Sayfalar

9 Ağustos 2012 Perşembe

MANTARLI ET SOTE

Harika bir et sote tarifi veriyorum şimdi size hanımlar. Bu yemeği yapanlarımız vardır mutlaka fakat ben hiç yapmayanlar için veriyorum tarifi ve denemelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Aslında et yerine tavukla da yapabilirsiniz diyorum. İnanın bana lokum gibi pişmiş bir et yemeği oluyor. Tadına doyamadık biz yerken:))) İnşallah sizlerde beğenirsiniz....
Buyrun tarifi:

Malzemeler:
500 gr sotelik dana eti,
200 mr mantar,
2 soğan,
3 yeşil sivri biber,
2 domates,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
tuz, karabiber, zeytinyağı



Yapılışı:
Öncelikle eti kuşbaşı doğrayıp, düdüklü tencereye zeytinyağı ekleyip 20 dk pişirelim. Kevgirle eti alıp ayrı bir tencereye aktaralım. Yağı koyup jülyen doğranmış soğan, biberle eti kavuralım. Domatesleri küçük küçük doğrayalım. Tuzunu, karabiberini, salçaları ve domatesi de tencereye ekleyip karıştıralım. Mantarları küçük doğrayalım. Tencereye çok az yağ ekleyip kavuralım. Bu sırada üzerine kararmamaları için 3-4 damla limon suyu ekleyelim. Kavurduğumuz mantarı da etlere dahil edelim. 
Biraz ( yaklaşık 5 dk ) daha pişirelim.  Ocağın altını kapatalım.
Sıcak servis yapalım...
Afiyet olsun... 

FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA

Eşimin ve benim çok sevdiğimiz bir makarna çeşidi. Uzun zamandır da yapmadığımı farkedip ve hemen kolları sıvadım. Nasılda özlemişim, vallahi koca bir dilimi mideye indirdim :)))))
Lezzetine diyecek yoktu. Tarafımdan defalarca test edildi hanımlar... Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Sürekli yapmak isteyeceksiniz  benden söylemesi :D 
Ayrıca çalışanlar için de hemen yapılabilinecek, pratik ve bir o kadar lezzetli bir alternatif. Her akşam bugün ne pişirsek diye düşünüp duruyoruz ya işte size güzel bir seçenek :))))) İster sucuklu, ister sebzeli nasıl isterseniz o şekilde çeşitlendirip lezzetlendirebilirsiniz makarnanızı..... 
Haydi geçelim mi tarifine,

Malzemeler:
1 paket fırın makarna,
1 su bardağı beyaz peynir,
1 su bardağı kaşar peyniri,
tuz ve karabiber,

Beşamel Sosu için:
3 su bardağı soğuk süt,
3 çorba kaşığı un,
sıvıyağ,
tuz, karabiber ve muskat rendesi

Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


Yapılışı:
Makarnayı derin bir tencereye alıp bol su ve çok az yağ ekleyip 8-10 dk kadar haşlayalım.  Makarnayı süzelim ve soğuk sudan geçirip bekletelim. bir kaba alalım. İçine beyaz peynir ekleyip, kaşar peynirini rendeleyelim. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra harmanlayalım.
Ayrı bir tencerede beşamelini pişirelim. Tencereye sıvıyağ ve unu alıp unun kokusu gidene kadar kavuralım. Üzerine sütü yaşa yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştıralım.Topaklanırsa da mikserle çırpabilirsiniz :D
Tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız beşamel sosu da makarnamızın üzerine döküp harmanlayalım. Soslu makarnamızı fırın kabına ya da borcama aktaralım. Üzerine de kaşar peyniri rendesi serpiştirip fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

8 Ağustos 2012 Çarşamba

İstiridye ve İncisi Butik Pastacılık'dan 1. yılın şerefine harika bir HEDİYE !

2011 Mart ayında başlayan renkli serüven 1.yılını doldurdu, Kurabiyeleri tatmak veya 
sevdiklerinize hediye etmek isteyenler için gecikmeli de olsa bir yarışma düzenleniyor. 
Yarışmaya nasıl mı katılacaksınız, yapmanız gerekenler çok basit...

 

* Linke tıklayıp İstiridye ve İncisi sayfasını takibe almak(yani sayfa isminin yanındaki " BEĞEN " kutucuğunu tıklamak,

http://www.facebook.com/

pages/
%C4%B0stiridye-ve-%C4%B0ncisi/197793233601494 
* Hediye kampanyasını facebookta duvarınızda paylaşmak,


* Blogunuz varsa yarışma haberini blogunuzda linkiyle beraber paylaşmak,


* Son olarak yarışma fotoğrafının altına PAYLAŞTIM yazmak.

Yarışma 20 Temmuz 2012 tarihinde başlayacak ve 1 Eylül 2012 tarihine kadar devam edecektir.Yarışma bitiş 

tarihini takiben yorumu kontrol edilip doğruluğu onaylanan kişiler arasından 1 kişi random.org sitesi aracılığıyla belirlenecektir.

Kazanan kişiyle iletişime geçilecek ve sayfamdan seçtiği 10 adet kurabiye adresine kargolanacaktır.Belirlenen


 kurallar çerçevesinde ulaşılamayan kişiler haklarını kaybedecek ve hediye yedek talihlinin olacaktır.
Not: Yarışma herkese açıktır,kurabiyeler yarışma sonunda gönderim ücreti İstiridye ve İncisi’ne ait olmak suretiyle verilen adrese gönderilecektir.

Herkese bol şans :)

MUHALLEBİLİ MEYVELİ CUPLAR

Ramazanda hafif tatlıları tercih ediyoruz genelde.  Bu da hem hafif hemde bir o kadar lezzetli bir sütlü tatlı. Aslında doğaçlama da gelişti diyebilirim. Küçük kızım çilekli sütünü içmekten vazgeçince bekletmez olmaz dedim ve değerlendirme yolunu seçtim:))
Evde kedidili bisküvim vardı, kalmış kek parçaları ile de yapılabilinir. Arası ve üstüne de meyve parçaları ekledim Oldukça fresh ve hafif bir tatlı oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum....

Malzemeler:
  (4 cup için)
4 adet kedidili bisküvi,
1 pkt hazır çilekli süt, (200 ml)
yarım su bardağı süt,
3 çorba kaşığı şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 çorba kaşığı mısır nişastası, (buğdayda olur)
1 çorba kaşığı un,
 1 pkt vanilya (şart değil)

Üzeri ve araları için: 1 muz, 2 şeftali

Yapılışı:
Öncelikle küçük bir tencereye çilekli süt ve sütü, şekeri, nişasta ve unu alıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra yani üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim.  
Not: Kıvam nişasta ve un kalitesine göre değişebilir. Sulu olursa çok az su ile seyrettiğiniz nişastayı tencereye ekleyebilir kıvamını bağlayabilirsiniz. Koyu olursa da çok az süt ilavesi ile açabilirsiniz......
1 adet kedidili bisküviyi 3 eşit parçaya bölelim. Şeftali ve muzları küçük küçük doğrayalım. 1 cup için böldüğümüz 1 parça bisküviyi koyalım. Üzerine kaşıkla muhallebiden dökelim. Muz ve şeftali parçaları ekleyelim. Yine 1 parça bisküvi, muhallebi, muz ve şeftali, ve yine bisküvi, muhallebi, muz ve şeftali. Bu şekilde 1 cup dolmuş oluyor.
Diğer cuplar içinde aynı işlemi uygulayalım. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk servis yapalım. İsterseniz üzerine çikolata sos da gezdirebilirsiniz.....
Afiyet olsun...