Merhabalar,
Bu yemeği Lezzet Dergi'sinin 2004 / Ekim sayısında gördüğümden beri sıklıkla yaparım. Daha ne tarifler var daaaa bir fırsatını bulup denesem :(
Çok güzel bir sulu yemek, hatta suyunu biraz fazla yaptığınızda çorbaya dönüşebiliyor :))))
içinde hem köftesi hem de sebzesi var. Bir de hafif ekşili. Nefiss :)
Bu tadı çok seviyorum. Geçenlerde kayınvalidemleri yemeğe aldım ve bu yemeği yaptım. Çok beğendiler:))))) Denemenizi tavsiye ederim sonuçtan memnun kalacaksınız:)))))
Geçiyorum hemen tarifime....
Malzemeler:
500 gr kıyma,
5 - dal maydanoz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı kekik,
yarım çay bardağı su,
1 çay bardağı pirinç,
2 çorba kaşığı un,
6 su bardağı su,
15 gr tereyağı,
1 havuç,
1 patates,1 çay bardağı konserve mısır,
tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı, 1 limonun suyu
Süslemek için:
2-3 dal maydanoz
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzelim. Maydanozu kıyalım. Patates ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Kıymayı bir kaba alalım. Karabiber, kimyon, kekik ve yarım çay bardağı suyu ekleyip yoğuralım. Pirinç ve kıyılmış maydanozu ilave edip tekrar yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcından küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Un serptiğimiz tepsiye dizelim.
Unun köftelerin her tarafına bulaşmasını sağlayalım hafifçe salllayarak.
Derin bir tencereye 6 su bardağı suyu ve tereyağını ekleyip kaynatalım. Kaynamaya başlayınca patates, havuç ve köfteleri ilave edip orta ateşte 15 dk pişirelim. Tane mısır ve tuzu ekleyip 5 dk daha pişirelim. Terbiyesi için bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpalım. Kaynamakta olan yemeğin suyundan 1-2 kepçe kaseye ilave edip dikkatlice karıştıralım. Terbiyeyi kaynamakta olan yemeğimizin içine dahil edip 1-2 dk daha pişirelim. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
kayınvalidemde yapar, çok güzel olur. ellerine sağlık canım. sevgiler.
YanıtlaSilCanımm Ellerine sağlık. Her zamanki gibi harika tarif ve foto.. Çerçevelerinde öyle :))))
YanıtlaSilkalınmaz mııı bu tariften memnun kalınmaz mı? çook severim. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu benim en sevdiğim yemek,neden aç karnına senin bloguna uğradım ki?Hem de işyerindeyken :(Eline sağlık,nefis görünüyor.
YanıtlaSilo kadar yaptım hiç mısır koymak aklıma gelmedi görüntüsüne bayılduım deneyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık
Handecim bir de mısırlı dene çok yakışıyor:))))
YanıtlaSilDeğerli yorumlarınız için çok teşekkürler :))
sevgiler...