Sayfalar

28 Şubat 2012 Salı

PATLICAN KÖFTESİ


Merhabalar, 
Bu tarifi sık yapıyorum ve ailecek çok seviyoruz hele küçük kızım Elif bayılıyor :)) En çok sevdiği yemeklerden diyebilirim. Eşimden de tam not aldı :))) Bu köftemin ayrıca bir hikayesi daha var.Tarifimi MAGGİ'nin düzenlediği yarışmaya göndermiştim ve Jüri Özel Ödülünü kazandım :)))
Sevgili Oktay Ustadan aldığım bir tariftir. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Hangi tarifini uygulasam sonuç mükemmel oluyor. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Sonuçtan memnun kalacaksınız. Yanına da pirinç pilavı yaptım çok yakıştı doğrusu :) İşte tarifimiz:)))))


Malzemeler:
4 adet közlenmiş patlıcan,
2 adet haşlanmış patates,
2 yumurta,
1 soğan,
yarım demet maydanoz,
galeta unu,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber




Yapılışı:
Közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayalım. Patatesleri ve soğanı rende yapalım. Maydanozları ince ince kıyalım. Tüm bu malzemeyi bir kaba alalım. Üzerine yumurtaları kıralım. Baharatlarını ve galeta ununu ekleyelim. Köfte harcı gibi yoğuralım. Kıvam alınca elimizle şekil verip ister tavada ister fırında pişirelim. Ben tavada tercih ettim.
Köftelerimiz hazır. Yanına domates sos ile muhteşem oluyor.
Şiddetle tavsiye ediyorum tadı harika.


Not: Patlıcanları közlerken ben 3-4 tane de biber közledim oda ayrı bir lezzet tabiik i:)))
Afiyet olsun :)

MERCİMEKLİ KÖFTE


Merhabalar, 
Ben bu tarifi sevgili Oktay Usta'nın programında görüp yapmıştım. Tadı çok lezzetli oluyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka denemelisiniz....

Not: Üzerini süslemek için ben krem peynir kullandım ve pulbiber serptim. Sade olarak yada yoğurtla da harika oluyor...




Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek,
1 çay bardağı ince bulgur,
2 haşlanmış patates,
1 soğan,
1 tatlı kaşığı domates yada biber salçası,
karabiber, tuz, kırmızı pul biber

Bulamak için: Galeta unu

Kızartmak için: Sıvıyağ



Yapılışı:
Mercimeği bir tencerede 1-2 bardak su ile pişirin. pişmeye yakın iken içine bulguru ekleyin kapağı kapatıp dinlendirin.
Ilımaya yakın bir kabın içersine alın ve patatesi içine rendeleyin. Soğanı küçük küçük kesip onu da ekleyin. Kıvam alması için içine biraz galeta unu serpin. (yarım çay bardağı kadar) Karabiber, domates salçası, tuz pulbiberi ilave edip iyice yoğurun. Elinizle yuvarlak şekil verip galeta ununa bulayın. Bu şekilde malzeme bitene kadar devam edin. Bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın ve köfteleri kızartın. Harika köfteleriniz servise hazır...

Afiyet Olsun....

BALLI HURMALI CEVİZLİ DİLİMLER


Merhabalar, 
Bugün sevgili Mine ablanın sayfasında gördüğüm ve çok beğendiğim bir tarifi hemen yaptım ve bayıldım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Tam bir lezzet bombası. İçinde yok yok ceviz, hurma, bal, ben bir de kuru üzüm ve fındık ekledim gerçekten bombaya dönüştü tatlı. Kendisine çok teşekkür ediyorum bu harika tarif için :). 
Hemen tarife geçmek istiyorum...
Mutlaka deneyin nefis bir lezzet...




Malzemeler:
Alt tabanı için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 yumurta,
yarım su bardağı pudra şekeri,
1 pkt vanilya,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
aldığı kadar un, (2-2,5 su bardağı kadar)

Üzeri için:
1 su bardağı iri doğranmış hurma,
1 su bardağı iri doğranmış ceviz,
1 avuç kuru üzüm (isteğe bağlı)
200 ml krema,
yarım çay bardağı bal,




Yapılışı:
Hurmaları yumuşaması için ılık suda 10 dakika bekletelim, suyunu süzün ve irice doğrayalım.
Bir kaba önce bir miktar unu alalım, kabartma tozu ve vanilya ekleyip iyice karıştıralım.
Sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini ilave edip azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim
Hazırlanan karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye (20x30 cm) açarak yerleştirelim, bir kaç yerinden çatalla delelim. Kremayı küçük bir tencere alıp kaynatmadan ısıtalım. Ocaktan aldığımız kremaya bal ekleyip karıştıralım, en son hurmaları ilave edelim.
Hazırladığımız bu karışımı hamurun üzerine dökelim en üste de iri kıyılmış cevizleri serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 30-35 dakika pişirelim. Pişince fırından alıp soğumaya bırakalım. Ilıyınca dilimleyip servis yapalım.
Afiyet bal şeker olsun....

27 Şubat 2012 Pazartesi

TAVUKLU TARHANA ÇORBASI

Merhabalar,
Miss gibi kokan sıcacık bir çorba tarifiyle daha yine karşınızdayım :) 
Bu ara farklı şeyler yaratma çabasındayım. Tarhanayı sütlü, sebzeli ve şimdi de tavuklu yaptım ve harika oldu.... Mutlaka deneyim diyorum ve hemen tarifime geçiyorum :)



TAVUKLU TARHANA ÇORBASI
Malzemeler:
1 parça tavuğun haşlanmış göğüs eti, 
4 çorba kaşığı toz tarhana,
1 çorba kaşığı domates salçası,
3-4 çorba kaşığı domates püresi (yazdan yapıldı)
zeytinyağı, tavuksuyu yada su, tuz, nane...




Yapılışı:
Öncelikle toz tarhanayı küçük bir kabın içine alıp üzerine ılık su ekleyip eritelim. Tencereye zeytinyağını, salçayı ve domates püresini alıp kavuralım. Daha sonra 3 su bardağı kadar tavuk suyu yoksa su ilave edip karıştıralım. Daha sonra erittiğimiz tarhanayı tencereye ilave edip sürekli karıştıralım. Kaynayana kadar. Tavuk etlerini küçük parçalara ayıralım.
Çorbaya ilave edelim. Daha sonra tuz, nane ekleyip 1 dk daha kaynatalım. Bu aşamada çorbanın kıvamı koyu olursa kontrollü olarak su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Çorbamız servise hazır ...

Afiyet Olsun...