Sayfalar

19 Mart 2013 Salı

BALKABAKLI PASTA


Herkese Günaydın,
Güneşli bir İzmir sabahından herkese sevgiler.... 
Bugün sizlere ilk kez denediğim ve tadına doyamadığımız bir pasta tarifini paylaşcağım. Kayınvalidem köydeki evimizin bahçesinden getirdiği kocaman balkabağını verince çok sevindim. Hemen aklıma ilk gelen bir pasta yapmak oldu:))) Katkısız olunca tadı ve rengi nasıl güzel, nasıl da lezzetliydi anlatamam size... 
Çok pratik ve inanılmaz güzel oldu pastamız. Ev halkı hatta çok sevdiğim komşum Serpil ablam da çok beğendi pastamı:)))))))
Lezzeti onaylandı anlayacağınız....
İşte pastamın malzeme listesi...

Malzemeler:
1 kg balkabağı,
1,5 su bardağı toz şeker,
2,5 pkt yulaflı bisküvi,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı süt,
yarım pkt petibör bisküvi,

Kreması:
4 su bardağı süt,
8 çorba kaşığı toz şeker,
5 çorba kaşığı un,
1 pkt vanilya,
50 gr tereyağı,

Üzeri için:
küçük bir kase ceviz içi,
Hindistan cevizi



Yapılışı:
Öncelikle kabakları iri parçalar halinde doğrayıp yıkayıp tencereye dizelim. Üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 20 dk pişirelim. Çatal yada patates ezici ile püre haline getirelim. Fazla suyunu süzelim. Soğuması için bekletelim.
Yulaflı bisküvileri un gibi olana kadar robottan geçirelim. Bir kaba alalım. İçine yumuşamış tereyağını ve sütü ekleyip yoğuralım. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim. Harcımızı tabana güzelce bastıra bastıra eşit bir şekilde yerleştirelim. Püf noktası iyice bastırmak !...Daha sonra buzdolabında 10 dk bekletelim.
Bu arada kremayı hazırlayalım. Bir tencereye süt, şeker, un ekleyip kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
İyice soğuması için bekletelim. Üzerinin kaymaklanmaması için arada karıştıralım. 
Buzdolabından çıkardığımız kalıbımızın üzerine kremamızı dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim.
Balkabağı püremizi bir kaseye alalım içine yarım pkt petibör bisküviyi elimizle iri parçalar halinde parçalayalım ve balkabağına ekleyip karıştıralım.
Kremanın üzerini balkabağı ile kaplayalım.
Üzerini ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyip deepfrezde 30 dk bekletelim.
Daha sonra buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek soğuk servis yapalım...
Afiyet Olsun.

17 Mart 2013 Pazar

ÇEKİLİŞ SONUÇLANDI BEN KAZANMIŞIM :)))

Merhaba sevgili dostlarım,
Sizlerle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum :)
Geçenlerde sayfamda bu çekilişten bahsetmiştim. Yarışma sonuçlandı ve en iyi içerik ile Google amca beni Yarışmanın kazananı ilan etti :)))))
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.
Haberi duyunca inanılmaz sevindim kızımın şansına katılmıştım. 
Çok mutlu oldum :))))))
Nursevin ablama, Yemek Gurmesine ve Yetkili firmaya çok teşekkürler....
Feradem Uyku Seti Tek Kişilik Ancora hediyemi heyecanla bekliyorum :))))
Sevgiler...

12 Mart 2013 Salı

NOHUTLU FİRİK PİLAVI


Merhabalar,
Bugün sizlere hem kokusu hemde tadı çok değişik olan bir pilav tarifimi paylaşacağım. 
Firik Pilavını. 
Firik Buğday başaklarının henüz tam olgunlaşmadan alevli ateşte tütsülendikten sonra kabuklarından temizlenerek elde edilmiş buğday bulgur arası bir üründür. Güneydoğu da özellikle de Antep yöresinde çok yaygın olarak kullanılır ve çok çeşitli şekillerde pişirilir. Ayırıcı özelliği tütsülenme esnasında dokusuna aldığı isli tattır ve muhteşem bir lezzet farkı yaratır. 
Eşim çok sık müşteri ziyareti için Gaziantep'e gider ve oradan son gelişinde de firik getirdi. İlk kez denememe rağmen tadına doyamadık. Pilavdaki o is kokusu beni mest etti... Bundan sonra sık sık yapacağa benziyorum.
Size de mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Sade olarak değil de bulgur ile karıştırılması önerilmiş aldığı yerden. Ben de o şekilde uyguladım. Biz çok beğendik :))))
İşte tarifim...
Malzemeler:
1 su bardağı firik,
1 su bardağı pilavlık bulgur,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
1 soğan,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
3 su bardağı tavuk suyu yada su,
tuz, karabiber ve zeytinyağı


Yapılışı:
Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayalım. Tencereye yağ alıp soğanları soteleyelim. Daha sonra içine bulguru ve yıkadığımız firiği ilave edip kavuralım biraz. Üzerine sıcak suyunu ekleyip haşlanmış nohutu, tuzunu, karabiberini ve tereyağını ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dk kadar kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp üzerine havlu kağıt örtelim. Kapağı kapalı olarak pilavın demlenmesi için bekletelim.
Sıcak sıcak servis edelim :))))
Afiyet Olsun...

8 Mart 2013 Cuma

TAHİNLİ KURABİYE

Merhabalar,
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum :)) 
Bugün sizlere çok pratik ve bir o kadar lezzetli bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. 
Gerek kıvamıyla,  gerekse içindeki kavrulmuş susamın verdiği tatla lezzetine doyulmaz kurabiyelerim oldu. Nette birçok tarif var. Ben de birkaç tarif denedim. Fakat bu son yaptığım kurabiyelerin tadını hiçbiri vermedi. Aradığım tat ve kıvam tam anlamıyla buydu. Ağızda hemen dağılan kavruk susam kokulu miss gibi bir kurabiye tarifi... Hem de inanılmaz pratik acil gelecek olan misafirleriniz için ideal bir kurabiye. Hazırlaması pişmesi yarım saatte bitti :)
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Pişman olmayacaksınız. . .
İşte tarifi,

Malzemeler: (40 adet minik kurabiye için )
1 su bardağı elenmiş un,
Yarım su bardağı elenmiş pudra şekeri,
Yarım su bardağı Koska Tahin,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam




Yapılışı:
Öncelikle kabımıza mutlaka elemiş olduğumuz unu, pudra şekerini, tahini, sıvıyağı ve kavrulmuş susamı alıp ele yapışmayan kıvamı alana kadar iyice yoğuralım. Daha sonra elimizle cevizden küçük parçalar koparalım ve yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 170 'C deki fırında sadece 8 dk pişirelim. Süre sonunda fırından çıkartıp ılımayı için bekleyelim. Servis edelim.
Afiyet Olsun...