Sayfalar

14 Mart 2017 Salı

TAM BUĞDAY EKMEĞİ


Merhaba sevgili dostlarım,

Evde birşeyler üretmek, yapmak bana inanılmaz mutluluk veriyor. Yoğurdumu, ekmeğimi kendim yapınca daha bir huzurlu oluyorum. Herşeyden arınmış, katkısız, ilavesiz, sağlıklı birşeyler yemenin ve aileme yedirmenin verdiği haz bambaşka doğrusu. Elimden geldiğince de yapmaya gayret ediyorum.




Şu aralar neredeyse tüm beslenme uzmanları beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeğin tüketilmesini tavsiye ediyorlar. Tam buğday ekmeğinin beyaz ekmeğe göre ilk avantajı lif içeriyor olması. Lif de daha az yiyerek daha uzun süre tok kalmamızı sağlıyor. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeğini tercih ettiğimizde hem daha az kalori almış oluyoruz hem de sindirim sistemimiz daha kolay çalışıyor.

Tam buğday, kepekli ekmek ve çavdar ekmeği tüketilmesini uzmanlarla birlikte ben de tavsiye ediyorum :) Beyaz ekmekten mümkün olduğu kadar kaçınalım diyorum.

Evde tam buğday ekmeği yapmak hiç de o kadar zor değil tam aksi oldukça kolay.

Sizlerde tarifimle birlikte evinizde sevdiklerinize mis gibi kokan ekmekler hzaırlayabilirsiniz.




TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Malzemeler:

3 su bardağı tam buğday unu,
1 tatlı şakığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 pkt instant maya,
1 su bardağı + 2 parmak kadar daha ılık su

Yapılışı:

Genişçe bir kabın içine un, şeker, tuz, maya ve ılık suyu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. Homojen ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Kabın üzerine kapak kapatıp yaklaşık 20 dk kadar bekletelim. Dinlenen hamuru elimizi unlayarak alıp somun şeklini vererek un serptiğimiz tepsimize yerleştirelim. Bu aşamada isterseniz 2'ye bölebilirsiniz hamurunuzu. Üstünü bıçakla kesik atalım. Önceden 180 'C ye ayarladığımız fırında yaklaşık 35-40 dk kadar kontrollü pişirelim. Pişen ekmeklerimizi fırından çıktıktan hemen sonra üzerini temiz bir mutfak örtüsü ile örtelim.

Afiyet Olsun...








12 Mart 2017 Pazar

" Elele.com " yoksa siz hala keşfetmediniz mi ?


Merhaba sevgili dostlarım,
Bugün sizlere benim sık sık ziyaret ettiğim ve de tariflerine güvendiğim bir siteden bahsetmek istiyorum. Hani canımız birşeyler çeker ve hemen tarif arayışına gireriz ya.. Böyle durumlarda benim için güvenilir bir site olması çok kıymetli. Aslında bu hepimiz için geçerli diye düşünüyorum. 

Öyle değil mi ?





Kısa zamanda harika yemekler yapmak istiyorsanız bu siteyi sizlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Garantili tarifler olduğunu bilmek insana bir iç huzur veriyor ve kullanılan malzemeler de ziyan olmamış oluyor. 
Mutfakta israftan hiç hoşlanmam çünkü, kullandığım malzemelerim de israf olsun hiç istemem.

Püf noktalarının tarifler ile birlikte verildiği güzel bir kaynak elele.com...



Kendi tariflerimi deneyen sevgili takipçilerim de mesajlarında  " sizin tariflerinizi gözümüz kapalı deniyoruz çünkü güvenimiz sonsuz diyorlar. Hangi tarifinizi denediysek sonuç harika oldu diye yorumlar alıyorum. 

Bu çok güzel bir duygu. Benim için de aynı şekilde, ben de güvenmediğim hiçbir kaynaktan tarif denemiyorum.



