Merhabalar,
Annem Refika şefin tariflerine bayılıyor ve vakit buldukça da denemeler yapıyor. Bu harika kahvaltılığı da sevgili Refikanın " Mucize Lezzetler" programında görmüş ve hemen yapmıştı. Tadını soracak olursanız inanılmaz güzel bir kahvaltılıktı diyebilirim :)
Zaten Refika şefin hangi tarifini deneseniz muhteşem oluyor. Bu güzel tarif için önce kendisine sonra anneciğime teşekkür ediyorum:))))) Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum :)))
İşte o muhteşem kahvaltılığımızın tarifi....
Malzemeler:
200 gr. beyaz peynir
90 gr boziç (çiğ antep fıstığı),
1 tatlı kaşığı karabiber,
5-6 dal fesleğen,
2 diş sarımsak,
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Mutfak robotuna 5-6 dal fesleğeni atalım ve bir tur çekelim. Üzerine 2 diş sarımsağı, 200 gr beyaz peyniri parçalayarak ekleyelim. Sonra 90 gr boziç, 1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber ve 6 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirelim. Yine robotumuzu çalıştıralım. Tüm malzemenin birbirine karışmasını ve özdeşleşmesini sağlayalım. Yeşil rengi boziç ve zeytinyağından alan harika kahvaltılık peynirimiz servise hazır :)))
AFİYET OLSUN....
Not: Tabağımızın hemen kenarında duran o lezzetli simiti de sevgili anneciğim yaptı. Tabiiki yine Refika şefin tarifiyle :)))) Muhteşem oluyor, deneyin derim....
Ben de denemiştim linki de şu:
http://fatoscatadlar.blogspot.com/2012/11/evde-istanbul-simiti_19.html
Merhabalar,
Bu yemeği Lezzet Dergi'sinin 2004 / Ekim sayısında gördüğümden beri sıklıkla yaparım. Daha ne tarifler var daaaa bir fırsatını bulup denesem :(
Çok güzel bir sulu yemek, hatta suyunu biraz fazla yaptığınızda çorbaya dönüşebiliyor :))))
içinde hem köftesi hem de sebzesi var. Bir de hafif ekşili. Nefiss :)
Bu tadı çok seviyorum. Geçenlerde kayınvalidemleri yemeğe aldım ve bu yemeği yaptım. Çok beğendiler:))))) Denemenizi tavsiye ederim sonuçtan memnun kalacaksınız:)))))
Geçiyorum hemen tarifime....
Malzemeler:
500 gr kıyma,
5 - dal maydanoz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı kekik,
yarım çay bardağı su,
1 çay bardağı pirinç,
2 çorba kaşığı un,
6 su bardağı su,
15 gr tereyağı,
1 havuç,
1 patates,1 çay bardağı konserve mısır,
tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı, 1 limonun suyu
Süslemek için:
2-3 dal maydanoz
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzelim. Maydanozu kıyalım. Patates ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Kıymayı bir kaba alalım. Karabiber, kimyon, kekik ve yarım çay bardağı suyu ekleyip yoğuralım. Pirinç ve kıyılmış maydanozu ilave edip tekrar yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcından küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Un serptiğimiz tepsiye dizelim.
Unun köftelerin her tarafına bulaşmasını sağlayalım hafifçe salllayarak.
Derin bir tencereye 6 su bardağı suyu ve tereyağını ekleyip kaynatalım. Kaynamaya başlayınca patates, havuç ve köfteleri ilave edip orta ateşte 15 dk pişirelim. Tane mısır ve tuzu ekleyip 5 dk daha pişirelim. Terbiyesi için bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpalım. Kaynamakta olan yemeğin suyundan 1-2 kepçe kaseye ilave edip dikkatlice karıştıralım. Terbiyeyi kaynamakta olan yemeğimizin içine dahil edip 1-2 dk daha pişirelim. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Merhabalar,
Bugün sizlerle kıyır kıyır ve harika bir kurabiye tarifi paylaşıyorum. Sürekli takip ettiğim Yasin Sözen şef'in facebook sayfasındaki tarifini harfi harfine uyguladım ve sonuç muhteşemdi. Eşim, kızım ve annemler bayıldılar :) Ağızda hemen dağılan hatta eriyen, lezzetiyle baş döndüren bu kurabiyeyi mutlaka ama mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Yasin şefin sayfasına bu linkten ulaşabilirsiniz :)
https://www.facebook.com/yasinsozenfunclup
İşte tarifi :)))
Malzemeler:
150 gr oda ısısında tereyağı,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 yumurta akı,
3 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz mahlep,
2,5 - 3 su bardağı kadar un
Üzerine:
1 yumurtanın sarısı,
susam ve çörek otu
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba tereyağı, zeytinyağı, yumurta akı ve sirkeyi iyice karıştıralım. Tuz, şeker, mahlep, ve elenmiş unu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırladıktan sonra hamurdan küçük bir parça kopartalım ve elimizle uzun rulo şerit yapalım. Ruloyu " N " şekline getirip uçlardan birleştirip çatal şeklini verelim.
Yağlanmış tepsiye dizelim. Tüm hamur için aynı işlemi uygulayalım. Benim yaklaşık 25-30 adet kurabiyem oldu :))
Daha sonra küçük bir kabın içinde yumurta sarısını çırpalım. Fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürelim. Susam ya da çörek otuyla süsleyelim...
Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...