Sayfalar

26 Eylül 2014 Cuma

YOĞURTLU PATLICAN EZME


Merhabalar :)
Eylül ayına yavaş yavaş veda ederken bugün ilk kez İzmir'e yağmur yağdı. Dünden beri zaten hava bir kapalı, sıcak ve bunaltıcıydı. Yağmur geleceğini aslında bize dünden belli etmişti. Az önce gök yarıldı ve bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı. Şimşekler çaktı. Şimdiyse biraz dindi yağmur ve toprağa düşen yağmurun o ilahi kokusu sardı dört bir yanı...
Bereket yağdı, Allah afetlerden korusun Yarabbim...
Bugün size nefis bir salata / meze tarifi vereceğim. Yapması çok pratik ve tadı da bir o kadar lezzetli.
Köz patlıcanlı, sarımsaklı, yoğurtlu şahane bir salata... Zaten şu köz patlıcanı neyin yanına koysak yakışmıyor mu :) Benim favorilerimden kendisi...
Dolapta 1 patlıcan da kalsa onu hemen iki dakikada salataya çeviriyorum.
2 çatal alsam da o tat bana yetiyor. Damağım şenleniyor resmen :))
Neyse sizi daha fazla iştahlandırmadan hemen geçiyorum tarifime ;



YOĞURTLU PATLICAN EZME
Malzemeler:
4 adet patlıcan,
1 kase yoğurt, 
2 iri diş sarımsak, 
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
zeytinyağı, 
tuz ve kırmızı pul biber

Süslemek için: ceviz içi

Yapılışı:
Öncelikle patlıcanlarımızı közleyelim ocakta. Ocağın kirlenmesini istemiyorsanız patlıcanlarınızı alüminyum folyoya sarıp közlemenizi tavsiye ederim. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Sarımsağı ezelim. Bir kaba yoğurdu, mayonezi, patlıcanı, dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Servis yapacağımız tabağa aktaralım. Kaşıkla üzerine şekil verelim. Zeytinyağı gezdirelim. Pul biber serpiştirelim. Ceviz ile de süsleyelim...
Sonra vaktiniz varsa buzdolabında 30 dk kadar bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun...

18 yorum:

  1. harika görünüyor afiyet olsunnn:)

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım patlıcan ezmeye, ellerine sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ben de :)) Hiç bıkmam her gün yerim herhalde :)))) o derece yani..
      Beğendiğine çok sevindim, teşekkürler...
      Sevgiler,

      Sil
  3. Çok güzel olmuş çok severim , elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Gülay hanımcım :))))
      sevgiler...

      Sil
  4. Çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Fulyo ile patlıcan sarılacak galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanları ister folyo ile isterseniz de folyolamadan közleyebilirsiniz. Ocak kirlenmesin diye folyoyu tercih ediyoruz :))
      Sevgiler,

      Sil
  6. Tesadüf bugün ben de fırında patlıcan közledim. Patlıcan salatasını hep zeytinyağ-limon sosuyla hazırlarım. Yoğurtlusunu hiç denemedim. Halbuki ne güzel olur. Teşekkürler, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Rabia hanımcım,
      Evet sirkeli limonlusu da çok güzel olur. Ben bu şeklini de çok seviyorum.
      Beğendiğinize sevindim :)))
      Sevgiler...

      Sil
    2. ben yapamıyorum bile sadece bakınmakla yetindim ellerinize sağlık :)

      Sil
  7. Hııımm nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ben bayılıyorum patlıcanlı her şeye

    YanıtlaSil

Yorumlar