homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan küçük bir parça kopartalım. Ayırdığımız küçük parça hamura 1 çorba kaşığı kakaomuzu ekleyip tekrar yoğuralım. Diğer beyaz olan hamura da biraz un ilave edip tekrar yoğuralım. Merdaneyle beyaz hamuru çok ince olmayacak şekilde açalım.
Kakaolu hamurdan minik parçalar alıp avuç içimizde şeritler yapalım.
Şekildeki gibi beyaz hamurun üzerine yerleştirelim.



Daha sonra merdaneyle çok fazla bastırmadan hafif hareketlerle üzerinden geçelim. (ben bu aşamada merdanemi biraz unladım)
Daha sonra dilediğiniz kurabiye kalıbıyla şekillendirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kurabiyelerimizi dizelim. 5 dk önceden ısıttığımız 170 'C lik fırında yaklaşık 12-15 dk arası hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Burada bir dip not düşmek istiyorum. Her fırının ısı ve pişirme süresi farklıdır. Siz kendi fırınınızın özelliğine göre kurabiyelerinizi kontrollü bir şekilde pişirin :))
Afiyet Olsun...
Sevgiler...