Buyrun tarifi:
Malzemeler:
500 gr sotelik dana eti,
200 mr mantar,
2 soğan,
3 yeşil sivri biber,
2 domates,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
tuz, karabiber, zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle eti kuşbaşı doğrayıp, düdüklü tencereye zeytinyağı ekleyip 20 dk pişirelim. Kevgirle eti alıp ayrı bir tencereye aktaralım. Yağı koyup jülyen doğranmış soğan, biberle eti kavuralım. Domatesleri küçük küçük doğrayalım. Tuzunu, karabiberini, salçaları ve domatesi de tencereye ekleyip karıştıralım. Mantarları küçük doğrayalım. Tencereye çok az yağ ekleyip kavuralım. Bu sırada üzerine kararmamaları için 3-4 damla limon suyu ekleyelim. Kavurduğumuz mantarı da etlere dahil edelim.
Biraz ( yaklaşık 5 dk ) daha pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
Sıcak servis yapalım...
Afiyet olsun...
Çok güzel görünüyor..Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkürler:)
YanıtlaSiltavuklusunu yaparız biz genelde
YanıtlaSileline sağlık canım
çok lezzetli görünüyor...elinize sağlık...
YanıtlaSilmantar severek olarak sık yapılan bir yemek bizim evde emeğine sağlık canım sunumda çok şık
YanıtlaSilFatoşcum harika olmuş, emeğine sağlık. Sevgilerimle...
YanıtlaSilDeğerli yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ediyorum. Ben de genelde tavuklusunu yaparım fakat eşimin isteği üzerine yapıldı:)))
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim:)))
Sevgiler...
bende böyle yapıyorum. ama senin sunumun ve fotoğraflama harika. elelrine sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler ablacım....
YanıtlaSilDüdüklüye su da konulacak mı
YanıtlaSilElif hanımcım, ben suyunu salıp çekene kadar pişirdim, extra su eklemedim. Kendi suyunda pişti.
SilKontrollü pişirmenizi öneririm. Bazı etler de çok çabuk pişmiyor içine az su ilave etmek gerekiyor....