Merhabalar,
Bu sıralar çok popüler olan bebek bezi pastasına bir tanesi daha eklendi. Son olarak da MELİS bebek için hazırladım bez pastasını. 3 katlı ve yeşil tonlarda, odasının renginde hazırladım. Annesi görünce çok beğendi :)
Sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum ben de Melis bebeğe. Şansın bahtın açık, yolu ışıklı olsun inşallah.
Bebek bezlerini, küçük aksesuarlarla ve objelerle birleştirince ortaya çok şık bir sunum çıktı.
Sizler de bebek ziyaretine giderken bu şekilde şık bir hediye düşünebilirsiniz.
Böylelikle hem annenin bebeği ile ilk zamanlarında en çok kullanacağı bez ihtiyacına destek olurken, küçük hediyelerle hediyenizi olabildiğince şık hale getirebilirsiniz :)))
İstenilen adette bezden ve istenilen renk objelerle bebek bezi pastasını oluşturmak mümkün.
Tercih sizin :))))
Sizler de sipariş vermek isterseniz fatos.hf@hotmail.com' dan bana ulaşabilir, detay bilgileri alabilirsiniz...
Sevgiler...
Merhabalar,
Herkese güzel ve keyifli bir hafta diliyorum. Güzel haberlerle dolu neşe içinde sağlıkla geçireceğimiz bir hafta olsun inşallah. Bugün sizlere çok pratik ve çok hafif bir tart tarif paylaşacağım. Çok sık yaptığım tart hamurumu bu sefer balkabağı ve krema ile lezzetlendirdim. Tamamen doğaçlama diyebilirim.
Dün çok sevdiğim arkadaşım olan Larisa'ma gittim. Giderken de bu güzel tartı yapmak istedim iyi ki de yapmışım herkes çok beğendi :) Yerken sanki cezerye yiyormuşum hissi uyandırdı :)) Bizler çok beğendik hele çocuklar bayıldı.
Ve dilim şeklinde fotoğrafını çekmeye fırsat bile bulamadım :))))
Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
2 yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı süt,
2 çay bardağı un,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 pkt Dr Oetker kabartma tozu,
( tüm malzemenin oda ısısında olmasına dikkat edelim )
Kreması için:
1 su bardağı süt,
1 türk kahve fincanı şeker,(isteğe göre azaltılabilir)
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
Balkabağı püresi için:
300 gr balkabağı,
1 türk kahve fincanı şeker
Üzeri için:
1 pkt krem şanti,
1 çay bardağı süt
Süslemek için:
kırık fındık ve damla çikolata
Yapılışı:
Bal kabaklarını küçük parçalar şeklinde kesip bir tencereye dizelim üzerine 1 türk kahve fincanı şekeri ekleyip hiç su eklemeden, (pişerken kendi suyunu bırakıyor) kapağı kapalı olarak orta ateşte yumuşayana kadar pişirelim. İyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp ılıtalım. Ve çatalla ezelim.
Tart hamurunu hazırlamak için bir kaseye önce yumurtaları kıralım. Şekeri ekleyip mikser ile çırpalım. Sonra sıvıyağ, süt ekleyip tekrar çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. Tart kalıbımızı margarinle yağlayalım çok az un serpip her tarafına bulaşmasını sağlayalım. Fazlasını dökelim. Hazırladığımız harcı kalıbımıza eşit olarak dökelim. Kalıbı mutfak tezgahında içindeki hava kabarcıklarının çıkması ve eşit olarak pişmesi için birkaç kez vuralım. Önceden 180' C ye ayarlı fırında yaklaşık 30 dk kızarana kadar pişirelim. Kürdan testinden geçirelim. Pişmiş ise fırından çıkartalım ve ılıması için bekletelim.
Bu arada kremasını hazırlayalım. Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp tereyağını ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Kremaya ezdiğimiz balkabaklarını da ekleyip mikserden geçirelim. Ilımaya bırakalım. Tartımızı servis yapacağımız tabağa çukur kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirelim. Bal kabağı ve krema karışımını orta kısma dökelim. Bir spatül ile yayalım.
