Malzemeler:
1 kg pastörize süt (ya da sütçüden alınan taze süt)
1 çorba kaşığı hazır yoğurt,
Yapılışı:
Öncelikle tencereye sütü koyup elimizi yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar pişirelim. Yani 40'C olsun sıcaklık. Ocağın altını kapatalım. Daha sonra bir kaseye 1 çorba kaşığı yoğurdu koyup ılımakta olan sütten 1-2 kepçe alıp yoğurdu ılıtalım. Karıştıralım. Ardından tenceredeki süte yaaş yavaş ekleyelim bu karışımı. Sürekli karıştıralım. Tenceremizi örtü iel saralım güzelce (Ben 2 tane sofra bezini sarıyorum ılık kalabilsin diye) Ilık bir ortamda yaklaşık 4-5 saat mayalanması için bekletelim. Bu sürenin sonunda misss gibi ev yapımı yoğurdumuz hazır oldu bile. Tencereyi buzdolabına koyalım. Ve mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim. hem kıvamı daha iyi oluyor hemde dinlenince lezzeti de yerinde oluyor.
Afiyet Olsun...
fatoş hanım mayanın içine yarım çay kaşığı şeker çay kaşığının ucuylada tuz koyun birde böyle deneyin dahada güzel oluyor
YanıtlaSiltamamdır bu güzel dip notu değerlendirmeye alacağım Gülden hanımcım :))
YanıtlaSilteşekkürler, sevgiler :)
fatoş hanım elinize sağlık ne iyi yapıyorsunuz,bende hep yoğurdumu kendim yaparım,belki görmüşsünüz bu ev yoğurtları için içi beyaz kaplı güveç kapları var onlardan alsak negüzel olur dimi :)
YanıtlaSilEvet canım, güveç kaplarda daha da güzel olur tadı :)
YanıtlaSilAnnem şimdilerde yoğurdunu fırında mayalandırıyor. Tncerenin kapağını kapatmadan yapıyor, üzerinde hiç su birikmiyor :)))
Çok güzel oluyor...
Sevgiler...
son çıkan fırınlarda var sanırım yoğurt fonksiyonu,benimkinde öyle bir program yok ne yazıkki:(
YanıtlaSilYaşadığımız yerde kayınvalidemin evinde doğal süt üretimi yapılıyor. Böyle olunca tabii kendimi biraz daha şanslı hissediyorum. Buraya göç ettiğimizden beri yoğurt ihtiyacımızı karşıladı sağolsun. Tarifleriniz gerçekten bana küçük ipuçları vererek yol gösteriyor. Umarım ben de yapmayı başarırım. Sağlıcakla kalın.
YanıtlaSil