Herkese Günaydın,
Yine hafta sonuna geldik, bol bol aktivite ve programlı bir hafta sonu olacak benim için. Hafta başından sıraya koyduk işler. Bakalım öğleye doğru plana göre bir rota çizeceğim... Gelecek pazar'a yani tam blog toplantımızın olduğu güne yetiştirmem gereken bir siparişim var... Harıl harıl onun hazırlıkları ile ilgileniyorum. 13 Nisanda teslim edeceğim inşallah. Nişan kurabiyeleri yapacağım... İlerleyen günlerde onu da sizlerle paylaşacağım dostlarım.. Şirin bir model beğenildi... Bakalım nasıl olacak :)))
Bugün size çok pratik bir tarif vereceğim. Hani öğlen ne yiyelim ya da akşam yemeği için pratik bir yemek hazırlamak isteriz ya bazen. İşte bu tarif tam da öyle zamanlar için kurtarıcı diyebilirim. 10 dk da hazır :)))
Ben acıyı pek sevmem fakat bu yemeğe acı çok yakışıyor....
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum...
Deeepfrezdekileri bitirelim artık dimi ya :)))
Hemen tarifime geçiyorum diyorum çünkü bu benim kendim uyguladığım bir yemek. Tamamen doğaçlama ortaya çıktı yani...
Umarım sizlerde deneyince çok beğeneceksiniz....
Malzemeler:
300-400 gr kırmızı köz biber,
1 iri soğan,
2 yumurta,
zeytinyağı,
tuz, karabiber ve kırmızı pul biber,
Yapılışı:
Öncelikle kırmızı köz biberleri küçük küçük keselim. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alalım. Yemekli küçük küçük doğradığımız soğanı tencereye ekleyip soteleyelim. İyice solan soğanımıza kırmızı köz biberleri, değirmenden çektiğimiz karabiberi ve tuzunu ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım. Üzerine yumurtaları kırıp tekrar karıştırıp kapağı kapalı olarak yumurtaların pişmesini bekleyelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Üzerine de bol bol acı kırmızı pul biber gezdirelim. Ben kızımda yediği için pişerken koyamıyorum tabağıma alınca ekliyorum...
Afiyetler olsun...