Sayfalar

26 Eylül 2014 Cuma

YOĞURTLU PATLICAN EZME


Merhabalar :)
Eylül ayına yavaş yavaş veda ederken bugün ilk kez İzmir'e yağmur yağdı. Dünden beri zaten hava bir kapalı, sıcak ve bunaltıcıydı. Yağmur geleceğini aslında bize dünden belli etmişti. Az önce gök yarıldı ve bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı. Şimşekler çaktı. Şimdiyse biraz dindi yağmur ve toprağa düşen yağmurun o ilahi kokusu sardı dört bir yanı...
Bereket yağdı, Allah afetlerden korusun Yarabbim...
Bugün size nefis bir salata / meze tarifi vereceğim. Yapması çok pratik ve tadı da bir o kadar lezzetli.
Köz patlıcanlı, sarımsaklı, yoğurtlu şahane bir salata... Zaten şu köz patlıcanı neyin yanına koysak yakışmıyor mu :) Benim favorilerimden kendisi...
Dolapta 1 patlıcan da kalsa onu hemen iki dakikada salataya çeviriyorum.
2 çatal alsam da o tat bana yetiyor. Damağım şenleniyor resmen :))
Neyse sizi daha fazla iştahlandırmadan hemen geçiyorum tarifime ;



YOĞURTLU PATLICAN EZME
Malzemeler:
4 adet patlıcan,
1 kase yoğurt, 
2 iri diş sarımsak, 
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
zeytinyağı, 
tuz ve kırmızı pul biber

Süslemek için: ceviz içi

Yapılışı:
Öncelikle patlıcanlarımızı közleyelim ocakta. Ocağın kirlenmesini istemiyorsanız patlıcanlarınızı alüminyum folyoya sarıp közlemenizi tavsiye ederim. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Sarımsağı ezelim. Bir kaba yoğurdu, mayonezi, patlıcanı, dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Servis yapacağımız tabağa aktaralım. Kaşıkla üzerine şekil verelim. Zeytinyağı gezdirelim. Pul biber serpiştirelim. Ceviz ile de süsleyelim...
Sonra vaktiniz varsa buzdolabında 30 dk kadar bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun...

24 Eylül 2014 Çarşamba

Erişilmesi En Zor Yerlerin Hijyeni için 7'li Püskürtme Sistemli Domestos

Temizlik ve düzen konusunda ne istediğini bilen, tertipli ve özenli bir ev hanımı olduğumu söyleyebilirim. Atalarımızın "Alet işler el övünür" sözündeki gibi, temizlikte de istenilen sonucun etkili ve kısa sürede alınması için, öncelikle doğru ürünlerin kullanılması, bence en önemli noktalardan biri...

Bu uğurda eskiden çocukluğumuzda, annelerimizin hijyen sağlamak için sık sık kullanmak zorunda kaldığı çamaşır sularının o ağır kokusunu düşündükçe, şu anda aslında ne kadar şanslı olduğumuza bir kere daha anlıyorum.. Eski çamaşır suları gibi kokmayan, Domestos’un deterjan katkılı ultra yoğun çamaşır suyu, temizliğe harcanan zamandan da tasarruf sağlayarak, bu işi çok daha keyifli hale getiriyor.

Özellikle tuvalet temizliğinin ne kadar önemli olduğunu, özenli hanımlarımız iyi bilirler. Örneğin; klozetlerin ulaşılması güç yerlerine, ne kadar uğraşsanız da kolay kolay müdahale edemezsiniz. Şimdi görüyorum ki işin uzmanı Domestos, yine bir ilke imza atarak "Domestos 7'li Püskürtme Sistemi" diye bir ürün çıkarmış. Özel olarak tasarlanan kapak dizaynıyla, tazyikli şekilde 7 ayrı delikten kolayca geniş bir alana yayılan ürün sayesinde, erişilmesi en zor olan yerlere bile zahmetsizce ulaşıp, oradaki mikropları da öldürüyor.

"Yaz Güneş" ve "Fırtına Gücü" adlı iki farklı koku alternatifi de sunan, özel tasarım kapaklı Domestos 7'li Püskürtme Sistemli bu hijyen sağlayan ürün sayesinde, klozet ve duvar gibi dikey yüzeylerde gizlenen mikroplara, artık buralarda barınma şansı bırakmıyor.

İçerik: www.usengecsef.blogspot.com

Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Eylül 2014 Perşembe

GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA


Merhaba sevgili dostlarım,
Eylül ayına da girdik girmesine ama güzel İzmir'imde havalar yine çok sıcak. Biraz kapatıyor gökyüzü bulutlanıyor ama genel olarak sıcak :)))
Bir Giritli olarak bu yemeği çok sık yapıyorum. Ne zamandır da arşivimde yayınlanmayı bekliyordu. Nihayet gün yüzüne çıkarmayı başardık bugün :)
İster Girit kabağıyla isterseniz de su kabağıyla yapabilirsiniz. Her ikisiyle de inanın çok lezzetli olacaktır. Kabağın en büyük lezzet eşlikçisi bana göre dereotu. Kabak yemeği yapacaksanız evde mutlaka yarım demet de dereotunuz olmalı :))

Kendi suyuyla pişen, çok hafif lezzetli bir yemektir. Kabağın tam mevsimiyle bence mutlaka deneyin derim.

GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA
Kabak Sıyırma Yemeği Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
5 adet orta boy kabak,
5 iri diş sarımsak,
1 orta boy soğan,
1 çorba kaşığı pirinç,
1/2 demet dereotu,
1 adet küp şeker,
tuz, karabiber,
zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkayalım ve uç kısımlarını bıçakla alalım.Sebze soyacağı ile kabakların çekirdek kısımlarına gelmeden uzun uzun sıyıralım.
Geniş ve sığ bir tencereye yağımızı koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları da tencereye ekleyelim. Üzerine ince uzun kestiğimiz kabaklarımızı yerleştirelim. Kabakların da üzerine yıkadığımız pirinci, tuzu, şekeri ekleyip kapağı kapatalım. Kısık ateşte, kendi suyuyla yemeğimizi pişirelim. Pişmesine çok az kala ise ince kıyılmış dereotunu ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Afiyet Olsun...

Öneri: Kabağın kalan çekirdek kısımlarını rendeleyip ister fırında, isterseniz de kızartarak nefis bir mücver hazırlayabilirsiniz. Böylece hem kalan sebzeniz değerlenmiş olur hem de güzel bir atıştırmalık yapmış olursunuz...




1 Eylül 2014 Pazartesi

EV YAPIMI REYHAN ŞERBETİ


Merhaba canlarım,
Güzel bir güne uyandık yine. Havaların hala çok sıcak devam ettiği bu günlerde sizlere içinizi serinletecek nefis bir şerbet tarifiyle geldim. 
Bu güzel şerbeti yaptığımdan beri kim tadına baktıysa bayıldı ve hemen tarifini istedi.



Reyhanın ve limonun içinizi ferahlatan kokusuyla denemeye değer güzellikte bir içecek diyebilirim. Evde meyve suyumuzu genelde kendim hazırlıyorum. Şu aralar vişne suyuna sarmış durumdaydık ki reyhan şerbetiyle tanıştık ve inanılmaz beğendik. 
Bu tarifi ilk kez sevgili Pembe Kekik Sibel ablamda gördüm. Sonrasında diğer bloglarda da sık sık görmeye başladım. Pazardan miss kokulu reyhanlarımı alıp yaptım, nefisti gerçekten.  Babamın sene devriyesinde annemlere götürmüştüm. Halam, halamı kızı, yengem, annemler bayıldılar tadına. Hazır zannettiler ve hatta ambalajını görmek istediler. Markasına bakalım da bizler de alalım dediler :)) Ben yaptım deyince çok şaşırdılar hemen tarifini istediler... Bu hafta da çok sevdiğim bir arkadaşım olan Gülay'ıma götürdüm bu güzel şerbeti. Çok beğenilmiş :)))
Aslında dediğim gibi tarifi çok kez denedim fakat bir türlü fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadan hemen tükendi. Bu kez erken davranıp önce fotoğrafını çektim sizlere aktarabilmek için :) 
Israr ediyorum ve hatta baskı yapıyorum, bu şerbeti mutlaka deneyin. Hem doğal hem de çok  ama çok lezzetli. İnanın çok beğeneceksiniz ve sürekli yapmak isteyeceksiniz.  O kadar güveniyorum tarife:)
Sibel ablama bu tarifi bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.
Sizleri bekletmeden hemen bu güzel şerbetin tarifine geçelim istiyorum;






EV YAPIMI REYHAN ŞERBETİ
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
2 bağ reyhan,
2 lt su,
5-6 tane limon tuzu,
1 limon (hem suyu hem kabuğunun rendesi)
12 çorba kaşığı toz şeker,
1 karanfil

Yapılışı:
Öncelikle reyhanlarımızı güzelce yıkayalım. Sap kısımlarını ayıklayıp yapraklarını küçük parçalara ayırıp bir kaba alalım.
Tencereye 2 lt suyu ekleyip kaynatalım. Kaynayan suya şekeri ve limon tuzunu atıp hemen karıştıralım. İçine küçük parçalara ayırdığımız reyhanlarımızı, limon suyunu, ve rendelediğimiz limon kabuklarını ve karanfili ekleyip karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp tencere tamamen soğuyana kadar bekleyelim. Bu soğuma işlemi esnasında reyhanlarımız hem rengini hem de kokusunu vermeye başlayacak. Limonun ve karanfilin o nefis kokusu da şerbetimize geçecek. Tamamen soğuyan şerbetimizi 2 kat tülbent serdiğimiz bir sürahiye aktaralım. Buzdolabında iyice soğuyana adar bekletelim. İçine buz ve nane yaprakları ekleyerek servis yapalım :)
Afiyet Olsun...

Not: Siz isterseniz 1 lt den de yapabilirsiniz ölçüleri yarıya indirip tarifi uygulayabilirsiniz. Şeker tadını kendi damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.