Evde kedidili bisküvim vardı, kalmış kek parçaları ile de yapılabilinir. Arası ve üstüne de meyve parçaları ekledim Oldukça fresh ve hafif bir tatlı oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum....
Malzemeler:
(4 cup için)
4 adet kedidili bisküvi,
1 pkt hazır çilekli süt, (200 ml)
yarım su bardağı süt,
3 çorba kaşığı şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 çorba kaşığı mısır nişastası, (buğdayda olur)
1 çorba kaşığı un,
1 pkt vanilya (şart değil)
Üzeri ve araları için: 1 muz, 2 şeftali
Öncelikle küçük bir tencereye çilekli süt ve sütü, şekeri, nişasta ve unu alıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra yani üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim.
Not: Kıvam nişasta ve un kalitesine göre değişebilir. Sulu olursa çok az su ile seyrettiğiniz nişastayı tencereye ekleyebilir kıvamını bağlayabilirsiniz. Koyu olursa da çok az süt ilavesi ile açabilirsiniz......
1 adet kedidili bisküviyi 3 eşit parçaya bölelim. Şeftali ve muzları küçük küçük doğrayalım. 1 cup için böldüğümüz 1 parça bisküviyi koyalım. Üzerine kaşıkla muhallebiden dökelim. Muz ve şeftali parçaları ekleyelim. Yine 1 parça bisküvi, muhallebi, muz ve şeftali, ve yine bisküvi, muhallebi, muz ve şeftali. Bu şekilde 1 cup dolmuş oluyor.
Diğer cuplar içinde aynı işlemi uygulayalım. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk servis yapalım. İsterseniz üzerine çikolata sos da gezdirebilirsiniz.....
Afiyet olsun...
Cok nefis görünüyor ellerine emeklerine saglik .
YanıtlaSilellerine sağlık canım.nefis nefisss.
YanıtlaSilcanım harika görünüyorlar ellerine sağlık.
YanıtlaSilSiteniz ve tarifleriniz süper, böyle hafif sütlü tatlılar günlerin uzun ve sıcak olduğu şu günlerde iftar sonrası için çok şahane oluyor.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Gülcanım, mutfagabuyrun, Anne Mutfak Perisi sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Öznur hanımcım güzel yorumunuz beni çok mutlu etti, teşekkürler:)
YanıtlaSilsevgiler...
Uuzn zamandan beri yapımı kolay ama lezzetli bir tatlı arıyordum,sayenizde buldum sanırım teşekkürler :)
YanıtlaSil