Buyrun tarifi:
Malzemeler:
500 gr sotelik dana eti,
200 mr mantar,
2 soğan,
3 yeşil sivri biber,
2 domates,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
tuz, karabiber, zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle eti kuşbaşı doğrayıp, düdüklü tencereye zeytinyağı ekleyip 20 dk pişirelim. Kevgirle eti alıp ayrı bir tencereye aktaralım. Yağı koyup jülyen doğranmış soğan, biberle eti kavuralım. Domatesleri küçük küçük doğrayalım. Tuzunu, karabiberini, salçaları ve domatesi de tencereye ekleyip karıştıralım. Mantarları küçük doğrayalım. Tencereye çok az yağ ekleyip kavuralım. Bu sırada üzerine kararmamaları için 3-4 damla limon suyu ekleyelim. Kavurduğumuz mantarı da etlere dahil edelim.
Biraz ( yaklaşık 5 dk ) daha pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
Sıcak servis yapalım...
Afiyet olsun...