Sayfalar

17 Ağustos 2014 Pazar

DENİZCİ TEMALI KURABİYELER


Merhaba dostlarım,
Dün teslim ettiğim Denizci Temalı Kurabiyelerim huzurlarınızda...
Barbaros bebek 1 yaşına girdi. Ve güzel annesi de benden denizci temalı kurabiyeler hazırlamamı istedi. Denizi ve doğayı seven biri olarak ben de büyük bir keyifle hazırladım kurabiyelerimi :) Zaten yaparken terapi gibi oynuyorum hamurlarla. Hatta kendimden geçiyorum ve zamanı unutuyorum diyebilirim :)))
Peki ya sizler nasıl buldunuz kurabiyelerimi ?

Özel günleriniz için sipariş alıyorum.

Bana fatos.hf@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz...
Şimdi sizleri fotoğraflarımla baş başa bırakıyorum :)))

Sevgiler, 
Mutlu Pazarlar. . .




















15 Ağustos 2014 Cuma

SÖKE GLUTENSİZ UNLA PEYNİRLİ KIYIR POĞAÇA


Merhabalar canlarım,
Öncelikle hepinize hayırlı nurlu Cumalar diliyorum.
Bu hafta Sakız Enginar sitesinin sahibesi olan Dilek Hanım bizlere Söke Un'un ÇÖLYAK Hastaları için özel olarak ürettiği ve yeni piyasaya çıkarttığı un karışımını denememiz için bizlere gönderdi. Kendisine ve Söke Una buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Ben de hemen sıcağı sıcağına güzel bir poğaça yaparak denedim bu ürünü. Çölyak hastaları artık sevdiği tarifleri gönül rahatlığı ile deneyebilecekler, bu çok güzel bir haber...
Biraz undan bahsetmek istiyorum. İçindeki pirinç kepeği sayesinde hem çok besleyici hem de çok lezzetli bir karışım olmuş. Kızım ve ben fırında çıkar çıkmaz ikişer tane yedik hemen. Tadı muhteşemdi kısacası :))
Çölyak hastaları artık bu karışım sayesinde birbirinden leziz ekmekleri, pastaları, çörekleri ve kekleri glutensiz olarak rahatlıkla tüketebileceksiniz.

Daha sonra bir de tatlı tarifinde deneyeceğim bu unu :) Takibe devam yani.
Genelde pofidik poğaçaları severim ben ama bugünlerde nedense kıyır kıyır olan poğaçalar istiyor canım. Bugün sizlere bu güzel poğaçamın tarifini paylaşacağım. Ağızda dağılan ve kolay kolay bayatlamayan tarif arıyorsanız işte bu tarif tam size göre ... 
Haydi hep birlikte hemen tarife geçelim ne dersiniz ???







GLUTENSİZ UNLU PEYNİRLİ KIYIR POĞAÇA
Glutensiz Unlu, Lor Peynirli Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

Malzemeler: (20-25 adet)
2 yumurta (1 sarıyı üzeri için ayıralım)
200 gr tereyağı, (oda ısısında bekletilmiş)
1/2 su bardağı sıvıyağ,
1/2 su bardağı yoğurt,
1 pkt kabartma tozu,
2 çorba kaşığı sirke,
2 tatlı kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 silme çay kaşığı karbonat
500 gr. Söke Glutensiz Un

İç Harcı için:
1 kase lor peyniri,
8-9 dal maydanoz

Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı,
susam

Yapılışı:
Öncelikle maydanozu ince ince doğrayalım ve lor peyniri ile karıştıralım. Sonra genişçe bir kaba un hariç tüm malzemeyi alalım. Güzelce bir karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hazırladığımız hamurdan parçalar koparalım. Ben hepsinin eşit olmasını istediğim için genişçe bir su bardağının ağız kısmını kullandım. Yuvarlağın bir kenarına harçtan koyalım ve D şeklinde kapatalım. Uç kısımlarını elimizle hafifçe bastıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim. Önceden ısıttığımız 180 'C lik fırında 20-25 dk arası kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

8 Ağustos 2014 Cuma

FIRINDA KABAK MÜCVER


Merhabalar,
Haftanın son gününe vede en güzel gününe daha ulaştık. Hepinize hayırlı cumalar diliyorum. Gönlünüzden geçirdiğiniz dileklerin ve yaptığınız dualarınızın kabul olmasını diliyorum.
Bu ara kabaklardan gidiyorsun diyeceksiniz, evet haklısınız :)))
Fakat tam mevsimi ve dün sayfamda paylaşmıştım fırın kabak mücverin fotoğrafını. Paylaşımım üzerine gelen yorumlarda tarifi çok sorulunca ben de sabah sabah erkenden bloğuma eklemek istedim.
Ben kabak mücverini hafif oluşundan dolayı fırında yapmayı tercih ediyorum. Ama yağda pişenin de tadı bambaşka, bu bir gerçek :))))
Diğer tarifime göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz...