Yemek tariflerinde garantili, denenmiş ve onay görmüş tarifleri tercih ediyorum. Elele.com da bunların başında geliyor. Hem kolay ve pratik tarifler var hem de görselleriyle tatmin ediyor kullanıcılarını. Görsel de çok önemlidir benim için. 
Tarifi olan fakat görsel kullanılmamış sayfalara bakmıyorum bile.

Bu sitede aradığım pek çok şeyi bulabiliyorum. Dar vakitlerin kurtarıcısı diyebilirim.
Acil bir misafiriniz mi gelecek hemen siteye girip birbirinden farklı tariflerden size hitap eden bir tanesini seçip yapabilirsiniz.





Siz de o harika görselleri olan tarifleri kendi mutfağınızda üstelik de elinizin altındaki malzemelerle, tedirginlik yaşamadan, çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tarifler garantili çünkü...





Elele.com da pek çok tarife ulaşmak mümkün. Salata, tatlı, çorba, hamur işi gibi kategorilere ayrılmış olan sayfalarında gezerken inanılmaz keyif aldığımı belirtmeden geçemeyeceğim.





Misafirleriniz ve sevdikleriniz için değişik tarifler denemek ve farklı sunumlar hazırlamak istiyorsanız benim de tercihim olan elele.com 'a mutlaka bir göz atın derim.

Mutlaka size hitap eden tariflerle karşılaşacaksınız...


Sevgiler,









9 Mart 2017 Perşembe

Emirgan Sütiş İzmir Kahvaltı Buluşması / Folkart Fowers Bayraklı


Merhaba sevgili dostlarım,
Geçtiğimiz hafta sonu Mekan Gezginleri olarak İzmir Mekan Rehberi 'nin davetiyle Bayraklı Folkart Towers da bulunan Emirgan Sütiş İzmir de keyifli bir kahvaltıda bir araya geldik. Biliyorsunuz İzmir'in iyi ve güzel mekanlarını, kaliteli lezzet noktalarını keşfe çıktık. Nerede ne yenir, hangi mekanda hangi specialler var artık bizi takip ederek öğrenebilirsiniz. İnstagram da Mekan Gezginleri olarak varız, takibe alırsanız, keyifli ve lezzet dolu keşiflerimize ortak olabilir fikir edinebilirsiniz.
Bu arada önerilerinize de açığız, mesajlarınızla saklı kalmış, keşfedilmeyi bekleyen yerleri de bizlerle paylaşabilirisniz....



Evet dedim ya hafta sonu keyifli bir buluşma için bir araya geldik diye. 
Sizlere gerek sıcak atmosferiyle, gerek lezzetleriyle gerekse güler yüzlü hızlı ekibiyle bizleri misafir eden Emirgan Sütişi anlatmak istiyorum bu yazımda.








Emirgan Sütiş'in İstanbul'un birçok semtinde şubeleri bulunuyor. İzmir ayağı da Bayraklı Folkart Towers da. Sıcak ve samimi bir atmosferi olan, ürünleri taze ve çok lezzetli. Nezih bir ortamda sevdiklerinizle birlikte keyifli bir zaman geçirebileceğiniz, en önemlisi de rahat edeceğiniz huzur veren bir mekan.

Emirgan Sütiş franchising sistemle yürütülüyor. Yani burada yediğiniz bir yumurta kavurmanın lezzeti ile, İstanbuldaki herhangi bir şubesinde yiyeceğiniz yumurta kavurmasının lezzeti aynı. 


Menülerini oldukça başarılı buldum. Servis hızı ve personelin ilgisi memnun edici.
Mekan ferah ve huzur veriyor. Dekorasyonuyla da beğendiğim bir yer oldu.

