Merhabalar :)
Eylül ayına yavaş yavaş veda ederken bugün ilk kez İzmir'e yağmur yağdı. Dünden beri zaten hava bir kapalı, sıcak ve bunaltıcıydı. Yağmur geleceğini aslında bize dünden belli etmişti. Az önce gök yarıldı ve bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı. Şimşekler çaktı. Şimdiyse biraz dindi yağmur ve toprağa düşen yağmurun o ilahi kokusu sardı dört bir yanı...
Bereket yağdı, Allah afetlerden korusun Yarabbim...
Bugün size nefis bir salata / meze tarifi vereceğim. Yapması çok pratik ve tadı da bir o kadar lezzetli.
Köz patlıcanlı, sarımsaklı, yoğurtlu şahane bir salata... Zaten şu köz patlıcanı neyin yanına koysak yakışmıyor mu :) Benim favorilerimden kendisi...
Dolapta 1 patlıcan da kalsa onu hemen iki dakikada salataya çeviriyorum.
2 çatal alsam da o tat bana yetiyor. Damağım şenleniyor resmen :))
Neyse sizi daha fazla iştahlandırmadan hemen geçiyorum tarifime ;
YOĞURTLU PATLICAN EZME
Malzemeler:
4 adet patlıcan,
1 kase yoğurt,
2 iri diş sarımsak,
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
zeytinyağı,
tuz ve kırmızı pul biber
Süslemek için: ceviz içi
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanlarımızı közleyelim ocakta. Ocağın kirlenmesini istemiyorsanız patlıcanlarınızı alüminyum folyoya sarıp közlemenizi tavsiye ederim. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Sarımsağı ezelim. Bir kaba yoğurdu, mayonezi, patlıcanı, dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Servis yapacağımız tabağa aktaralım. Kaşıkla üzerine şekil verelim. Zeytinyağı gezdirelim. Pul biber serpiştirelim. Ceviz ile de süsleyelim...
Sonra vaktiniz varsa buzdolabında 30 dk kadar bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun...
harika görünüyor afiyet olsunnn:)
YanıtlaSilteşekkürler canım :))
Silsevgiler,
Bayılırım patlıcan ezmeye, ellerine sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilBen de ben de :)) Hiç bıkmam her gün yerim herhalde :)))) o derece yani..
SilBeğendiğine çok sevindim, teşekkürler...
Sevgiler,
Çok güzel olmuş çok severim , elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler Gülay hanımcım :))))
Silsevgiler...
Çok güzel olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilFulyo ile patlıcan sarılacak galiba.
YanıtlaSilPatlıcanları ister folyo ile isterseniz de folyolamadan közleyebilirsiniz. Ocak kirlenmesin diye folyoyu tercih ediyoruz :))
SilSevgiler,
Tesadüf bugün ben de fırında patlıcan közledim. Patlıcan salatasını hep zeytinyağ-limon sosuyla hazırlarım. Yoğurtlusunu hiç denemedim. Halbuki ne güzel olur. Teşekkürler, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMerhabalar Rabia hanımcım,
SilEvet sirkeli limonlusu da çok güzel olur. Ben bu şeklini de çok seviyorum.
Beğendiğinize sevindim :)))
Sevgiler...
ben yapamıyorum bile sadece bakınmakla yetindim ellerinize sağlık :)
SilHııımm nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSevgiler
teşekkürler Şeniz'cim :)))
Silsevgiler canım...
Nefis görünüyor :)
YanıtlaSilteşekkürler Ogrodnik w podrozy :))
Silben bayılıyorum patlıcanlı her şeye
YanıtlaSilaynen bende :)))
Silsevgiler...