Sayfalar

4 Eylül 2014 Perşembe

GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA


Merhaba sevgili dostlarım,
Eylül ayına da girdik girmesine ama güzel İzmir'imde havalar yine çok sıcak. Biraz kapatıyor gökyüzü bulutlanıyor ama genel olarak sıcak :)))
Bir Giritli olarak bu yemeği çok sık yapıyorum. Ne zamandır da arşivimde yayınlanmayı bekliyordu. Nihayet gün yüzüne çıkarmayı başardık bugün :)
İster Girit kabağıyla isterseniz de su kabağıyla yapabilirsiniz. Her ikisiyle de inanın çok lezzetli olacaktır. Kabağın en büyük lezzet eşlikçisi bana göre dereotu. Kabak yemeği yapacaksanız evde mutlaka yarım demet de dereotunuz olmalı :))

Kendi suyuyla pişen, çok hafif lezzetli bir yemektir. Kabağın tam mevsimiyle bence mutlaka deneyin derim.

GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA
Kabak Sıyırma Yemeği Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
5 adet orta boy kabak,
5 iri diş sarımsak,
1 orta boy soğan,
1 çorba kaşığı pirinç,
1/2 demet dereotu,
1 adet küp şeker,
tuz, karabiber,
zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkayalım ve uç kısımlarını bıçakla alalım.Sebze soyacağı ile kabakların çekirdek kısımlarına gelmeden uzun uzun sıyıralım.
Geniş ve sığ bir tencereye yağımızı koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları da tencereye ekleyelim. Üzerine ince uzun kestiğimiz kabaklarımızı yerleştirelim. Kabakların da üzerine yıkadığımız pirinci, tuzu, şekeri ekleyip kapağı kapatalım. Kısık ateşte, kendi suyuyla yemeğimizi pişirelim. Pişmesine çok az kala ise ince kıyılmış dereotunu ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Afiyet Olsun...

Öneri: Kabağın kalan çekirdek kısımlarını rendeleyip ister fırında, isterseniz de kızartarak nefis bir mücver hazırlayabilirsiniz. Böylece hem kalan sebzeniz değerlenmiş olur hem de güzel bir atıştırmalık yapmış olursunuz...




1 Eylül 2014 Pazartesi

EV YAPIMI REYHAN ŞERBETİ


Merhaba canlarım,
Güzel bir güne uyandık yine. Havaların hala çok sıcak devam ettiği bu günlerde sizlere içinizi serinletecek nefis bir şerbet tarifiyle geldim. 
Bu güzel şerbeti yaptığımdan beri kim tadına baktıysa bayıldı ve hemen tarifini istedi.



Reyhanın ve limonun içinizi ferahlatan kokusuyla denemeye değer güzellikte bir içecek diyebilirim. Evde meyve suyumuzu genelde kendim hazırlıyorum. Şu aralar vişne suyuna sarmış durumdaydık ki reyhan şerbetiyle tanıştık ve inanılmaz beğendik. 
Bu tarifi ilk kez sevgili Pembe Kekik Sibel ablamda gördüm. Sonrasında diğer bloglarda da sık sık görmeye başladım. Pazardan miss kokulu reyhanlarımı alıp yaptım, nefisti gerçekten.  Babamın sene devriyesinde annemlere götürmüştüm. Halam, halamı kızı, yengem, annemler bayıldılar tadına. Hazır zannettiler ve hatta ambalajını görmek istediler. Markasına bakalım da bizler de alalım dediler :)) Ben yaptım deyince çok şaşırdılar hemen tarifini istediler... Bu hafta da çok sevdiğim bir arkadaşım olan Gülay'ıma götürdüm bu güzel şerbeti. Çok beğenilmiş :)))
Aslında dediğim gibi tarifi çok kez denedim fakat bir türlü fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadan hemen tükendi. Bu kez erken davranıp önce fotoğrafını çektim sizlere aktarabilmek için :) 
Israr ediyorum ve hatta baskı yapıyorum, bu şerbeti mutlaka deneyin. Hem doğal hem de çok  ama çok lezzetli. İnanın çok beğeneceksiniz ve sürekli yapmak isteyeceksiniz.  O kadar güveniyorum tarife:)
Sibel ablama bu tarifi bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.
Sizleri bekletmeden hemen bu güzel şerbetin tarifine geçelim istiyorum;






EV YAPIMI REYHAN ŞERBETİ
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
2 bağ reyhan,
2 lt su,
5-6 tane limon tuzu,
1 limon (hem suyu hem kabuğunun rendesi)
12 çorba kaşığı toz şeker,
1 karanfil

Yapılışı:
Öncelikle reyhanlarımızı güzelce yıkayalım. Sap kısımlarını ayıklayıp yapraklarını küçük parçalara ayırıp bir kaba alalım.
Tencereye 2 lt suyu ekleyip kaynatalım. Kaynayan suya şekeri ve limon tuzunu atıp hemen karıştıralım. İçine küçük parçalara ayırdığımız reyhanlarımızı, limon suyunu, ve rendelediğimiz limon kabuklarını ve karanfili ekleyip karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp tencere tamamen soğuyana kadar bekleyelim. Bu soğuma işlemi esnasında reyhanlarımız hem rengini hem de kokusunu vermeye başlayacak. Limonun ve karanfilin o nefis kokusu da şerbetimize geçecek. Tamamen soğuyan şerbetimizi 2 kat tülbent serdiğimiz bir sürahiye aktaralım. Buzdolabında iyice soğuyana adar bekletelim. İçine buz ve nane yaprakları ekleyerek servis yapalım :)
Afiyet Olsun...

Not: Siz isterseniz 1 lt den de yapabilirsiniz ölçüleri yarıya indirip tarifi uygulayabilirsiniz. Şeker tadını kendi damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.




26 Ağustos 2014 Salı

ATLANTİS RESİM İLE KANVAS TABLO HEDiYE :)



2000 yılından beri kalitesinden ödün vermeyen Atlantis Dekoratif Ürünler şimdi de yeni ürünleri ile atlantistablo.com markası altında sizlerin beğenisine sunuldu. 1.Kalite ürünleri, %100 müşteri memnuniyeti ve gönderilerdeki hızıyla en iyiyi size sunmaya devam ediyor.


İşte sizler için seçtiğim birbirinden güzel tablolar. 
Çok daha fazlası için siteyi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.











Bugün sizlere güzel haberlerle geldim canlarım,
Evet bu harika tablolardan 2 tanesi sizlerin olabilir :) 

ATLANTİS RESİM İLE BİRBİRİNDEN GÜZEL 2 KANVAS TABLO HEDİYE... 


Çekiliş şartlarını yerine getiren 2 kişiye,  
30 x 40 ve 30 x 45 Ebatlarındaki 2 Kanvas Tablo hediyemiz olacak.




ÇEKİLİŞE KATILIM ŞARTLARIMIZ ÇOK BASİT: 

* ATLANTİS RESİM facebook sayfasını BEĞEN'ip HERKESE AÇIK olarak PAYLAŞ'ın...

https://www.facebook.com/atlantisresim?fref=ts

* * FATOSCA TADLAR facebook sayfamı BEĞEN'ip HERKESE AÇIK olarak PAYLAŞ'ın.


https://www.facebook.com/FatoscaTadlar

* * * Bloğumu takibe almak:

http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr/

Son olarak kampanyamızı bloglarınızda duyurun ve gerekli linklerle beraber kampanyamızın ( bu postun ) altına yorum yapınız.
Ad-Soyad ve mail adreslerinizi yazmayı unutmayın sakın...
* Bloglarında paylaşan arkadaşlarım 2 çekiliş hakkına sahip olacaklar !...



ÇEKİLİŞİMİZ 9 EYLÜL 2014'TE SONA ERECEKTİR.

KARGO ÜCRETİ DEĞERLİ FİRMAMIZA AİTTİR.
HEPİNİZE BOL ŞANS DİLİYORUM...



Alışverişin tek adresi  atlantistablo.com diyorum.



19 Ağustos 2014 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ COCO KURABİYE


Merhabalar sevgili dostlarım,
Bugün yine sizlerin karşısına yepyeni bir tarifle geldim. Bu tarifi ne zamandır denemek istiyordum aklımdaydı kısmet bugüneymiş :)) Ama keşke beklemeyip hemen deneseydim dedim tadına baktıktan sonra. Az sürede ne yapabilirim diye düşündüğümüz çok anlarımız oluyor. Çat kapı gelen misafirlerimize, ya da çayın yanına şöyle pratik ne yapabilirim dediğimizde hemen bu tarifi deneyin diyorum. Tadına doyamayacaksınız baştan söyleyeyim.
Hem az malzemeli oluşu hem çok pratik oluşu ve lezzetinin 10 numara oluşundan dolayı benden tam puan almayı başardı bu güzel kurabiyeler ...
Bence sizde hiç vakit kaybetmeyin ve bu tarifi hemen deneyin.


Tarife uyduğunuz takdirde kurabiyeleriniz yumuşacık ve nefis olacak...
Hindistan cevizli her tarif başımın tacıdır, çok seviyorum :))) Bu tarifi de bundan sonra sık sık yapmayı düşünüyorum. Evde atıştıracak bir şeylerin olması iyi oluyor.




İşte tarifim;

HİNDİSTAN CEVİZLİ COCO KURABİYE (18 adet için)

Malzemeler :
3 adet büyük yumurta akı,
2,5 su bardağı hindistan cevizi,
1/2 su bardağından biraz daha fazla toz şeker,
1 pkt vanilya

Yapılışı:
Yumurta akları ve şekeri mikserle kar gibi olana kadar çırpalım. Ardından hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyelim. Bu aşamadan sonra tahta kaşıkla alttan üste yavaş yavaş karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. 2 çorba kaşığı yardımıyla harçtan alıp tepsiye aralıklı olarak dizelim. İsterseniz bu aşamada krema sıkma torbasından da faydalanabilirsiniz. Fırını önceden 160 'C ye ayarlayalım.
Kurabiyelerimizi 20 dk, hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra ılıması için bekleyelim. Hafif yumuşak yapıda kurabiyeleriniz soğuduktan sonra servise hazır :)))
Afiyet Olsun..

Tavsiye: İsterseniz üzerine çikolatayı eriterek dekor yapabilirsiniz...