İşletme sahibi Murat bey de kısaca işletme hakkında bizleri bilgilendirdi. 
Peynirlerini direk üretildiği yerden aldıklarını anlattı. Örneğin Ezine peynirini Ezine'de sadece Emirgan Sütiş için özel üretim yapan bir çiftlikten aldıklarını, Tulum peynirini Erzincan'dan, Kaşar peynirini Gelibolu'dan tadına bakarak tedarik ettiklerini anlattı.
Kaymak, bal ve yoğurtlarını da kendileri yapıyorlar.



Kesinlikle o tazeliği tadına bakınca hissedebiliyorsunuz..

Sizlere menülerinden biraz bahsetmek istiyorum...

Izgara suck & Hellim Şiş

( hem tadı hem de sunumu çok güzeldi)


Yumrutalı Kavurma

(yumurta ve et seven biri olarak lokum gibiydi diyorum. . . )


Kol Böreği (Kıymalı ve Peynirli )
Çıtır çıtır nefisti...


Balon ekmek
(tazecik mis gibiydi )
Bunun yanında kendileri 14 çeşit özel ekmek de üretiyorlar mekanda. 
Ekşi mayalı ve tam buğdaylı ekmekleri nefis.
Kayısı, incir, tarçın ekledikleri Yılbaşı ekmeğinin tadına bayıldığımı söyleyebilirim.






Bal & Kaymak
(kaymakları efsane, manda kaymağından kendilerinin taze olarak ürettikleri bu özel bir ürünü mutlaka deneyin )








Lezzetli kahvaltının üzerine kahvelerimizi de keyifle yudumladık..


Daveti için İzmir Mekan Rehberine, misafirperverliği için de İşletme sahibi Murat beye sonsuz teşekkürler.



Mekan Gezginleri olarak yeni yerler ve yeni lezzetler keşfetmeye devam edeceğiz, bizi takip etmeyi unutmayın sakın  :)


EMİRGAN SÜTİŞ İZMİR

Adalet Mahallesi 1600/4 sokak No:1 / A
Folkart Towers B Blok 
Bayraklı - İZMİR

Tel: 0 (232) 502 09 80 
Web: http://www.sutis.com.tr
İnfo: izmir.sütis@co.tr



Sevgiler,



27 Şubat 2017 Pazartesi

FIRINDA TAHİN HELVASI


Merhabalar,
İzmir'de ve tüm yurt genelinde bahar yavaş yavaş uyanışa geçti öyle değil mi. Ağaçlar yavaş yavaş çiçeklenmeye başladı.
Dün Turkiyenin ilk Doğal Yaşam Parkı olan Sasalı Doğal Yaşam Parkına gittik ailecek. Hava da miss gibiydi, doyasıya gezdik, dolaştık tüm gün.
Harika bir hava vardı dün güzel şehrimde...


Bugün sizlere balığın yanına tatlı olarak en çok yakışan fırında tahin helvası'nın tarifini vereceğim. Nasıl güzel bir lezzet anlatamam sizlere..

Mutlaka deneyin, nefis bir lezzet gerçekten. 
Sadece 3 malzemeyle enfes bir tatlı çıkıyor ortaya...
Yapılışı da oldukça kolay ...



FIRINDA TAHİN HELVASI

Malzemeler:

250 gr. sade helva,
2 kahve fincanı süt,
yarım limon suyu

isteğe bağlı üzeri için ceviz

Yapılışı:

Helvayı bir kabın içine alıp çatalla parçalayalım. İçine süt ve limon suyunu ekleyip homojen kıvam alana kadar karıştıralım. Yağladığımız güveç kaplara eşit olarak paylaştıralım. 3 adet kadar çıkartabilirsiniz. Ben görseli biraz daha şık olsun diye üzerlerine ceviz koydum. Şart değil siz koymayabilirsiniz. 180 'C de yaklaşık 20 dk pişirelim. Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim. Çünkü çok çabuk pişiyor ve her fırının sıcaklık derecesi farklı olabiliyor. 
Sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun...


Harika bir gün ve hafta sizlerin olsun . . . 

Sevgiler çokça . . .