Başka bir kapta 1 pkt toz şantiyi 1 çay bardağı süt ile katılaşana kadar çırpalım. 10 dk buzdolabında bekletelim. İyice soğuyan şantimizi alıp spatül yardımıyla tartımızın üzerine sürelim her tarafını kaplayalım.
Ya da krema sıkma torbasına alıp şekillendirerek de süsleyebilirsiniz.
En son olarak da üzerini kırık fındık ve damla çikolata ile süsleyelim.
2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Afiyet Olsun...
Merhabalar,
Bir çekiliş haberi daha Ratatoule Roul 'dan geliyor. Bloğunda harika bir çekiliş yapıyor. Katılma için öyle destansı şartları da yok üstelik :)
Resimdeki türk kahvesi takımını ve sosluğu hediye ediyor...
Unutmadan kendisinin kazanan şanslı kişiye küçük birkaç sürprizi daha olacakmış.
Hemen değerlendirin derim ben :))) Çekiliş 1 Mart tarihinde sona erecek.
Linki tıklayarak katılabilirsiniz.
http://ratatoule.blogspot.com/2013/01/hediye-cekilisime-buyrun.html#comment-form
Katılan herkese bol şans diliyorum . . .
Sevgiler :)
Merhabalar,
Öncelikle hepinize hayırlı cumalar diliyorum. Allah hepimizin dualarını kabul eylesin. Bizleri sevdiği kullardan eylesin inşallah.
Bugünkü tarifime arşivime göz atarken rastladım. Nasıl da gözümden kaçmış ve yayınlamamışım hayret ettim kendime :) Hemmen kayda geçip sizlerle paylaşmak istedim. Çok sevdiğim ve takip ettiğim blog arkadaşım sevgili Gülayın sayfasında görüp bayılmıştım. Çok az bir değişiklik yapıp hemen o gün denedim ve ailecek çok sevdik bu köfteyi. Sizlerde deneyince çok beğeneceğinize eminim :)))
Tarif için sevgili Gülay'a çok teşekkür ediyorum ve sayfasını mutlaka incelemenizi tavsiye ediyorum :) http://www.gulaymutfakta.com/
İşte harika köftemizin tarifi hanımlar :)
Malzemeler:
Köftesi için:
500 gr dana kıyma,
1 yumurta
1 iri diş sarımsak,
2
çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz,
Üzeri için:
3 kemer patlıcan,
3 sivri biber,
2 domates,
1 çorba kaşığı domates salçası,
Kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle bir kaseye kıyma, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu alalım. Sarımsağı ezip ekleyelim. Ve tüm harcı güzelce yoğuralım. Köfte şekli verelim.
Patlıcanlarımızı yıkayalım ve alaca soyalım. Yuvarlak dilimleyelim. Su dolu bir kabın içine biraz tuz ekleyip patlıcanları bu suda kararmamaları için bekletelim.
Patateslerimizi de yıkayıp soyalım. Onları da patlıcanlar gibi yuvarlak dilimleyelim. Su dolu bir kapta bekletelim. Domateslerimizi halka halka doprayalım. Biberlerimizi de çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayıralım.
Tavaya sıvıyağı koyalım. Ocağın altını açalım. Patateslerimizi sudan alıp iyice kurulayalım ve kızartalım. Ardından patlıcanları da yıkayıp iyice kurulayıp onları da pembeleşinceye kadar kızartalım. Sıra geldi köftelerimize. Onları da kızartalım. Tepsimize kızarttığımız köftelerimizi dizelim. Üzerlerine kızarmış patatesleri ve onun da üzerine kızarmış patlıcanlarımızı yerleştirelim.
Üzerlerine yuvarlak dilimlediğimiz domatesleri ve son olarak da biberleri yerleştirelim.
1 su bardağı suda domates salçasını seyreltip köftelerin üzerine gezdirelim.
200 'C deki önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler hafif kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...