Herkese güzel ve keyifli bir hafta diliyorum. Güzel haberlerle dolu neşe içinde sağlıkla geçireceğimiz bir hafta olsun inşallah. Bugün sizlere çok pratik ve çok hafif bir tart tarif paylaşacağım. Çok sık yaptığım tart hamurumu bu sefer balkabağı ve krema ile lezzetlendirdim. Tamamen doğaçlama diyebilirim.
Dün çok sevdiğim arkadaşım olan Larisa'ma gittim. Giderken de bu güzel tartı yapmak istedim iyi ki de yapmışım herkes çok beğendi :) Yerken sanki cezerye yiyormuşum hissi uyandırdı :)) Bizler çok beğendik hele çocuklar bayıldı.
Ve dilim şeklinde fotoğrafını çekmeye fırsat bile bulamadım :))))
Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
2 yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı süt,
2 çay bardağı un,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 pkt Dr Oetker kabartma tozu,
( tüm malzemenin oda ısısında olmasına dikkat edelim )
Kreması için:
1 su bardağı süt,
1 türk kahve fincanı şeker,(isteğe göre azaltılabilir)
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
Balkabağı püresi için:
300 gr balkabağı,
1 türk kahve fincanı şeker
Üzeri için:
1 pkt krem şanti,
1 çay bardağı süt
Süslemek için:
kırık fındık ve damla çikolata
Yapılışı:
Bal kabaklarını küçük parçalar şeklinde kesip bir tencereye dizelim üzerine 1 türk kahve fincanı şekeri ekleyip hiç su eklemeden, (pişerken kendi suyunu bırakıyor) kapağı kapalı olarak orta ateşte yumuşayana kadar pişirelim. İyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp ılıtalım. Ve çatalla ezelim.
Tart hamurunu hazırlamak için bir kaseye önce yumurtaları kıralım. Şekeri ekleyip mikser ile çırpalım. Sonra sıvıyağ, süt ekleyip tekrar çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. Tart kalıbımızı margarinle yağlayalım çok az un serpip her tarafına bulaşmasını sağlayalım. Fazlasını dökelim. Hazırladığımız harcı kalıbımıza eşit olarak dökelim. Kalıbı mutfak tezgahında içindeki hava kabarcıklarının çıkması ve eşit olarak pişmesi için birkaç kez vuralım. Önceden 180' C ye ayarlı fırında yaklaşık 30 dk kızarana kadar pişirelim. Kürdan testinden geçirelim. Pişmiş ise fırından çıkartalım ve ılıması için bekletelim.
Bu arada kremasını hazırlayalım. Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp tereyağını ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Kremaya ezdiğimiz balkabaklarını da ekleyip mikserden geçirelim. Ilımaya bırakalım. Tartımızı servis yapacağımız tabağa çukur kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirelim. Bal kabağı ve krema karışımını orta kısma dökelim. Bir spatül ile yayalım.
Başka bir kapta 1 pkt toz şantiyi 1 çay bardağı süt ile katılaşana kadar çırpalım. 10 dk buzdolabında bekletelim. İyice soğuyan şantimizi alıp spatül yardımıyla tartımızın üzerine sürelim her tarafını kaplayalım.
Ya da krema sıkma torbasına alıp şekillendirerek de süsleyebilirsiniz.
En son olarak da üzerini kırık fındık ve damla çikolata ile süsleyelim.
2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Afiyet Olsun...
Eline sağlık mutlaka denemeliyim bu tatlıyı harika olmuş:)
YanıtlaSilNasıl da canım çekti vallahi :)))
YanıtlaSilenfes bi görüntü
YanıtlaSilellerine sağlık
Elif hanım, Ayamaya ve Handeciğim :) çok teşekkürler güzel yorumlarınız için.
YanıtlaSilMutlaka tavsiye ediyorum. Tadı gerçekten çok güzeldi :)
Sevgiler...
Ellerine saglik cim nefis görünüyor.
YanıtlaSilEline sağlık nefis gözüküyor gerçektende .Tavsiyene uyup deneyeceğim.
YanıtlaSilsevgiler
harika bir tarife benziyor, kesin denemek istiyorum..
YanıtlaSilellerine saglık Fatoscum...
Görünüşünden tadının güzelliği belli canımmm ellerine sağlık olsun..
YanıtlaSilteşekkürler Gülcanım, biz bayıldık vallahi :)
YanıtlaSilYasemincim kesinlikle deneyin çok beğeneceksiniz :) teşekkürler,
YanıtlaSilsevgiler
Çok teşekkürler Gözdecim dene canım harika tadı :)
YanıtlaSilsevgiler,
Vişnapçım çok sağol canımsın sen :)
YanıtlaSilBalkabağı ne büyük nimet, çorbasını, yemeğini, tatlısını, pastasını yapmak mümkün :))))
Bundan sonra daha sık yapıcam bu tatlıyı bu kesin :)))
sevgiler canım ...