Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

ŞEFTALİLİ YAŞ PASTA

Merhabalar,
Bu pastanın keki o kadar hafif oldu ki hazır pastane pastalarını aratmadı. Tarifimi yine sevgili Oktay Ustanın programında görüp yapmıştım. Kendisine teşekkür ediyorum bizimle böylesine güzel tarifleri paylaştığı için:))))

Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
3 çorba kaşığı un,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
1 çay bardağı soğuk su

Kreması için:
2 su bardağı süt,
5 çorba kaşığı toz şeker,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 pkt vanilya

Islatmak için: Meyve suyu veya süt,


Ara katı için: Şeftali


Üstü için: 1 pkt toz şanti (orjinal tarif de sade kullanıldı fakat bende orman meyveli vardı onu kullandım),
1 su bardağı süt


Hazırlanışı:
Keki için yumurta ve şekeri iyice mikser yardımıyla çırpalım. Sonrasında saoğuk su ekleyip tekrar çırpalım. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave eip tel çırpıcı ile çırpalım. Yağlanmış kek kalıbımıza bir miktar un serpttikten sonra harcımızı kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C de yaklaşık 35-40 dk kadar pişirelim. Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım. Süt, şeker, un ve nişastayı kıvam alana kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kaymaklanmaması için ılıyana kadar ara sıra karıştırmaya devam edelim. Kekimiz fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakalım. Kabarma durumuna göre pastamızın kekini 2 ye keselim. Islatmak için de istediğimiz meyve suyunu ya da sütü kullanalım. hazırladığımız kremızı dökelim üzerine. Dilim şeftalilerimizi üzerine yerleştirelim. Sonra 2. katı kapatalım üzerine ve onu da ıslatalım. Krem şantiyi de üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım.( 1 su bardağı soğuk süt ile poşetin tamamını çırpalım 4-5 dk ) Kıvam alan şantimiz ile de pastamızın üstünü kaplayalım. Üzerine yine dilimlediğimiz şeftali dilimelrini yerleştirelim. Ben damla çikolata ile de süsleme yaptım. Pastamın kenarlarına da kırık fındıklarla dekor yaptım.
Pastamızı soğuması ve kekinin iyice nemlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Yaklaşık 3-4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun:))))
NOT: Kesinlikle bu tarifi defterinize not etmenizi öneriyorum. Sonuç harika:))))
 

AĞLAYAN PASTA




Malzemeler:
4 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı süt,
1 su bardağı un,
1 pkt 
Dr.Oetker kakao,(25 gr.'lık pkt)

1 pkt Dr.Oetker vanilya,(5 gr.'lık pkt)
1 pkt Dr.Oetker kabartma tozu, (10 gr.'lık pkt)

Üzeri için: 

1 pkt Dr.Oetker krem şanti,(75 gr.'lık poşet)
1 su bardağı süt,

Islatmak için: 1,5 su bardağı süt,


Çikolata Sosu için

2 çay bardağı süt,
3 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı Dr.Oetker kakao,
80 gr. bitter çikolata


Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpalım mikserle. Sonra süt, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Kabartma tozu ve unu (elenmiş olsun) ekleyerek mikser kullanmadan tel çırpıcıyla çırpalım. Yağlanmış kare borcama (istenilen herhangi bir kap da olabilir) harcımızı boşaltalım. Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında yaklaşık olarak 35-40 dk pişirelim. Bu arada kekimiz pişerken şantisini hazırlayalım. 1 su bardağı soğuk süt ile 1 pkt toz şantiyi mikserle çırpalım. Kıvam alana kadar çırpma işlemine devam edelim. Bu şantiyi soğuması için buzdolabında bekletelim. Kekin pişip pişmediğini de ilk 20 dk sonrasında 30-35. daki
larda kürdanın batırıp anlayabiliriz. Kürdan eğer temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir. Pişen kekimizi fırından çıkartalım ve 5-10 dk sıcaklığının geçmesi için bekleyelim. Sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. İyice çekince dolapta beklettiğimiz şantiyi de üzerine sürelim.

Ayrı bir kapta sos için gerekli olan süt, şeker, nişasta ve kakaoyu karıştırarak sos kıvamına getirelim. Ocaktan alıp içine parça parça çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım. ılıdıktan sonra pastamızın üzerine dökelim. Buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Daha sonra da servis yapalım.

Afiyet Olsun...

EV YAPIMI YOĞURT

Önceden hep hazır alırdık yoğurdumuzu. Kızım Elif dünyaya geldiğinden beri yoğurdumu evde kendim yapmaya özen gösteriyorum. Katkı maddesiz yoğurdun tadına bir alıştınız mı başak yoğurt beğenmez oluyorsunuz haberiniz olsun :) 


Malzemeler:
1 kg pastörize süt (ya da sütçüden alınan taze süt)
1 çorba kaşığı hazır yoğurt,

Yapılışı:

Öncelikle tencereye sütü koyup elimizi yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar pişirelim. Yani 40'C  olsun sıcaklık. Ocağın altını kapatalım. Daha sonra bir kaseye 1 çorba kaşığı yoğurdu koyup ılımakta olan sütten 1-2 kepçe alıp yoğurdu ılıtalım. Karıştıralım. Ardından tenceredeki süte yaaş yavaş ekleyelim bu karışımı. Sürekli karıştıralım. Tenceremizi örtü iel saralım güzelce (Ben 2 tane sofra bezini sarıyorum ılık kalabilsin diye) Ilık bir ortamda yaklaşık 4-5 saat mayalanması için bekletelim. Bu sürenin sonunda misss gibi ev yapımı yoğurdumuz hazır oldu bile. Tencereyi buzdolabına koyalım. Ve mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim. hem kıvamı daha iyi oluyor hemde dinlenince lezzeti de yerinde oluyor.
Afiyet Olsun...

13 Mart 2012 Salı

SUCUKLU OMLET

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazıdır omletler. İster peynirli, ister sucuklu, istersek de baharatlı yapabiliriz. Çocuklar için hem doyurucu hem de faydalı bir kahvaltı alternatifi :)))
Kızım çok seviyor. Gün aşırı peynirlisini yapıyorum bende:)))


Malzemeler:
Yarım kangal sucuk,
3 yumurta,
tuz, kekik, zeytinyağı

Hazırlanışı:
Sucukları ister yuvarlak ister yarımay şeklinde keselim. Tavaya yağı koyup sucukları yerleştirelim. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak az pişirelim. Yumurtaları bir kabın içersinde çok az tuz ekleyip çırpalım. Yarım pişen sucuklara yumurtayı gezdirelim ve üzerine çok az kekik serpelim.( baharat isteğe bağlı) Yine kapağı kapalı olarak pişmesini bekleyelim. 3-4 dk sonra omletimiz iyice kabarmış olacaktır. Kapağı açıp servis tabaklarına paylaştırıp sıcak sıcak tüketelim:)Afiyet Olsun...
Hafta sonu kahvaltıları için harika bir menü:)))