Ben mücverin içine patates de ekliyorum besleyiciliği artsın diye, benim prenses çok seviyor böyle, tuzlu kek niyetine yiyor :))))

Gün menülerine bile dahil edilebilir belki, ne dersiniz ????
Benim yorumumla fırında kabak mücver tarifini denemek isterseniz,
Buyrun işte tarifim :)


FIRINDA KABAK MÜCVER
Fırında Kabak Mücver Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
2 orta boy kabak,
1 patates,
1 soğan,
2 dal taze soğan,
1 diş sarımsak,
1/2 demet dereotu,
8-9 dal maydanoz,
8-9 dal taze nane (isteğe bağlı)
1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri,
2 yumurta,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
5 çorba kaşığı un, (tepeleme)
1 pkt kabartma tozu,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Üzeri için: Susam

Yapılışı:
Kabakları ve patatesi rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Sularını iyice sıkıp bir kaba alalım. Soğan ve sarımsağı da robottan geçirelim ve suyunu sıkalım. Genişçe bir kaba unu, kabartma tozunu, yumurtayı, kaşar peyniri rendesini, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve naneyi, suyunu sıktığımız patates, kabak, soğan ve sarımsağı, baharatları ve yağı ekleyip güzelce karıştıralım. Yağlanmış borcama harcımızı dökelim. Üzerine susam serpiştirelim. Önceden ısıttığımız fırında 180 'C de 20-25 dk, kızarana kadar pişirelim.
Ilık servis yapalım.
Afiyet Olsun.




6 Ağustos 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI ( Pabucaki )


Merhabalar sevgili dostlarım,
Tatil sebebiyle ara verdiğim bloğuma tüm hızıyla devam ediyorum :))
Koca senenin acısını çıkarttık geçtiğimiz hafta. Eşim ve kızımla birlikte tatile çıktık. Kumsal, güneş, deniz ve dalga sesleri eşliğinde huzurlu bir hafta geçirdik. Stresten şehrin gürültüsünden uzakta arındık diyebilirim.
Yenilendik ve tazelendik resmen.... Yeniden kaldığımız yerden devam dedik :)
Bir Giritli olarak en sevdiğim yemeklerden birtanesidir. Kabak Pabucaki...
Hem çok hafif hem de çok lezzetlidir. Kabağı sevmeyenlere bile sevdirecek güzellikte bir yemek diyebilirim. Bence mutlaka deneyin :)))
Hepinize güzel bir hafta dileyerek hemen tarifime geçiyorum....








PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI ( PABUCAKİ )

Peynirli Girit Kabağı Yapılışı:

Malzemeler:
4 adet girit kabağı,
yarım demet maydanoz,
8-9 dal dereotu,
6-7 dal taze nane yaprağı,
1 su bardağı rendelenmiş tulum lor peyniri,(beyaz peynirde olur)
1 avuç iri kıyılmış ceviz,
zeytinyağı, tuz karabiber

Beşamel Sosu için:
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağı,
muskat rendesi, değirmenden çekilmiş karabiber,

Üzeri İçin:
kaşar peyniri

Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızın kabuklarını tırtıklı bir bıçakla sıyıralım ve yıkayalım. Uzunlamasına ikiye bölelim. İç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkaralım. Tencereye su koyup kaynatalım. Kabak kayıklarımızı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Kevgirle sudan çıkarıp fırına dayanıklı bir tepsiye dizelim.
Ayrı bir yerde ince kıydığımız maydanozu, dereotunu, naneyi, lor peynirini, tuzu, karabiberi,isteğe bağlı kırmızı pul biberi, cevizi ekleyip harmanlayalım.
Hazırladığımız peynirli harcı kabakların oyuk kısımlarına kaşıkla paylaştıralım. Ayrı bir sos tenceresinde yağı ve unu alıp kavuralım. Üzerine sütü ekleyip hızlıca karıştıralım. Kıvam almaya başlayınca tuzunu karabiberini ve muskat rendesini ekleyip karıştıralım. Ocaktan alıp kabakların üzerine gezdirelim.
180 'C lik fırında beşamel sos kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartıp üzerine dilim kaşar peynirini dizelim ve peynirler hafif eriyip kızarana kadar fırında bekletelim. Ilık servis yapalım.
Afiyet Olsun...

Not: İsterseniz bu yemeği beşamelsiz, sadece üzerine kaşar peyniri dilimleri koyarak da fırınlayarak da hazırlayabilirsiniz.