KELEBEĞİN GÖZÜNDEN ÇEKİLİŞ YAPIYOR:)))
Sevgili Kelebeğin gözünden, çok güzel bir çekilişe imza atıyor. Hediyesi çok hoşuma gitti. Çok şık ve çok kullanışlı.
Umarım şans bana güler :))))
Herkese bol şans diliyorum...
sevgiler.....
http://kelebegingozunden.blogspot.com/2012/03/dogum-gunu-cekilisi-matras-seyahat.html#comment-form
20 Mart 2012 Salı
17 Mart 2012 Cumartesi
EV YAPIMI ÇİLEKLİ PUDİNG
Hazır pudingleri mecbur kalmadıkça kullanmamaya çalışıyorum. 2 dakikada oluyor zaten çok da pratik. O yüzden evde yapıyorum. Çünkü hem katkı maddesi yok hem de içim rahat. Bu tarifi çeşitlendirebiliriz de. Kakaolusunu, vişnelisini, muzlusunu bile yapabiliriz. Onları da yapıp sizlerle paylaşırım en kısa zamanda. Yeter ki isteyelim :) Kızım Elif çok seviyor sütlü tatlıları. Hal böyle olunca da sık sık yapılıyor evimizde ev yapımı pudingler. Ben bazen cupların altına kalan kek parçalarından koyup üzerine yaptığım muhallebinin bir kısmını döküp meyvelerden koyuyorum ve yine muhallebi döküp üzerini süslüyorum. Bu şekilde de çok lezzetli oluyor...
Malzemeler:
2,5 su bardağı süt,
1 çay bardağı çilekli süt (vişne suyuda olur)
1 çorba kaşığı un,
2,5 çorba kaşığı nişasta,
4 çorba kaşığı şeker,
1 kürdanın ucu ile kırmızı gıda boyası,
1 pkt vanilya,
Üst süslemesi için: değişik şekerlemeler ve meyveler...
Yapılışı:
Bir tencereye süt, kırmızı gıda boyası, çilekli süt, nişasta, un ve şekeri alıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyip karıştıralım. Son olarak pudingimizi ister cuplara, ister benim yaptığım gibi küçük kaselere paylaştıralım.
Soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra isterseniz buzdolabında 1 saat kadar bekletebilirsiniz. Servis aşamasında üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz :)))
Ben evdeki meyvelerden ve renkli şekerlemelerden faydalandım.....
Afiyet Olsun...
Malzemeler:
2,5 su bardağı süt,
1 çay bardağı çilekli süt (vişne suyuda olur)
1 çorba kaşığı un,
2,5 çorba kaşığı nişasta,
4 çorba kaşığı şeker,
1 kürdanın ucu ile kırmızı gıda boyası,
1 pkt vanilya,
Üst süslemesi için: değişik şekerlemeler ve meyveler...
Yapılışı:
Bir tencereye süt, kırmızı gıda boyası, çilekli süt, nişasta, un ve şekeri alıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyip karıştıralım. Son olarak pudingimizi ister cuplara, ister benim yaptığım gibi küçük kaselere paylaştıralım.
Soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra isterseniz buzdolabında 1 saat kadar bekletebilirsiniz. Servis aşamasında üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz :)))
Ben evdeki meyvelerden ve renkli şekerlemelerden faydalandım.....
Afiyet Olsun...
16 Mart 2012 Cuma
SOĞANLI YUMURTA
Karnınız accayip acıktı ve en pratik ne yapabilirim diye düşünüyorsanız alın size en basitinden harika bir yemek. 5 dk'da pişen ve lezzetine doyum olmayan bir atıştırmalık.
Malzemeler:
1 soğan,
1 yumurta,
zeytinyağı,
kırmızı pul biber, tuz ve kuru nane
Yapılışı:
Öncelikle soğanı piyazlık doğrayalım. Tavaya zeytinyağını koyup soğanı ilave edip üzerine az tuz döküp soteleyelim. Yumurtayı üzerine kırıp üzerine kapak kapatıp pişirelim. Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kırmızı pul biber ve kuru nane serpiştirelim.
Afiyet Olsun...
Malzemeler:
1 soğan,
1 yumurta,
zeytinyağı,
kırmızı pul biber, tuz ve kuru nane
Yapılışı:
Öncelikle soğanı piyazlık doğrayalım. Tavaya zeytinyağını koyup soğanı ilave edip üzerine az tuz döküp soteleyelim. Yumurtayı üzerine kırıp üzerine kapak kapatıp pişirelim. Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kırmızı pul biber ve kuru nane serpiştirelim.
Afiyet Olsun...
ELMALI ÇÖREK
Bu çörekleri televizyon programında sevgili Elif Korkmazel' den almıştım. Her yaptığımda tadına doyamıyorum. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Bu elmalı çöreği farklı şekilde de yapan birçok arkadaşım var fakat ben bu şeklini çok seviyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz :)))
ELMALI ÇÖREK
2,5 su bardağı un,
1 yumurta,
6 çorba kaşığı (silme) yoğurt,
6 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 pkt vanilya,
İç harcı için:
3 elma,
1 çay bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
6-7 adet kırılmış ceviz
Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tavaya rendelediğimiz elmayı ve şekeri alıp pişirelim. Tavayı ocaktan alıp içine tarçını ve cevizi ekleyip karıştırarak soğutalım.
Ayrı bir kabın içine yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu alıp karıştıralım. İyice homojenleşen karışıma un ve vanilyayı ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan kıvam alınca hamuru üçe bölelim. Merdaneyle yuvarlak açıp bıçakla 8 eşit parçaya bölelim. Elde ettiğimiz üçgenlerin geniş kısmına hazırladığımız harçtan yeterince koyup rulo şeklinde saralım. Yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uygulayıp toplamda 24 adet çörek elde edelim. Önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)