Sayfalar

6 Ağustos 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI ( Pabucaki )


Merhabalar sevgili dostlarım,
Tatil sebebiyle ara verdiğim bloğuma tüm hızıyla devam ediyorum :))
Koca senenin acısını çıkarttık geçtiğimiz hafta. Eşim ve kızımla birlikte tatile çıktık. Kumsal, güneş, deniz ve dalga sesleri eşliğinde huzurlu bir hafta geçirdik. Stresten şehrin gürültüsünden uzakta arındık diyebilirim.
Yenilendik ve tazelendik resmen.... Yeniden kaldığımız yerden devam dedik :)
Bir Giritli olarak en sevdiğim yemeklerden birtanesidir. Kabak Pabucaki...
Hem çok hafif hem de çok lezzetlidir. Kabağı sevmeyenlere bile sevdirecek güzellikte bir yemek diyebilirim. Bence mutlaka deneyin :)))
Hepinize güzel bir hafta dileyerek hemen tarifime geçiyorum....








PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI ( PABUCAKİ )

Peynirli Girit Kabağı Yapılışı:

Malzemeler:
4 adet girit kabağı,
yarım demet maydanoz,
8-9 dal dereotu,
6-7 dal taze nane yaprağı,
1 su bardağı rendelenmiş tulum lor peyniri,(beyaz peynirde olur)
1 avuç iri kıyılmış ceviz,
zeytinyağı, tuz karabiber

Beşamel Sosu için:
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağı,
muskat rendesi, değirmenden çekilmiş karabiber,

Üzeri İçin:
kaşar peyniri

Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızın kabuklarını tırtıklı bir bıçakla sıyıralım ve yıkayalım. Uzunlamasına ikiye bölelim. İç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkaralım. Tencereye su koyup kaynatalım. Kabak kayıklarımızı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Kevgirle sudan çıkarıp fırına dayanıklı bir tepsiye dizelim.
Ayrı bir yerde ince kıydığımız maydanozu, dereotunu, naneyi, lor peynirini, tuzu, karabiberi,isteğe bağlı kırmızı pul biberi, cevizi ekleyip harmanlayalım.
Hazırladığımız peynirli harcı kabakların oyuk kısımlarına kaşıkla paylaştıralım. Ayrı bir sos tenceresinde yağı ve unu alıp kavuralım. Üzerine sütü ekleyip hızlıca karıştıralım. Kıvam almaya başlayınca tuzunu karabiberini ve muskat rendesini ekleyip karıştıralım. Ocaktan alıp kabakların üzerine gezdirelim.
180 'C lik fırında beşamel sos kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartıp üzerine dilim kaşar peynirini dizelim ve peynirler hafif eriyip kızarana kadar fırında bekletelim. Ilık servis yapalım.
Afiyet Olsun...

Not: İsterseniz bu yemeği beşamelsiz, sadece üzerine kaşar peyniri dilimleri koyarak da fırınlayarak da hazırlayabilirsiniz. 



8 yorum:

  1. Ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Hem hafif, hem de lezzetli...:)) Afiyet olsun...:))))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım :))
      aynen öyle,
      sevgiler...

      Sil
  3. Giritimin nefis yemeklerinden.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Bazen niyetleniyorum şurdan bakıpta yapayım diye bi türlü kısmet olmuyor. Ya yorgun oluyorum ya aklıma gelmiyor. Ama bir gün deneyeceğim. :Çok nefis görünüyorlar elinize sağlık. Mutfağınıza bereket :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ertelemeyin artık, deneyin :)))
      Deneyince de yorumlarınızı bekliyorum ama, unutmayın lütfen :))
      Beğendiğinize sevindim, teşekkürler...
      Sevgiler,

      Sil

Yorumlar