Bu pastayı hafta içi gelen misafirlerim için hazırladım. Herkes çok ama çok beğendi. Hatta bayıldılar diyebilirim. Pandispanyası harika oluyor gerçekten tavsiye ediyorum. Sünger gibi puf puf. Hazırını aratmıyor yani o derece :))))
Mutlaka denemenizi isterim. Sonuçtan çok ama çooook memnun kalacaksınız. Bana inanın. Pastayı değişik meyvelerle ya da çikolata sosla da deneyebilirsiniz. Biz şeftalili olarak çok beğendik. Çok fresh ve lezzetliydi.
İşte tarifim :)))
Pandispanya malzemeleri:
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı soğuk su,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1,5 su bardağı elenmiş un
Islatmak için: 1 su bardağı süt
Kreması için:
2 su bardağı süt,
5 çorba kaşığı şeker,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
2 çorba kaşığı labne peyniri,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 adet şeftali
hazır tart jölesi
jöleyi evde kendiniz yapmak isterseniz
1 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı nişasta,
2 çorba kaşığı şeker,
piştikten sonra 1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Çukur bir cam kasenin içine yumurtaları kıralım. Şekeri ilave edip mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpalım. Daha sonra üzerine soğuk suyu ekleyip karıştıralım. Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yavaş yavaş karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
26 cm kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayalım. Çok hafif un serpip her tarafına bulaşmasını sağlayalım. Harcımızı kalıbın içine döküp kalıbı bir kaç kez düz bir zeminde sallayalım. İçindeki hava kabarcıklarını çıkartalım. Daha sonra soğuk fırına koyalım ve yaklaşık 30 dk kadar kontrollü olarak pişirelim. İlk 20 dk kesinlikle fırının kapağını açmayın. Yoksa pandispanyanız söner, kabarmaz.
Kek piştikten sonra ılıması için bekletelim. Daha sonra kalıptan dikkatlice çıkartalım.
Servis yapacağımız pasta tabağına pandispanyayı alalım. Üzerine yine yıkayıp kuruladığımız kelepçeli kalıbın sadece kelepçeli kısmını (çemberini )oturtalım. O bizim kalıbımız olacak çünkü:)))
Burada önemli bir not düşmek istiyorum.
Eğer kekim çok kabarmışsa enlemesine 2'ye kesiyorum. Bana sadece tek katı yetiyor çünkü. Bunu da o şekilde hazırladım zaten. Üzerine krema, meyve ve jöle eklediğim için tek katı işimi görüyor:))) Diğer parçayı da düzgünce buzdolabı poşetine koyup başka bir pasta yapacağım zaman kullanıyorum :))) Sizlerde bu şekilde keki değerlendirebilirsiniz.
Şimdi geçelim kremasına, bir tencereye süt, şeker, un, nişastayı alıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Daha sonra üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya, labne peyniri ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
Islatmak için 1 su bardağı sütü pandispanyanın üzerine kaşık kaşık dökerek eşit olarak paylaştıralım. Ilıyan kremayı da üzerine dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim.
Şeftaliyi dilim yapıp üzerine döşeyelim.
Hazır tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, ılıdıktan sonra meyvelerin üzerine eşit olarak dökelim.
Yok yoooook ben evde kendi jölemi kendim yaparım derseniz de buyrun tarifi :)
sos tenceresine su, nişasta, şekeri alıp karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyelim. Ilıyınca meyvelerin üzerine eşit olarak dökelim :))))
İşte pastamız hazır. Buzdolabında en az 4-5 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz :)
Afiyet Olsun...
ellerinize sağlık.nursevin
YanıtlaSilEllerinize saglik... Süper olmus pastaniz, tam mevsimine uygun... Sevgilerimle, hayirli kandiller...
YanıtlaSilÇok teşekkürler:))
YanıtlaSilBende sizlerin geçmiş kandilinizi kutluyorum.
Elinize sağlık Çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgili kardeşler-nikahşekeri:)))
YanıtlaSilpastanın kekini iki gün önceden yapsak,o haliyle oda ısısında kapalı muhafaza etsek olurmu pasta yaptığımız güne kadar?
YanıtlaSilbirde tek katı oldukçakalın duruyor,ikji katınıda kullanmak istersek arasına sizin kremayı s
rsek en üstünü hazır pasta kremasıylamı kaplasak acaba?
kabartma tozu gibi olan minik tart jölemi,yoksa büyük paketteki jölelermi?ben dikdörgen borcamda pasta yapıcam hangi jöleden kullanmalıyımsizce? birgün önce yapam olurmu lşeftali kararırmı?
YanıtlaSil