Sayfalar

17 Mayıs 2012 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ

Çileğin tam da mevsimi gelmişken yapmadan edemedim. Bu benim yaptığım ilk reçelim:) Ve inanılmaz güzel oldu. Hem rengi pırıl pırıl hem de kokusu miss gibi tadını ise söylemeye bile gerek yok.  Pişerken evimi miss gibi çilek kokusu sardı. Mest oldum bütün gün. Toplamda 21 dakikada reçelimiz oluyor. Evet evet tam 21 dakika da oluyor:)))) Dikkat edilmesi gereken tek şey süreleri kaçırmamak. Reçele tereyağı koymamızın nedeni ise küflenmesini önlemek ve renginin berrak olmasını sağlamak.
Bu güzel tarifi sevgili Hilal de " Sağlıklı mutfak"  gördüm ve ertesi gün yaptım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimi gönderiyorum:)))


Veee hemen tarife geçiyorum,

Malzemeler:
550 gr çilek,
475 gr tozşeker,
1/3 limon,
1 tatlı kaşığı tereyağı





Yapılışı:
Öncelikle çilekleri zedelemeden yıkayıp suyunu süzdürelim. Büyük olanlar varsa 2'ye bölelim. Derin bir tencereye çilekleri alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip yüksek ateşte sadece 7 dk pişirelim. Arada kevgirle karıştıralım. Bu sırada çilekler suyunu salacaktır. 7 dakika sonunda şekeri ekleyelim ve 14 dk daha orta hararetli ısıda pişirelim. Çileğin kıvamı süre sonuna doğru koyulaşmaya başlayacaktır. 20. dakikada limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişirelim. Ve ocağın altını kapatıp reçelimizi soğumaya bırakalım.
Afiyet Olsun....

16 Mayıs 2012 Çarşamba

TAVA BÖREĞİ


Merhabalar,
Aslında hepimizin çok sık yaptığı bir börek. Ne zamandır paylaşmak istiyordum bu tarifi. Acil gelen misafirleriniz için hemen 30 dk içinde yapabileceğiniz çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir börek. Kahvaltı sofları içinde ideal bir tarif. Kesinlikle lezzet garantilidir:))

Yapmayanlar varsa mutlaka denesinler diyorum ve hemen tarifime geçiyorum...


TAVA BÖREĞİ
Tava Böreği Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
2 yufka,
2 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1/2 çay bardağı süt,
1/2 çay bardağı yoğurt,
tuz,

İç harcı için:
Çökelek (istenirse maydanoz)
Karabiber

Yapılışı:
Öncelikle çukur bir kabın içine yumurtaları kırıp çırpalım. Süt, yoğurt, sıvıyağ ve tuz ilave edip tekrar çırpalım.
Tavaya biraz yağ gezdirip 1. yufkayı tavaya serelim. 2. yufkayı elimizle parçalara ayıralım.  Ve bir kısmını tavadaki yufkanın üzerine gelişi güzel koyalım. Burada tabanı ince tutmamak adına yufkaları yerleştiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosun bir miktarını yufkaların üzerine gezdirelim. Yine parça yufka yerleştirelim. İç harcı üzerine serpiştirelim. Karabiber serpelim. Kalan sosu da üzerine gezdirelim. Kenarlardan sarkan yufkayı da üzerine kapatalım. Orta hararetli ocakta yaklaşık 5-10 dakika pişirelim. Kontrol ederek :) Bir tabak yardımıyla ters çevirelim. Bu arada tavayı margarinle yağlayalım. Yufkanın diğer tarafını da pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...

15 Mayıs 2012 Salı

Çekiliş vaaaaaar : )




Merhabalar,
Sevgili Makyaj Bavulum'un geleneksel doğum günü çekilişine hoşgeldiniz :)))))
Yine birbirinden güzel hediyeler bizlerle buluşuyor....


Linki veriyorum buradan ulaşabilirsiniz.....


http://makyajcadisi.blogspot.com/2012/05/dogumgunu-cekilisim.html


Kutunun içinde;
1. WATSON'S Lavender body butter
2. WATSON'S Lavender duş jeli
3. WATSON'S Lavender el kremi
4. WATSON'S Lavender vücut losyonu
5. INGLOT oje
6. Essie oje
7.Carla oje
8. Kağıt törpü
9. COSMED vücut kremi (tester)
10.COSMED vücut serumu (tester)
11. GLİSS repair şampuan(tester)
12. Max Factor new 2 in 1 fondöten (tester)


Şimdiden herkese bol şans :))))))




14 Mayıs 2012 Pazartesi

İRMİKLİ HAŞHAŞLI TATLI


Merhabalar,
Bu tatlıyı geçenlerde Star tv'nin Ayvalık çekimlerinde izlemiştim ve tarifi hemen defterime kaydettim. Fakat ben küçük değişiklikler yaptım. Hafta sonu da anneler günü için hem kayınvalidem'e hem de anneme bu güzel tatlıyı yapıp götürdüm. Çok hafif olduğunu ve çok beğendiklerini söylediler :))) Kesinlikle tavsiye ediyorum....

Buyrun tarife :)

Malzemeler:
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı haşhaş,
Yarım su bardağı irmik,
2 su bardağı un,
1 pkt kabartma tozu, (ben ilave ettim)
1 pkt vanilya. (ben ilave ettim)

Şerbeti için:
2,5 su bardağı su,
2 su bardağı şeker,


Yapılışı:
Öncelikle bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra süt, sıvıyağ ekleyip karıştıralım. İrmik, haşhaş, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kare borcamı margarinle yağlayıp çok az un serpelim. Hazırladığımız harcı borcama dökelim. Üzerinin düzgün pişmesini sağlamak için harcın içindeki havayı almak çok önemli. Bu yüzden kalıbımızı sert bir zeminde birkaç kez sallayarak içinden havasının çıkmasını sağlayalım.
Daha sonra fırınımızı ısıtalım. 180 'C de 35-40 dk kadar yani kızarana kadar pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
Şerbeti için ise su ve şekeri bir kabın içinde karıştırarak eritelim. Kaynatmadan hazırlıyoruz bu tarifimizde şerbeti:)))
Fırından çıkan kekimizin üzerine soğuk olan şerbetimizi gezdirelim. Dinlendikten sonra servis yapalım.
Ben birazda buzdolabında beklettim. Malum havalar sıcak. Soğuk yemeyi tercih ettim. Ayrıca üzerine şanti hazırlayıp da servis yapabilirsiniz. Yada üzerine mevsim meyveleri yerleştirip çok farklı bir görüntü elde edebilirsiniz :))
Afiyet Olsun....