Çileğin tam da mevsimi gelmişken yapmadan edemedim. Bu benim yaptığım ilk reçelim:) Ve inanılmaz güzel oldu. Hem rengi pırıl pırıl hem de kokusu miss gibi tadını ise söylemeye bile gerek yok. Pişerken evimi miss gibi çilek kokusu sardı. Mest oldum bütün gün. Toplamda 21 dakikada reçelimiz oluyor. Evet evet tam 21 dakika da oluyor:)))) Dikkat edilmesi gereken tek şey süreleri kaçırmamak. Reçele tereyağı koymamızın nedeni ise küflenmesini önlemek ve renginin berrak olmasını sağlamak.
Bu güzel tarifi sevgili Hilal de " Sağlıklı mutfak" gördüm ve ertesi gün yaptım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimi gönderiyorum:)))
Veee hemen tarife geçiyorum,
Malzemeler:
550 gr çilek,
475 gr tozşeker,
1/3 limon,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle çilekleri zedelemeden yıkayıp suyunu süzdürelim. Büyük olanlar varsa 2'ye bölelim. Derin bir tencereye çilekleri alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip yüksek ateşte sadece 7 dk pişirelim. Arada kevgirle karıştıralım. Bu sırada çilekler suyunu salacaktır. 7 dakika sonunda şekeri ekleyelim ve 14 dk daha orta hararetli ısıda pişirelim. Çileğin kıvamı süre sonuna doğru koyulaşmaya başlayacaktır. 20. dakikada limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişirelim. Ve ocağın altını kapatıp reçelimizi soğumaya bırakalım.
Afiyet Olsun....
Ellerine saglık canımmm :) harika gorunuyor haftada 1 kere 1 çay kaşığı iznim var aslında malum diyette olunca :((( ama ben henuz bu hakkımı kullanmadım... ama senin tarifini gorunce evde acılmamış kavanozda duran çilek recelini acsammı acaba :) 1 çay kaşığı için degermi sence ...tarifin için tesekkurler sevgilerrr
YanıtlaSilGünaydın Bernacım. Çok teşekkürler. Aç canım aç 1 çay kaşığından birşey olmaz:) Değmez mi hiç. Kokusunu da çek içine misss gibi. Arada kendini ödüllendirmeden de olmuyor ki. Ben mutsuz hissediyorum o zaman kendimi.
YanıtlaSilHerşeyin azı karar çoğu zarar. Çok öpüyorum canım,
Sevgiler gönderiyorum...
çok güzel görünüyor yapsam mı hemen acaba:)
YanıtlaSilCanım benim bence hemen yap hafta sonu kahvaltısında afiyetle yersiniz inşallah:))) Gerçekten çok güzel oldu. Şimdiden sana da kolay gelsin diyorum ben o zaman:))))
YanıtlaSilSevgiler...
Daha önce hiç reçel yapmadım o yüzden bilmiyorum, ama annem yaparken sanki su da katıyordu diye hatırlıyorum. Senin tarifinde su olmaması dikkatimi çekti. Hiç katmıyoruz değil mi? =) Benim bloguma da beklerim bu arada ;) Sevgiler..
YanıtlaSilkayisikivami.blogspot.com
Sevgili Tuuba, evet tarifte hiç su yok çünkü çilekler pişme esnasında suyunu salıyor bir de şeker ilave ettikten sonra da sulanıyor. O yüzden gerek duymadım suya:) Az sonra geliyorum bloğunu ziyarete:)))
YanıtlaSilBenim de ilk denemem oldu laf aramızda:)))) Oldukça berrak ve lezzetli bir çilek reçelim oldu.
SEVGİLER...
canım çilek reçeli en sevdiğim reçeldir...
YanıtlaSilharika görünüyor....
sevgilimi kayınvalidemi aramam lazım onun bahçesinde güzel çilekler var o bana yapar...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Hayatım yorumunu onayladım.Teşekkürler.Ben de az evvel yeni bir tarif attım bloguma...Mükemmel ötesi bir tat.Muhakkak bak ve dene... fatoşun mutfak günlüğü...Bu arada adaşmışız yaniii
YanıtlaSilCanım şimdi baktım tavuğun harika olmuş:)İlk fırsatta denenecekler arasına aldım gitti:))) Evet ya adaşız. Öpüyorum çok... Memnun oldum.
YanıtlaSilSevgiler...
reçel çok güzel olmuş klasik tariflerden farklı,ellerine sağlık ben ölçülere takıldım,neye göre belirledin? arttırmak istesem buna göremi orantılamam lazım?
YanıtlaSilCanım benim çok teşekkürler:)Ölçüler sevgili Hilal'in ölçüleri ben aynen uyguladım. Çok da memnun kaldım. Evet arttırmak istersen buna göre arttırmanı tavsiye ederim:)) Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık. Süper görünüyor, bayılırım ev yapımı reçele :)
YanıtlaSilçok teşekkürler :))
Silaynen bende çok seviyorum....
sevgiler,