Sayfalar

14 Mayıs 2012 Pazartesi

İRMİKLİ HAŞHAŞLI TATLI


Merhabalar,
Bu tatlıyı geçenlerde Star tv'nin Ayvalık çekimlerinde izlemiştim ve tarifi hemen defterime kaydettim. Fakat ben küçük değişiklikler yaptım. Hafta sonu da anneler günü için hem kayınvalidem'e hem de anneme bu güzel tatlıyı yapıp götürdüm. Çok hafif olduğunu ve çok beğendiklerini söylediler :))) Kesinlikle tavsiye ediyorum....

Buyrun tarife :)

Malzemeler:
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı haşhaş,
Yarım su bardağı irmik,
2 su bardağı un,
1 pkt kabartma tozu, (ben ilave ettim)
1 pkt vanilya. (ben ilave ettim)

Şerbeti için:
2,5 su bardağı su,
2 su bardağı şeker,


Yapılışı:
Öncelikle bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra süt, sıvıyağ ekleyip karıştıralım. İrmik, haşhaş, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kare borcamı margarinle yağlayıp çok az un serpelim. Hazırladığımız harcı borcama dökelim. Üzerinin düzgün pişmesini sağlamak için harcın içindeki havayı almak çok önemli. Bu yüzden kalıbımızı sert bir zeminde birkaç kez sallayarak içinden havasının çıkmasını sağlayalım.
Daha sonra fırınımızı ısıtalım. 180 'C de 35-40 dk kadar yani kızarana kadar pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
Şerbeti için ise su ve şekeri bir kabın içinde karıştırarak eritelim. Kaynatmadan hazırlıyoruz bu tarifimizde şerbeti:)))
Fırından çıkan kekimizin üzerine soğuk olan şerbetimizi gezdirelim. Dinlendikten sonra servis yapalım.
Ben birazda buzdolabında beklettim. Malum havalar sıcak. Soğuk yemeyi tercih ettim. Ayrıca üzerine şanti hazırlayıp da servis yapabilirsiniz. Yada üzerine mevsim meyveleri yerleştirip çok farklı bir görüntü elde edebilirsiniz :))
Afiyet Olsun....

12 yorum:

  1. eminim çok güzel olmuştur ,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok hafif oldu gerçekten:) Çok sağol canım, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Tadı şüphesiz birde haş haş girince cıtır cıtır gelir ağıza.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bende seyretmiştim o programı.sen garanti veriyorsan denemek lazım.ellerine sağlık...sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ne iyi fikirmiş benim hediye seçerken başım döndü :)seneye yapiğim bende :)çok hafif bir talı ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine emeklerine saglik nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Nefissss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım biz bunun üstüne ya muhallebi yada kremsanti yapıyoruz en sonda çilekli sos öylede dene seveceksin sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Üzerine şanti aklıma gelmedi değil. Fakat aynı gün içinde hem tatlıyı yaptım hem şerbetinin çekmesini bekledim ve bunları yaparken evde çalışan ustaya rağmen:((( Üzerine şanti sürmek ve beklemek için hiç ama hiç vaktim kalmadı :( O yüzden bu şekilde ikram ettim. Bir daha ki sefere inşallah şantili ve jölelisini deneyeceğim:) Değerli yorumlarınız için tek tek teşekkür ediyorum.
    Sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  10. Şerbetine daha az şeker koysak olur mu? Hem içinde şeker, hem şerbetinde... Bana çok fazla geldi.

    YanıtlaSil
  11. Canım benim, tarifi bu şekilde not almışım biz çok beğendik. Ama çok ağır bir tatlı olmadığını söyleyebilirim :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Canım benim bu tatlıya bayılırım...
    Ellerine sağlık boncuğum güzel prensesim...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlar