Merhaba sevgili dostlarım,
Eylül ayına da girdik girmesine ama güzel İzmir'imde havalar yine çok sıcak. Biraz kapatıyor gökyüzü bulutlanıyor ama genel olarak sıcak :)))
Bir Giritli olarak bu yemeği çok sık yapıyorum. Ne zamandır da arşivimde yayınlanmayı bekliyordu. Nihayet gün yüzüne çıkarmayı başardık bugün :)
İster Girit kabağıyla isterseniz de su kabağıyla yapabilirsiniz. Her ikisiyle de inanın çok lezzetli olacaktır. Kabağın en büyük lezzet eşlikçisi bana göre dereotu. Kabak yemeği yapacaksanız evde mutlaka yarım demet de dereotunuz olmalı :))
Kendi suyuyla pişen, çok hafif lezzetli bir yemektir. Kabağın tam mevsimiyle bence mutlaka deneyin derim.
GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA
Kabak Sıyırma Yemeği Nasıl Yapılır ?
Malzemeler:
5 adet orta boy kabak,
5 iri diş sarımsak,
1 orta boy soğan,
1 çorba kaşığı pirinç,
1/2 demet dereotu,
1 adet küp şeker,
tuz, karabiber,
zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkayalım ve uç kısımlarını bıçakla alalım.Sebze soyacağı ile kabakların çekirdek kısımlarına gelmeden uzun uzun sıyıralım.
Geniş ve sığ bir tencereye yağımızı koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları da tencereye ekleyelim. Üzerine ince uzun kestiğimiz kabaklarımızı yerleştirelim. Kabakların da üzerine yıkadığımız pirinci, tuzu, şekeri ekleyip kapağı kapatalım. Kısık ateşte, kendi suyuyla yemeğimizi pişirelim. Pişmesine çok az kala ise ince kıyılmış dereotunu ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Afiyet Olsun...
Öneri: Kabağın kalan çekirdek kısımlarını rendeleyip ister fırında, isterseniz de kızartarak nefis bir mücver hazırlayabilirsiniz. Böylece hem kalan sebzeniz değerlenmiş olur hem de güzel bir atıştırmalık yapmış olursunuz...